Buldan: Tecridin kalkması milyonların talebidir

img
MERSİN – Akdeniz İlçesi’nde halk buluşmasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, “Bu ülke kendi hukukuna bile uymamaktadır. Arkadaşlarımızın talebi insani bir taleptir. Sayın Öcalan’ın serbest bırakılmasıdır. Bu talep bugün milyonların talebidir” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde halk buluşması düzenlendi. Mahallede, seçim irtibat bürosu açıldı. 
 
‘KAYYUM GİDECEK HDP GELECEK’
 
Açılış öncesi Mersin’e karayoluyla gelen Buldan’ı HDP milletvekilleri Fatma Kurtulan, Rıdvan Turan, Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayları Emine Şilan Yüksekkaya ve Reşat Aşan, İnsan ve Özgürlük Partisi (İÖP) Genel Başkanı Mehmet Kamaç, HDP il ve ilçe yöneticileri ve yüzlerce yurttaş karşıladı. Buldan, onlarca araçla konvoyuyla kent içinde halkı selamladı. Konvoyun geçtiği her alanda yurttaşlar zafer işaretleri ve alkışlarla destek verdi. Halk sık sık, “Kayyum gidecek HDP gelecek” sloganını attı. Konvoy sonrası Buldan ve beraberindekiler, Akdeniz İlçe Örgütü binasına geçerek, partililerle sohbet etti. 
 
‘AKDENİZ’İ KAYYUMDAN KURTARACAĞIZ’
 
Buldan ve beraberindeki partililer, daha sonra halk buluşmasının olduğu alana geçti. HDP bayraklarıyla süslenen alanda “Ya Me Ye” pankartı asıldı. Buluşmaya binler katılırken, polisin alanın çevresinde zırhlı araçlarla ablukaya aldı. Buluşmada Akdeniz İlçe Eşbaşkanları Ebru Çat ve Abdulselam Kutlu, halkı selamlayarak, ilçeyi kayyumdan kurtaracaklarını dile getirdi. Etkinlik yerel sanatçıların seslendirdiği ezgilerle devam ederken, yurttaşlar da ezgilere eşlik etti.
 
‘ORTAK YAŞAMI HAYATA GEÇİRECEĞİZ’
 
Müzik dinletisinin ardından konuşan HDP İl Eşbaşkanları Zelal Önen ve Mustafa Işık, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 127 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemine dikkat çekti. İÖP Genel Başkanı Mehmet Kamaç da, HDP ve Kürdi partiler arasında yapılan ittifaka değinerek, toplumsal tüm farklılıklarla ittifak yaptıklarını dile getirdi. “Tek dil politikası yürütenler Allah’ın ayetini inkar ediyorlar” diyen Kamaç, AKP’ye “Hangi inançla tek dili savunuyorsunuz?” diye sordu. Kamaç, AKP’ye rağmen ortak bir yaşamı inşa ederek, hayata geçireceklerini kaydetti. Halkın iradesine sahip çıkarak, sandığa gideceklerinin altını çizen Kamaç, Kürdistan’ı kayyum zihniyetinden kurtaracaklarını ve kayyumu Saray’a göndereceklerini söyledi.
 
‘YAŞAM BİZİMDİR’
 
Kamaç’ın konuşmasının ardından Koma Çiya sahne alarak ezgileriyle kitleyi coşturdu. Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Emine Şilan Yüksekkya, Güven’in eylemini selamlayarak, “Açlık grevinde bulunan arkadaşlarımızın direnişi bizler için çok önemlidir. Varlık simgemiz direnişlerimiz olduğu sürece bizler hep var olacağız. Süreçler ne olursa olsun bizler hep birlikteyiz. İrademize 40 yıldır sahip çıkıyoruz. Zulüm zorbalık ne olursa olsun, bir arada durduk hep, bizler kazanacağız. 31 Mart’ta da kazanacağız ve 1 Nisan’da zafer halaylarımızı çekeceğiz. Akdeniz bizimdir. Yaşam bizimdir” dedi. 
 
‘BİZLER KAZANACAĞIZ’
 
Barışa zılgıtlarıyla ses veren anneleri, gençleri ve emekçileri selamlayarak konuşmasına başlayan Eşbaşkan Adayı Reşat Aşan da, “Seçim sürecindeki atmosferin hepiniz farkındasınız. Renkleri, dilleri, kimlikleri ayrıştıran bir faşist zihniyetle karşı karşıyayız. Hepiniz sandıktan çıkana saygı duyacaksanız diyenler belediyelerimize kayyum atadı. Bizler kayyumlu belediyelerimizi geri alarak halka teslim edeceğiz. Akdeniz’i alacağız, halka teslim edeceğiz. Bizler kazanacağız, bizler yöneteceğiz. Belediyeleri karakollara çevirmişler, Biz aldığımızda insanlar o belediyeye sevgi koridordan geçecek” diye konuştu.
 
31 MART ZAFER GÖRÜNTÜSÜDÜR
 
Son olarak konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Sizlere Serhat’ın Botan’ın selamlarını getirdim. Serhatlılar burada, Botanlılar burada, Amedliler burada. Mersin çok renkliliğin olduğu ender kentlerden biridir. Burada yaşayan her türlü inanç ve kimlikle bir arada yaşamanın en güzel güzel örneğini veren kentimizdir. Bunu bölmelerine asla izin vermeyeceğiz. Buradan tek ses siyasetlerine hakim kılmalarına asla izin vermeyeceğiz. 31 Mart bunun göstergesi olacaktır. Sizlerin oylarıyla seçilen Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu’nun bayrağını bugün adaylarımız taşıyacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın, Onlar sizin iradenize kayyum atadılar. Onlar zannettiler ki; Fazıl ile Yüksel’i buradan alırsak, HDP belediyeyi alamaz. Onlar zannettiler ki Aleddin başkanımızı veto ederken seçimde başarımızı kıracaklar. Onlar bilsinler ki; binlerce Fazıl binlerce Yüksel, binlerce Aleddin arkadaşımız var. Botan, Serhat halkı kayyumların biletlerini kesmiş. Bugün de görüyoruz ki; Akdeniz’de de kayyumun bileti çoktan kesilmiş. Heyecanınız, coşkunuz 31 Mart zaferimizin görüntüsüdür” dedi.
 
‘AKP’YE CEVAP VERMENİN ZAMANI GELDİ’
 
Belediyelerine atanan kayyumları 31 Mart’ta Saray’a göndereceklerini söyleyen Buldan, kayyumların artık vakitlerinin daraldığını bundan böyle belediyelerine kayyum atamaya kimsenin cesaret edemeyeceğini ve buna asla izin vermeyeceklerini söyledi. Buldan, “31 Mart kayyumlara verecek dersin tarihi olacak. Akdeniz’e güveniyorum. Büyükşehirlerde aday çıkarmadık. Güç birliği için demokratik güç birliğinin adayına oylarınız vermenizi istiyorum. Siz kim olduğunu biliyorsunuz. AKP’ye cevap vermenin zamanı geldi” diye belirtti. 
 
‘TAYYİP TV VERİYOR’
 
17 yıldır AKP’nin bu ülkeye bir şey katmadığını ifade eden Buldan, “Her seçimde verdikleri vaatlerle halkı uçuracağız diyenler halkı uçurumun kıyısına getirdiler. Bugün ülkede ciddi bir ekonomik kriz var. Halk açlığa terk ediliyor. Türkiye’nin her yerinde yandaşlarına ihaleler peşkeş çekenler bilsin ki artık halkın karnı sizin vaatlerinize tok. Sizlere oy vermeyecekler. Hiçbir kanal bizi göstermezken, her meydanda bizi gösteren tek bir TV var. O da Tayip TV. Yapabildiği tek şey sinevizyonlardan bizi göstermektir. Kendine oy vermeyenleri düşman gibi lanse eden bir iktidar var, karşımızda. Buna cevabı halk verecektir” diye konuştu. Güçlerini kadınlardan ve gençlerden aldıklarını dile getiren Buldan, bugün Türkiye’de adaletten ve hukuktan bahsetmenin mümkün olmadığını, bunu Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’nin üyeliğinin askıya alınmasıyla örneklendirdi. 
 
‘TECRİT İNSANLIK SUÇUDUR’
 
Toplumsal barışın mümkün olduğunu sözlerine ekleyen Buldan, AKP’ye rağmen ülkeye barışı ve demokrasiyi getireceklerini vurguladı. Güven’in direnişine dikkat çeken Buldan, şöyle devam etti: “Leyla Güven 127 gündür bedenini açlığa yatırmış. Cezaevlerinde ve dışarıda devam eden içinde vekillerimizin de bulunduğu açlık grevi kritik bir noktaya gelmiştir. Bu ülke kendi hukukuna bile uymamaktadır. Arkadaşlarımızın talebi insani bir taleptir. Sayın Öcalan’ın serbest bırakılmasıdır. Bu talep bugün milyonların talebidir. Tecrit insanlık suçudur. Çok geçmeden insanlarımıza bir şey olmadan bu talebin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu tecridi mutlaka kıracağız. 31 Mart tarihi önemli bir tarihtir. Akdeniz’deki sizlerin de seçime dek yüksek tempoyla çalışarak belediyeyi geri alalım. Kadın arkadaşlar sandıklara sahip çıkalım. Öyle sahip çıkalım ki kimse hırsızlık edemezsin. Çok çalışacağız ve belediyemizi geri alacağız. O belediye sizindi, yine sizin olacaktır. Yolumuz açık olsun. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” 
 
Konuşmaların ardından alkış ve sloganlarla büro açılışı yapıldı.
 

Diğer başlıklar

12:52 Konya’da kuran kursu patlama davasında yeniden karar çıktı
12:43 CHP’nin yeni grup başkanvekili belli oldu
12:33 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:40 Wan-Gever yolu heyelan nedeniyle kapandı
11:39 AKP’nin bıraktığı borç billboardlara asıldı
11:04 Gazeteci Yalçın’a 1 yıl hapis ve para cezası
10:59 DEM Parti MYK'si toplandı
10:54 1 kolber katledildi, 1 kolber kayıp
10:36 Gülistan Doku Futbol Turnuvası: Özel savaşa karşı sahaya çıkıyoruz | YENİLENDİ
10:10 Cinsel saldırıdan tutuklanan askerden 'saygın biriyim' savunması
09:45 Remziye Bor davasında AYM’den karar bekleniyor
09:28 Kayyımdan Erdoğan mitingi ve hediyelik eşyaya 8 milyon 886 bin TL harcama
09:04 177 gün oldu: Gazeteci Ahmet’ten haber yok
09:03 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
09:02 Ahtamar’da ilkbahar güzelliği
09:00 MİT’in çocuk etkinliğine tepki: Eğitim eğitimcilere bırakılmalı
09:00 'Tutsakların direnişine ortak olalım'
09:00 Gazeteci Özuğurlu: Egemenlerin düzeni arıza vermeye başladı
09:00 Gazeteci Oynaş: Cezaevinde baskılara karşı direniş arttı
09:00 18 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:54 Uluslararası 'Öcalan’la Diyalog' etkinlik günleri düzenlenecek
08:48 Deprem yaşanan Tokat’ta okullar tatil
00:43 Furkan Nesli Derneği’nde bıçaklı saldırı
17/04/2024
22:08 Şengal’de Çarşema Sor kutlamaları
20:44 Çanakkale'de kanal çalışmasında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti
20:20 Binarê Qendîl’e saldırı
18:31 Uzman çavuş ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklandı
18:24 Evli olduğu Enes Suna tarafından şiddet gören kadın hayatını kaybetti
18:01 Japonya’da 6.4 ve 5 büyüklüğünde deprem
17:43 Cenevre’de CPT’ye çağrı: Tecrit işkencesini sonlandır
17:34 Şenyaşar: Üstünlerin hukukuna karşı nöbetimiz devam ediyor
17:26 Irak Parlamentosu'ndan Türkiye'ye ziyaret
17:02 Kobanê Davası’nda tahliye çıkmadı
16:45 Misirc kayyımının borçları bilboardlara asıldı
16:31 Sırrı Süreyya Önder Meclis oturumunda rahatsızlandı
16:14 Esenyurt’ta mobilya imalathanesinde yangın
15:55 Bafil Talabani: Seçimler zamanında yapılacak
15:53 Hezex’te renkli Çarşema Sor Bayramı kutlaması
15:35 Kayyım seçime 2 gün kala tüm kamera kayıtlarını sildirdi
15:29 Colemêrg’te 3 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
15:24 Belediyede 4 görev verilen AKP'li başkan görevden alındı
15:21 Abdullah Öcalan’ın aile ve avukatları AK’de: Bu kanunsuzluğu durdurabilirsiniz
15:17 Emekli ve emekçilerin maaşlarının düzenlenmesi için komisyon kurulması talebi
15:08 YSK, Hatay ve Ordu başvurularını reddetti
15:06 İşkence görüntüleri ortaya çıkan Veli’den günlerdir haber yok
14:44 Tutsak Rozerin Kalkan’ın tahliyesi 11 ay engellendi
14:38 Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışma
14:33 Wêranşar'da ilk 'Çarşema Sor' kutlaması
14:24 İYİ Parti'den istifa
14:05 BES mülakat uygulamasının kaldırılmasını talep etti
14:00 Sağlıkçılardan 'sağlıkta şiddete son' çağrısı
13:42 Erdoğan'dan seçim yorumu: Tek iktidar Cumhurbaşkanı’dır
12:31 Bakan Işıkhan: Temmuz'da asgari ücrete ara zam olmayacak
12:16 Kobanê Davası: 13 tutsak siyasetçi duruşmaya katılmadı
11:49 Tutsak kadınlara tehdit
11:35 Türkiye, Yeşil Gelecek Endeksi'nde son sıralarda
11:11 Yargıtay başkanı seçimi 20'nci tura kaldı
10:50 'Bêrû'nun yasaklanması hukuka aykırı bulundu
10:22 DEM Parti Eş Genel Başkanları: Kobanê Davası tarihi fırsata çevrilebilir
10:19 AYM'den 'tek tip elbise' kararı
10:12 İsrail’den Gazze’ye saldırı: 18 kişi yaşamını yitirdi
10:11 Giyadîn’de gözaltı
09:09 Gazeteci Ahmet 176 gündür KDP istihbaratının elinde
09:07 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:05 Mêrdîn kayyımları 3 milyar 502 milyon TL borç bıraktı
09:03 Hak savunucuları: Eylemdeki tutsakların talebi karşılanmalı
09:00 Av. Kaya: Abdullah Öcalan için yeni başvurularımız olacak
09:00 17 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:48 Kato'ya girişlere 15 günlük yasak
16/04/2024
21:43 Özel, Kobanê Davası için heyet görevlendirdi
20:34 Erdoğan, İsrail ile ticarete tepki gösterenleri hedef aldı
19:33 Çukurova’da kadınlardan öz savunma çağrısı
19:20 Wan direnişinin güler yüzlü çocuğu: İrademize sahip çıktık
19:07 Grevdeki işçiler gözaltına alındı
17:19 YSK, 2 il, 11 ilçe ve 7 beldede seçim itirazlarını reddetti
17:07 Şenyaşar, bariyerlere rağmen eylemini sürdürdü
16:55 Wan direnişinin sembolü Muhammed Orhan tahliye edildi
16:47 Seçimlerdeki şaibelerin araştırılması için önerge
16:44 Leyla Güven’e 5 ay ceza
16:41 Şiddet uygulayan polisler açığa alındı
15:24 Amed’de trafik kazası
15:13 Seçim sonrası yeni anket
14:37 İzmir’de asbestli gemi tepkisi
14:18 17 ve 18'inci turlarda da yeni başkan seçilemedi
13:35 1 Mayıs çağrısı: Adaletsiz düzene karşı alanlara çıkalım
12:46 Hatimoğulları: İktidarın 'çöktürme planı' çökmüştür
12:31 9. Amed Tiyatro Festivali'nde 19 oyun sahnelenecek
12:16 6 kadın gazetecinin davası ertelendi
11:49 Bahçeli seçim başarısızlığını görmedi: Oyumuz yüzde 16,62!
11:38 Cezaevi ve savcılığa İmralı başvurusu
11:37 ÇGD’nin ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ ödülleri sahiplerini buldu
11:31 Eylemdeki tutsağın annesi: Talepleri talebimizdir
11:05 BİSAM: Yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL
11:01 Kobanê Davası'nda yarın tutukluluk incelemesi yapılacak
10:57 İstanbul’da ev baskınları
09:58 Altın fiyatlarında yeni rekor
09:10 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 175 gündür haber yok
09:09 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:06 Ayşe Gökkan: Özel savaşa karşı özsavunma halkası genişletilmeli
09:03 Celadet Elî Bedirxan için saygı gecesi düzenlenecek
09:02 Hevsel'de çok emek az kazanç
09:01 Wêranşar'da Çarşema Sor kutlanacak
09:00 16 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:30 Qileban’da kaza: 4 kişi hayatını kaybetti
08:17 DAİŞ’liler 100 küçükbaş hayvan kaçırdı
08:10 91 kurum ve isimden CPT'ye İmralı mektubu
15/04/2024
21:55 AK önünde Abdullah Öcalan için miting: Sessizliği kabul etmeyeceğiz
21:34 İsrail'den İran saldırısına karşılık verme kararı
21:27 Filistinli Gazeteciler Sendikası: İsrail mart ayında 6 gazeteciyi öldürdü
19:14 Girê Sor’da aracın çarptığı çocuk yaşamını yitirdi
18:34 Adana Kadın Platformu’ndan fail H.İ’nin beraatine tepki
17:12 Şemzînan’da polisten yurttaşlara tehdit ve hakaret
16:48 DEDAŞ'tan boş daireye 34 bin TL fatura!
16:36 Adalet Bakanlığı’nın üç kapısı da Emine Şenyaşar’a kapalı
16:28 BES-AR: Yoksulluk sınırı 66 bine dayandı
16:23 Üniformalı tacizine tepki: Özsavunmamızı geliştireceğiz
15:59 Medet Serhat'ın mezarına saldırıya dair suç duyurusu
14:59 Şirnex’te mahalle bekçisi bir kişiyi vurdu
14:53 Yargıtay savcısı Deniz Poyraz davasında taleplerin reddini istedi
14:15 Kamu emekçileri vergide adalet istedi
14:12 DEM Parti’den avukat Akalın’ın mezarına ziyaret
13:37 Sêrt kayyımının bıraktığı borç: 456 milyon TL
13:35 Kürt müziğinin son 13 yılından seçme eser akorları kitabı çıktı
13:33 Temelli'den Meclis'teki partilere: Ders çıkarma zamanı
13:14 İran 2 kolberi katletti
12:28 ‘Büyüyen mücadelemiz tecridi kıracak’
12:19 Beşiktaş yangınında itfaiye raporu çıktı
12:14 İsrail'de 'savaş kabinesi' toplanacak
12:14 Bütçe açığı daha ilk çeyrekte 500 milyar TL’yi geçti
11:58 Yargıtay seçimleri 17'nci tura kaldı
11:39 DİB’ten Kobanê Davası çağrısı: Hukuksuzluğa karşı tutum alın
11:10 Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin yasaklanmasına dair kanun teklifi
11:00 Merkez Bankası’ndan rekor zarar!
10:33 Benzine yılda yüzde 113 zam
10:25 Erkek şiddeti: 1 kadın katledildi 1 kadın ağır yaralı
10:09 TÜİK'in Şubat ayı işsizlik rakamı: 8,7
10:05 Biradost'a hava saldırısı
09:56 Gram altının fiyatı 2 bin 455 TL'yi aştı
09:49 Adalet Nöbeti eylemi farklı bir evreye taşınacak
09:37 Eylemdeki tutsak: Sesimizi herkese duyurun
09:12 Botan Vadisi bahar renklerine büründü
09:08 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ talebiyle eylemde
09:07 KDP istihbaratının alıkoyduğu gazeteciden haber yok
09:06 Özel savaşa karşı mücadele hattı: Xwebûn
09:03 İhlallere karşı 'sokakta mücadele' çağrısı
09:01 Sêrtliler kayyım tahribatının ortadan kaldırılmasını bekliyor
09:00 15 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
14/04/2024
22:35 Teleferik kazasına ilişkin 5 tutuklama
22:27 Mûş'ta dereye düşen çocuk yaşamını yitirdi
21:20 75 yaşındaki tutsak Hatice Yıldız baygınlık geçirdi