Kalp hastası tutuklu tedavi edilmiyor

img

URFA – Urfa T Tipi Cezaevi’nde 2 yıl önce açık kalp ameliyatı olan Kasım Karataş'ın tedavisi sürekli engelleniyor. Karataş’ın yakınları, hayati tehlikesinden endişe ediyor. 

Urfa T Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Kasım Karataş (55), iki yıl önce açık kalp ameliyatı olmasına rağmen tedavisi sürekli engelleniyor. Yakınları, Karataş’ın hayati tehlikesi olduğunu belirterek, duyarlılık çağrısında bulundu. 
 
26 yıldır tutuklu olan Karataş'ın kızı Gülistan Karataş, yurtdışında yaşamak zorunda bırakıldıklarını ve babasının sorunlarıyla yakından ilgilenemediklerini söyledi. Cezaevi koşullarının babasının sağlık durumuna elverişli olmadığını belirten Karataş, sorunlarının daha da ağırlaşmasından endişe ediyor. 
 
‘ÇIKMASINA 5 YIL VAR'
 
Cezaevindeki koşullara dikkat çeken Karataş, şunları ifade etti: “Babam hem kalp hastası, hem de mide kanaması geçirmişti. Bırakın hastaneye götürülmesi cezaevi revirinde bile ilgilenilmiyor. Oysa mide ve kalp hastalıkları için kontrollerinin sürekli olması, beslenmenin düzenli olması ve temiz hava alması gerekiyor. Ancak kontrole gitmesi bile aylar alıyor. Babam için endişeliyiz. Onun bir an önce cezaevinden çıkmasını ve tedavisinin hastanede sürdürmesi gerekiyor. Cezasının bitmesine daha 5 yıl var. Bu süre onun hastalığı için uzundu.” 
 
'KALP YETMEZLİĞİ VAR'
 
Karataş’ın görüşçüsü olan Macide Erkmen ise, 5 gün önce yaşamını yitiren hasta tutuklu Celal Şeker’i hatırlatarak, “Hasta tutukluların özgünlükleri göz ardı ediliyor. Urfa Cezaevi’nde sayısız hasta tutuklu var. Kasım Karataş da onlardan biri. Cezaevinde tedavisi yapılmıyor. Kalp yetmezliği olduğu için düzenli hastaneye götürülmeli. Zaman zaman durumu ağırlaşıyor. Cezaevi revirinde geçici, ayaküstü tedaviler yapıyor. Ölüm tehdidi altında yaşıyor” diye konuştu. 
 
Hasta tutuklular için duyarlılık çağrısını yineleyen Erkmen, cezaevlerinden cenazeler çıkmadan bir şeyler yapılmalı, diye belirtti.