Çukurova'da Newroz alanlarını dolduran halk tecridin kaldırılmasını istedi

img
ADANA - Adana, Mersin, Antalya ve İskenderun'da Newroz alanlarını dolduran onbinler, açlık grevindeki binlerin tek talebi olan mutlak tecridin kaldırılmasını istedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, "Mutlaka kazanacağız. Tecridi kıracağız" şiarıyla Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda Newroz Bayramı'nı kutladı. Sabahın erken saatlerinde halk çocuklarıyla birlikte ellerinde HDP bayraklarıyla alana geldi. Alana girmek  isteyen yurttaşlar 3 farklı arama noktasında üstleri arandıktan sonra alana alındı. Şal û şepik giyenler, ellerinde sarı, kırmızı ve yeşil flama olanlar polislerce alana alınmadı. Yine çantalarında defter olan öğrencilerin defterleri de alana alınmadı. Alan HDP ve DBP bayraklarıyla süslenirken, "Newroz pîroz be" pankartı asıldı. Saygı duruşuyla başlayan kutlamada, kitle hep bir ağızdan Çerxa Şoreşê marşı okudu.
 
ÖCALAN SLOGANLARIYLA ALAN İNLEDİ
 
Newroz alanı "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla inledi. Kitle çalınan müzikler eşliğinde dakikalarca halay çekti. Çocukların ellerindeki bayrakları sallayarak halaya durması renkli görüntüler oluşturdu. Tüm halkın Newroz’unu kutlayan HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Mahsun Eriğ, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve tutukluların direnişine dikkat çekerek, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi. 
 
‘YASALAR UYGULANSIN’
 
Ardından Barış Anneleri ve HDP Milletvekili Kemal Peköz alkış ve zılgıtlar eşliğinde Newroz ateşini yaktı. HDK Adana İl Meclisi Sözcüsü Uğur Bayrak, mutlak tecridin kaldırılmasını isteyerek, 31 Mart'ta AKP-MHP ittifakını gerileteceklerini kaydetti. HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz de, Leyla Güven ve tutukluların Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, yasaların uygulanması için açlık grevinde olduğunu hatırlatarak talebin karşılanmasını istedi.
 
‘31 MART’TA CEVAP VERECEĞİZ’
 
Savaş politikalarına son verilmesini isteyen Peköz, "Tüm varını yoğunu silah tüccarlarına aktaran iktidar yoksulların ekmeğini her gün bir dilim daha azaltıyor" dedi. HDP'nin Türkiye'deki tüm halkları kardeş olarak gördüğünü sözlerine ekleyen Peköz, halklar arasında olan kardeşliğin iktidarda olmadığını ve terörist söylemlerine rağmen doğru bildiğiklerini sonuna kadar söylemeye devam edeceklerini vurguladı. Kendilerine yönelik saldırıların HDP'nin seçim tutumu ile ilgili olduğunu söyleyen Peköz, "Akşama kadar milli irade diyenler halkımızın iradesini hiçe sayıp kayyumlar atadılar. Belediyeleri yandaşlarına peşkeş çektiler. Ancak halkın iradesini hiçe sayanlara halk gereken cevabı 31 Mart’ta cevap verecek" ifadelerini kullandı.
 
‘GERİLETECEĞİZ’
 
Cenazeler üzerinden politika yapılmasına da tepki gösteren Peköz, "Önemli olan cenazelerin gelmesini önlemektir. IŞİD’e arka çıkan, Afrin’de göçlere neden olan, 10 Ekim Ankara katliamına sebep olan kardeş istemiyoruz" dedi. Peköz, "Gerçekten kardeşlik hukukuna uyan, acılarını kendisine acı yapan, eden değil sorunumuzu dinleyen kardeş istiyoruz. Bunun için Batı'da AKP-MHP ittifakını geriletmek için oy vereceğiz. Programlarını beğendiğimiz için değil ama AKP'yi geriletmek için. 31 Mart’ta Cumhur ittifakının karşısındaki partilere oyunuzu vereceğiz" şeklinde konuştu.
 
Son olarak konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, seçimlerde Cumhur İttifakını geriletmek için oy kullanılmasını isteyerek, sandıkta halkı demokratik güç birliğinin adaylarına oy vermeye çağırdı. Konuşmalar ardından kitle Koma Gulê Xerzan ve Koma Şitlên Azadî gruplarının seslendirdiği ezgiler eşliğinde halay çekti. 
 
MERSİN 
 
Mersin’deki Newroz Bayramı etkinliği Akdeniz ilçesinde bulunan Tırmıl Miting Alanı’nda “Mutalaka kazanacağız” şiarıyla gerçekleşti. Etkinliğe Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin milletvekilleri Fatma Kurtulan, Rıdvan Turan, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun ve sanatçılar Cevdet Bağca, Şerzat, Jinawaz gibi birçok müzik grubu katıldı.
 
Akdeniz, Toroslar, Yenişehir gibi birçok mahallede bulunan yurttaşlar sabahın erken saatlerinde alanı doldurmaya başladı. Geleneksel kıyafetleri ve ellerindeki HDP bayrakları ile alana giriş yapmak isteyen yurttaşlar burada polisin yoğun önlemi ile karşılaşarak üç farklı yerde üst aramasından geçti. On binlerin alanı doldurduğu etkinlikte yurttaşlar, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxedana zindanan”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.
 
Etkinlik barış ve demokrasi şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte ilk olarak konuşan HDP Mersin İl eşbaşkanları Mustafa Işık ve Zuhal Önen, başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu’da direnen tüm halkların Newroz Bayramını kutlayarak Newrozu PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen’e adadı. Ardından konuşan HDP Akdeniz Eşbaşkanı Abdulselam Kutlu ise, alanı dolduran yurttaşları selamlayarak “Newroz ile beraber başta Leyla Güven olmak üzere tüm tutuklu arkadaşlarımızın taleplerini karşılayacağız” dedi.
 
‘GİTTİKÇE GÜÇLENİYORUZ’
 
Ardından konuşan SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde bulunan Leyla Güven ve cezaevlerinde direnen tutuklulara selamlarını göndererek tüm Ortadoğu’nun Newroz bayramını kutladı. Uğur, “HDP ile 31 Mart’ta iktidarın oyununu bozarak, barış ve demokrasiyi tekrar hayata geçireceğiz. Bizlerin birlikteliği kuvvetli bundan eminiz. Bugün bu alan da gösterdi ki bizler çok daha güçleniyoruz” diye konuştu.   
 
‘DİRENECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ’
 
Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun, Newroz’un zalimlere karşı direnen bir bayram olduğunu hatırlatarak, “Demirci Kawa zalim Dehak’a karşı direnişi örgütledi. Biz de yan yana durarak, mücadele ederek zalimlere karşı durabiliriz. Gün direniş günüdür. Newroz Ortadoğulu halklara yakılan özgürlük ateşidir. Biz de Ortadoğu’da direnen halklardan olduğumuz için bizler de direnişe geçmek zorundayız. Bu süreçte direnişe geçen ve bedenini ölüme yatıran ve ardından yaşamına son veren Zülküf arkadaşımızı gördünüz. Bu iktidar ölülerimizden dahi korkuyor. İradelerimize kayyum atayan bu anlayış bize ‘size tekrar kayyum atacağız’ diyor. Biz de onlara her ne olursa olsun direneceğimizi ve kazanacağımız söylüyoruz” dedi.  
 
‘BİZE DİRENEMEYECEKLER’
 
İktidarın toplumun tüm muhalif kesimlerini özellikle de direnen kadınları hedef aldığını dile getiren Torun, “Buradan direnen tüm kadınlara selamlarımı iletiyorum. Bu iktidar döneminde kadın cinayetleri ve tecavüzler arttı. Kadınlar en fazla da bu iktidar tarafından hedef alınmış durumda. Yine ekonomi en fazla bunlarla dibe vurdu. Bunlar bu ekonomik çöküntüyü kendi basın ve medyasıyla gizlemeye çalışıyorlar. Ama artık olup bitenleri yaşananları gizleyemiyorlar. Bu iktidara karşı güçlerimizi birleştirmek zorundayız. Bizler direnişimizi yükseltirsek yan yana durmayı başarırsak onlarda bize direnemeyecektir” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.
 
‘KAYYUMLARA EN İYİ CEVABI VERELİM’
 
İl Seçim Kurulu tarafından adaylığı engellenen Aleddin Erdoğan da, kayyuma ve kendisinin adaylığını veto eden anlayışa 31 Mart’ta cevap vereceklerini belirtti.
 
Yerine kayyum atanan Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu da, kayyum atanan gaspçı anlayışa güçlü bir cevap için herkesi Newroz ruhuyla 31 Mart’ta sandıklara çağırdı.
 
KURTULAN: NEWROZ’UN ADI LEYLA’DIR ZÜLKÜF’TÜR
 
Yapılan konuşmaların ardından Newroz ateşi yakıldı. Yurttaşlar coşkulu anlar yaşadı. Newroz ateşinin yakılmasından sonra konuşan HDP Milletvekili Fatma Kurtulan, Newroz’un simgesi haline gelen ve bedenini ateşe verenleri selamlayarak, halkın tüm baskılara rağmen tüm Türkiye ve Kürdistan’da Newroz’u coşku ile kutladığını aktardı. Kurtulan, “Newroz’umuz Leyla Güven arkadaşımız ve bütün tutuklu arkadaşlarımızın direnişi ile büyüyor. Onların direnişi zalim Dehak’lara karşı verilen mücadeledir. Bu Newroz’un adı Leyla’dır. Bu Newroz’un adı Zülküf Gezen’dir. Zülküf arkadaşımız baskıyı tecridi kabul etmediği için canını verdi. Biz de buradan söz veriyoruz tecrit kalkmayana kadar bizler de mücadelemizi durdurmayacağız. Halkımızın bu coşkusunu da 31 Mart’ta sandığa yansıtacağız. Zulümden başka elinden hiçbir şey gelmeyen bu iktidara karşı tüm yurttaşlarımız sandığa giderek bu iktidara karşı cevabını vermelidir’ dedi.
 
‘İKTİDAR GİDİCİ’
 
Seçim stratejileriyle AKP iktidarına kaybettireceklerini de sözlerine ekleyen Kurtulan, “Bizler adaylarımızın ve oylarımızın olmadığı yerde demokrasi güçlerinin işaret ettiği sandığa gideceğiz. Bütün çabamız bu iktidarı indirmektir. İktidarın gidici olduğunu gördü. Ondan dolayı herkese saldırmaya başladılar. Ondan dolayı her yerde il ilçe yöneticilerimizi gözaltına alarak tutuklamaya başladılar. Ne yaparsanız yapın ne gözaltındakiler, ne tutuklu arkadaşlarımız, ne de biz vazgeçmeyeceğiz. Biz de o güne kadar ‘Akdeniz Ya Me Ye’ diyeceğiz. Biz Mersin’e yakışan ve demokratik katılımcı bir belediyeyi tahsis etmek için tüm çabamızla çalışacağız.  
 
TURAN: ÖCALAN’IN MESAJI AKAN KANI DURUDURMAYA YETER
 
HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Newroz’un direnen halklar için var olma, baş kaldırma günü olduğunu belirterek, zalim Dehak’ı bugünki iktidara, direnen halkları da Demirci Kawa’nın yoldaşı olarak gösterdi. Turan, “Newroz aynı zamanda 2013 yılında sayın Abdullah Öcalan’ın halklara yayınladığı mesajdır. Öcalan’ın mesajı bu ülkede akan kanı, yaşanan baskıları, tecridi durdurdu. Öcalan’ın mesajı bu ülkeye barışı ve demokrasiyi adım adım getirmekteydi. Ne zamanki AKP hükümeti kendi oylarının azaldığını gördü işte o zaman barış masasını tekmeledi. Kan dökülmeye başladı, huzursuzluk başladı. Hangi savaş olursa olsun bütün savaşların sonu barıştır. Barış yaşanan yerlerde herkes keşke daha önce barışı yaşasaydık diyor. Gençliğimizi alan, yaşamları alan bu savaşın sonu barıştır. Ama bu sorunu güvenlik olarak anlayan iktidarın soruna yaklaşımı çözümü değil çözümsüzlüğü dayatıyor” ifadeleri kullandı.
 
‘AKP İKTİDARINI TARİHİN ÇÖP SEPETİNE GÖNDERECEĞİZ’
 
Leyla Güven ve cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemlerine de değinen Turan, yaşanacak olan ölümlerden AKP hükümetinin sorumlu olacağını söyledi. Turan, "Zülküf arkadaşımızın ölümünden  AKP hükümeti sorumludur. Biz barış dedikçe birileri ürküyor ve saldırıyor. Bırakın onlar saldırsınlar biz 31 Mart’ta çok iyi bir ders vereceğiz. O kadar tedirginler ki seçim çalışmaları yapmayalım HDP’ye saldıralım diyorlar. Ama şunu söylemek istiyoruz gelsinler bu alanı görsünler bizim ne demek istediğimizi göreceklerdir. Biz savaşa gitmiyoruz seçime gidiyoruz. Ama Cumhur İttifakının seçim çalışmaları ayrıştıran ve kutuplaştıran ve de beka haline getiren bir siyaseti var. Bu ittifak 17 yıldır halkı ekonomik krize sokan, halkın evlatlarını savaşta kaybeden bir zihniyetle yarışıyoruz. Onlar kaybedecek bunu çok iyi biliyoruz. Evelallah bu Cumhur ittifakını tarihin çöp sepetine göndereceğiz” şeklinde dile getirdi.
 
‘AKDENİZ BİZİMDİR’
 
HDP Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Reşat Aşan da, halkı selamladıktan sonra sözlerine, “Bu kararlılık  31 Mart’ta bekoların saltanatına son verecek” diye başladı. Mersin Valiliği’nin iktidar için sokak sokak dolaşarak seçim broşürleri dağıttığına dikkat çeken Aşan, “Kendilerine halkçı diyenler gidip broşürler dağıtıyorlar. Bunların halkçı hiçbir yanı yok halkçı olan, halktan yana olan bu alanda. 31 Mart sonunda 1 Nisan itibariyle bu halkları kültür mozaiğine çevireceğiz. Kürtlerin hakkını, Türklerin, Alevilerin, Sünnilerin haklarını vereceğiz. 31 Mart’ta Akdeniz Belediyesini bizim olanı büyük bir farkla geri alacağız” dedi.
 
Son olarak konuşan Belediye Eşbaşkanı Emine Şilan Yüksekkaya ise, iktidarın halkın örgütlülüğünden korktuğunu ifade ederek herkesi 31 Mart’ta iradesine sahip çıkmaya çağırdı. Yüksekkaya, “Akdeniz bizimdir. Bizim olanı geri alçağız” dedi. Yüksekkaya, yaptığı konuşmaların ardından şarkılar söyledi.
 
Newroz kutlamaları sanatçı Cevdet Bağca, Şerzat, Jinawaz gibi birçok müzik grubunun şarkıları ile son buldu.
 
ANTALYA
 
HDP Antalya İl Örgütü, "Mutlaka kazanacağız. Tecridi kıracağız" şiarıyla Kepez Arena Turgut Özal Spor Salonunun önünde bir araya gelerek, Newrozu kutladı. Halk polis noktasında üst aramasından geçirildikten sonra alana girebildi. 7'den 70 binlerin katıldığı etkinlikte saygı duruşu ve Newroz ateşinin yakılmasıyla kutlamalar başladı. HDP Antalya İl Eşbaşkanları Remziye Zengin ve Muhsin Taşar, AKP'yi mutlak tecridi kaldırmaya davet etti. Son olarak konuşan HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ise mutlak tecridin kaldırılmasını isteyerek halkın Newroz’unu kutladı. 
 
Kutlama halaylarla son buldu. 
 
İSKENDERUN
 
HDP Hatay İl Örgütü öncülüığünde, "Mutlaka kazanacağız. Tecridi kıracağız" şiarıyla İskenderun'un Yıldırımtepe mahallesinde bulunan boş alanda bir araya gelen halk Newroz'unu kutladı. Saygı duruşuyla başlayan kutlamalarda Newroz ateşi yakıldı. HDP Hatay İl eşbaşkanları Kerem Nalbant ve Sultan Başaran Güven, tutukluların direnişine dikkat çekerek, mutlak tecridin kaldırılmasını istedi. Etkinlikte konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Cumhur İttifakına geri adım attırıp, gerileteceklerini söyledi. Güven ve tutukluların direnişine değinen Hatimoğullları, AKP'yi; mutlak tecridin kaldırmaya çağırdı. Hatimoğulları, "Mutlaka kazanacağız" dedi. Konuşmalar ardından Newroz halaylarla kutlandı.

Diğer başlıklar

14:34 Bradost bölgesi bombalandı
14:33 10 gazeteci hakkında ceza talebi
14:25 Gazetecilerin emniyet ifadelerine başlandı
14:18 Asrın Hukuk Bürosu’nun X hesabı erişime engellendi
14:05 Özgür Basın'a saldırılar Avrupa’da protesto edilecek
13:39 DEM Parti’den 1 Mayıs çağrısı
13:38 Kendini yerlere atan AKP'li 'beni dövüyorlar' diye bağırdı
13:31 Koçyiğit'ten güncel gelişmelere dair açıklama
13:29 ÖHD ve Dev Yapı-İş: 29 işçinin ölümünden işveren ve yerel yönetim sorumlu
13:19 1 Mayıs'a çağrı: Jin Jiyan Azadî ile Taksim’e
12:44 64 isimden Taksim’deki 1 Mayıs yasağına dair açıklama
12:38 Gözaltılara tepki: Kadrajımız hakikati çekmeye devam edecek
12:27 Amed Baro Başkanı Eren'e dönük tehditleri ‘eleştiri’ diye savundu
12:19 'KCK Basın Davası' ertelendi
12:05 CPT'den İmralı açıklaması
11:39 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:23 Çorlu tren kazasında kararlar açıklandı
11:12 AYM, Can Memiş başvurusunda ihlal kararı verdi
11:10 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı istifa etti
10:49 AKP’nin ‘borçsuz’ dediği Mûş’ta 890 milyon borç!
10:42 Gazeteciler 3 gündür gözaltında
09:41 Qoser’de 2 kişi gözaltına alındı
09:40 Cûdî ve Gabar yeniden yasaklandı
09:14 Makbule Özer’in oğlu: Konu Kürt olunca hukuk ortadan kalkıyor
09:11 Eylemdeki tutsak: Dünyaya yayılmış bir direnişin halkasıyız
09:09 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 184 gündür haber yok
09:07 Tutsaklar 5 aydır ‘özgürlük’ eyleminde
09:06 32 yıllık tutsağın tahliyesi 6'ncı kez uzatıldı
09:02 Tutsak yakınları: Tecrit kaldırılmalı
09:00 AKP döneminde en az 33 bin işçi yaşamını yitirdi
09:00 İmralı'da mutlak tecrit 38’inci ayında
09:00 Hekimler göç ediyor, randevu krizi büyüyor
09:00 25 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
24/04/2024
22:51 İran’da Kürt sanatçıya idam cezası
21:46 Kadınlardan 'İstismar failini mahallede istemiyoruz' çağrısı
21:10 Mêrdîn’de kaza: Bir çiftçi ve çocuk hayatını kaybetti
21:04 CHP'li Tanrıkulu: Bu bir suç duyurusudur, kayyımlar araç motorlarını bile sökmüşler
20:35 DEM Parti'ye polis baskını protesto edildi
20:26 Madde bağımlılığı raporu: Polisler temin ediyor
19:58 Örkmez ve Uğur'un özgürlüğü için eylem
19:50 Polis baskınında katledilen kadınların fotoğrafları yere atıldı
19:42 ‘Kürt basınını susturma çabası Türkiye’ye kaybettirecek’
19:00 KHK eyleminde 1 Mayıs'a davet
18:38 Adana Emek ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Mayıs'a çağrı
17:51 İstismar faili serbest, tepki gösteren muhtara gözaltı
17:40 ÖHD ve İHD'den gazetecilere dayanışma ziyareti
17:28 Cenevre eylemi: Saldırılara karşı topyekun mücadeleyi sürdüreceğiz
17:08 Danıştay Eğitim-Sen’e randevu vermedi
17:03 Polis barikatlarıyla çevrilen Şenyaşar: Bu zulmün altında kalın
16:56 Gazeteci Güleş'e 'haber' soruşturması
16:46 Avukatlar gazetecilerle görüştü: Başka evde yapılan aramada deliller gazeteciye yazıldı
16:02 Avukat ve ailelerden savcı mütalaasına tepki
16:00 Madımak Katliamı'nda çocuklarını kaybeden Sivri yaşamını yitirdi
15:33 Sendikalar Taksim’de: Valiliğin kararını tanımıyoruz
15:17 Danıştay başkanı değişmedi
15:14 İzmir'de cinsel saldırı faili öğretmen açığa alındı
15:11 Êlih'te DEM Parti binasına polis baskını
15:08 Bombacıları getiren kişinin telefonu dinleniyormuş
15:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında: Soykırımı tanıyın ve af dileyin
14:59 Televizyon stüdyolarına baskında Fransa detayı
14:49 Soylu’nun hedef gösterdiği 2 kişi hakkında müebbet hapis istemi
14:10 Kanser hastası sağlıkçıya riskli görevlendirme!
14:06 Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi
13:57 Aile Hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor
13:56 Sağlık meslek örgütlerinden şiddete tepki
13:32 Gar Katliamı Davası: Mütalaada ‘insanlığa karşı suç’ yok sayıldı
13:19 Mali müşavirlerden 15 talep
13:07 Türkoğlu: Özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz
13:03 Yargıtay'da seçim 23'üncü tura kaldı
12:57 ‘Gazeteciliklerine tanığız, meslektaşlarımızı serbest bırakın’
12:36 DİSK Genel Başkanı: Valiliğin görevi yer göstermek değil güvenliği sağlamaktır
12:28 Gazetecilere 'Kürt Gazeteciler Günü' suçlaması
12:28 MESEM'lerde 336 çocuk kaza geçirdi
12:13 Birçok kentte protesto: Gazeteciliğin engellenmesi suçtur
12:04 Colemêrg'te madenlere karşı 4 talepli eylem
12:02 Deştin'de imar planı davasına red
11:58 İskenderun'da poliklinik olarak kullanılan 3 konteynerde yangın
11:55 Ermeni Soykırımı için 'yüzleşme' çağrısı
11:10 Mereş'te bir çocuk katledildi
10:44 Dêrsim’de 2 kadın tutuklandı
10:40 Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır
Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı
10:25 Şehba ve Minbic’e saldırı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:27 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:27 ‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü’ için eylemdeler
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
09:00 24 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
00:32 Pasûr’da uzman çavuş, park nedeniyle tartıştığı genci tehdit etti
23/04/2024
23:08 Özgür Basına yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
21:39 Siyaset Bilimci Oğuz: Türkiye'de sendikalaşma oranı yüzde 10
21:05 Soykırımda yakınlarını kaybetti: Ermeni halkı ölüm yolculuğuna çıkarılıyordu
20:19 Tunus açıklarında 19 mültecinin cenazesine ulaşıldı
20:13 Amed Tiyatro Festivali 6'ncı gününde
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
18:50 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Bakay’a kitlesel ziyaret
18:44 TJA ve DEM Parti'den Makbule Özer için tahliye çağrısı
18:31 ABD’den 86 sayfalık Türkiye raporu: Kürtler tehdit ve şiddete maruz kalıyor
18:01 Fırat Nehri kıyısında onlarca martı ölü bulundu: Nedeni siyanür mü?
17:54 Makbule Özer’in ailesine ziyaret
17:32 AP Üyesi Villumsen: Erdoğan zulmünün AB'de yeri yok
16:58 DEM Parti ve HDK: Özgür Basın diz çökmeyecek
16:51 Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?
16:45 Gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz
15:58 AYM kararına rağmen çocuğuyla birlikte cezaevine konuldu
15:41 KNK: Erdoğan’ın yeni savaşı tüm Ortadoğu için bir tehdit
15:29 Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor
14:47 Gazeteciler: Kürt medyası hiçbir zaman susmadı
14:45 Hatimoğulları'ndan 'Demokratik Anayasa' çağrısı
14:44 DİSK’in Taksim başvurusu reddedildi
14:21 Amed’de Makbule Özer protestosu
13:34 Gözaltındaki gazetecilere avukat kısıtlılığı
13:27 HDK, DBP ve DEM Parti: Özgür Basın’ın yanındayız
13:15 Saldırılara karşı Özgür Basın etrafında kenetlenme çağrısı
12:37 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
12:22 Farqîn Belediyesi kayyımın taşınmaz devir kararlarını iptal etti
12:21 Amed’de 5 yılda 200’den fazla petrol arama-çıkarma sahası açıldı
12:20 Gözaltına alınan gazeteci sayısı arttı
11:50 Kadıköy'de yapılacak Ermeni Soykırımı anması yasaklandı
11:46 Özgür Basın'a dönük gözaltılara tepki yağdı
11:33 Stêrk ve Medya Haber: Halkımızın sesi soluğu olmayı sürdüreceğiz
11:21 Gazeteci Arslan: TV’lere saldırı savaş politikalarından bağımsız değildir
10:44 DFG ve MKG: Saldırılar Özgür Basını yıldıramaz
10:23 Gazeteci Özdemir: Savaş biraz daha uzar ama sonuç değişmez
10:09 Emine Şenyaşar'a ‘Erdoğan'a hakaretten’ dava
10:01 Kazaların eksik olmadığı yol onarılmıyor
09:32 Malezya'da askeri helikopterler çarpıştı: 10 ölü
09:27 Eylemdeki tutsağın annesi: Çözüm İmralı kapılarının açılmasıdır
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 182 gündür haber yok
09:06 4 saatlik baskında teknik malzemelere el konuldu
09:04 Tutuklanan zihinsel engelli Gezer’in avukatı: Cezai ehliyeti yok
09:03 AKP'li vekillerin uçak biletleri kayyımdan
09:00 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında
09:00 1 Mayıs’a çağrı: Özgürlük için Taksim Meydanı’na
09:00 Dağlarda bahar rüzgarı esiyor
09:00 23 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
07:41 Özgür Basın çalışanları gözaltına alındı
06:11 Stüdyoları basılan Stêrk ve Medya Haber TV'den çağrı
06:00 Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına polis baskını
22/04/2024
23:41 İsviçre’de Metîna’ya yönelik saldırılar kınandı
22:48 TAJÊ’den Irak devletine: Türkiye’nin ortağı olma
22:23 Gever’de tutuklanan 12 kişi tahliye edildi
21:24 İSİG: Çocuk işçiliğe karşı 1 Mayıs’a
20:42 Şirnex’te 1 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı