Temelli'den AP kararı yorumu: Türkiye'ye şaşı baktınız

img
KONYA - Cihanbeyli girişinde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılanan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kent merkezinde binlere yaptığı konuşmada, AP'nin Türkiye kararına değinerek, "Avrupa'ya da iki çift lafımız var. Yıllardır size bu durumu anlatıyoruz. Siz de Türkiye’ye şaşı baktınız” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde halk ile buluştu. Yeniceoba kavşağında yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan Temelli’ye halkın yoğun ilgisi dikkat çekti. Davul zurnaların eşlik ettiği konvoun ilçe merkezine girmesiyle birlikte halk caddelere ve sokaklara çıkarak konvoyu selamladı. Zafer işaretleriyle HDP'nin seçim bürosunun önüne varan kitle, binler tarafından karşılandı. Kadın, çocuk, yaşlı, gencin, her yaştan insanın akın ettiği alan, HDP bayraklarıyla donatıldı. Seçim bürosunun bulunduğu cadde, dolup taşırken, coşku HDP'nin seçim aracından çalınan ezgiler eşliğinde doruğa çıktı. 
 
'HALK HERŞEYİN HESABINI SORACAK'
 
HDP'nin Cihanbeyli belediye eşbaşkan adayları Mehmet Yalçın ve Serap Kaya halkı selamdı. Aday Serap Kaya, Cihanbeyli'ye toplumsal barışın HDP ile geleceğini dile getirerek, "31 Mart seçimleri sıradan bir seçim değil. Bu seçim, demokrasinin kazanacağı bir seçim olacaktır. Ve biz bu seçimi kazandığımızda iktidarı gerçek sahiplerine, halkımıza teslim edeceğiz" diye konuştu. Kaya, meclis toplantılarını halka açık yapacaklarını, gelir giderleri halka açıklayacaklarını kaydederek, "Halk bize her şeyin hesabını soracak" dedi. Diğer Aday Mehmet Yalçın da, ilçelerini hep birlikte yöneteceklerini dile getirerek, "Bu ilçeye şeffaflık getireceğiz" dedi.
 
‘TEKÇİ ZİHNİYETE CEVAP VERECEĞİZ’ 
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin seçim otobüsüne çıkmasıyla birlikte halkın coşkusu ikiye katlandı. "Cihanbeyli'de Kürdü ile Türkü ile bir aradayız" diyerek konuşmasına başlayan Temelli, "Kim bizi bir birinden ayırabilecek. Bu ayrımcılar, nefret söylemleri ile insanların bir birine düşman olacağını sanıyorlar, olmayacaklar. Bizler tüm renklerimiz ile yan yanayız. Kürtlere 'defol' diyor, HDP'lilere 'terörist' diyor. Buna itirazımız var. Bunu kabul etmiyoruz. Bu ülkede yaşayanların hepsi buna itiraz etmelidir. Ne kimliğimizden, ne inancımızdan vazgeçeriz. Bizi ayırmaya çalışan bu tekçi zihniyete de en güçlü cevabı vereceğiz" dedi. 
 
‘TECRİDİ YAYMAK NİYETİNDESİNİZ’ 
 
İmralı tecridine karşı açlık grevinde olan Leyla Güven'in eylemine değinen Temelli, "Tam 127 gündür bir hukuk mücadelesi veriyor. 335 tutsak, Leyla Güven, Nasır Yağız, Strasbourg'taki arkadaşlarımızın durumu kritik aşamadadır. Ne istiyorlar? Hukuk ve adalet. Bir yerde bir adaletsizlik varsa bundan kendinizi sakınamazsınız diyorlar. Nerede bir hukuksuzluk varsa gelin Leyla Güven, Nasır Yağız gibi direnelim diyorlar. Bugün Amed'de üç arkadaşımız gözaltına alındı. Adalet Bakanlığı, ısrarla taleplere karşı kör, sağırı oynuyor. Siz eğer bu talepleri duymazlıktan geliyorsanız tecridi yaymak niyetindesiniz" diye konuştu. 
 
‘ÜLKENİN BEKA DEĞİL, İŞSİZLİK SORUNU VAR’ 
 
4 yıldır İmralı'da mutlak bir tecridin devam ettiğini dile getiren Temelli, "Kürt sorununun çözümsüz kaldığı sürece bu ülkede hiç bir sorunu çözemezsiniz. Çözemediğiniz içinde bu halde ülke. 17 yıldır bu iktidar var. Çıkmış beka sorunu var diyor. Bu ülkenin beka sorunu yok. Bir kişi çıkıp desin beka sorunu var mı? Sizin işsizlik sorununuz var mı? Bu sorunu görmeyenler beka sorunu var diyor. Biz mi 17 yıldır bu ülkeyi yönettik, biz mi sorunları bu şekilde devasa hale getirdik?” diye sordu. 
 
‘YOKSULLUK HER YERDE’
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP yöneticilerini sinevizyonda göstererek, hedef göstermesine değinen Temelli, AKP-MHP ittifakını hatırlatarak, "Sürekli bizi sinevizyonda gösteriyor ya, bir de 5 yıl öncesine gidip bakıp, birbirinize neler söylemişsiniz. Bir de onların sinevizyonunu göster. Rahmetli Demirel'den ala ala  'dün dündür, bugün bugündür' sözünü mü alabildiniz" dedi. 
 
Ülkenin beka sorunu olmadığını sözlerine ekleyen Temelli, "Bu ülkenin bir beka sorunu yok, bir iktidar sorunu var. Ondan da 31 Mart'ta hep birlikte kurtulacağız. Bu ülkenin işsizlik sorunu var. İşsizlik resmi rakamlarda bile 13,10. Bu sorunu görmeyeceksiniz, halkı sabaha akşam aldatmaya devam edeceksiniz. Yoksulluk her yerde. Hazine Bakanı çıkmış, en kötüsünü geride bırakmışız diyor" diye konuştu. 
 
AP KARARI 
 
Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki üyelik müzakerelerinin askıya alınması kararına dikkat çeken Temelli, şöyle devam etti: “AP kararını kınıyorlarmış, biz de sizi kınıyoruz ülkeyi bu hale getirdiğiniz için. Ülke böyle bir yere sürüklenmiş. Avrupa Parlamentosu’nun raporu dün kabul edildi. İçinde bulunduğumuz durumun tahlilini yapıyor. Bunlar Avrupa Birliği diye diye iktidara geldiler, şimdi geldiğimiz nokta AB’den kopma noktası. Çünkü hukuka dair, adalete dair, haklara dair, hem çalışan hem işçi, emekçi haklarına dair ne varsa yok saydılar. Bu ülkede hukuku adaleti bitirdiler ve AP parlamentosu raporu şimdi gelmiş diyorlar ki bunu kınıyoruz. Biz de sizi kınıyoruz, bu ülkeyi bu hale getirdiğiniz için. Avrupa’yla sadece iktisadi ilişkileri olsun, hak hukuk meseleleri olmasın. İşte gelinen nokta bu. 
 
MÜLTECİ PAZARLIĞINDA KOL KOLA GİRDİK 
 
Avrupa'ya da iki çift lafımız var. Yıllardır size bu durumu anlatıyoruz. Siz de Türkiye’ye şaşı baktınız. Türkiye’de bunca hak ihlali yapılırken, bunca hukuksuzluk varken, dönüp bu meseleye samimi olarak bakmadınız. Mülteci pazarlığında bu iktidarla kol kola girdiniz. Hak, hukuk meselelerinde gözünüzü kapattınız, iktisadi çıkarlarda bu iktidara destek oldunuz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kendine mahkeme oldu, Cizre söz konusu olduğunda mahkeme olduğunu unuttu. Siz de bu ülkeye şaşı baktınız. AP kararı düzeltilmeli, Türkiye - Avrupa ilişkileri güçlü şekilde kurulmalıdır.
 
O yüzden diyoruz ki bu karar düzeltilmelidir. Hem Türkiye hem Avrupa, Türkiye-Avrupa ilişkilerini hukuk ve adalet temelinde, insan hakları zemininde yeniden var etmelidir. Bu iktidar seçimle geldi seçimle gidecek. Bu iktidara göre Türkiye-Avrupa ilişkileri biçimlenemez. Türkiye-Avrupa ilişkileri emeğin hakları, insan hakları, hukuk ve demokrasi zemininde muhakkak güçlü bir şekilde kurulmalıdır. 
 
İşte HDP’nin Ortadoğu’dan Avrupa’ya kadar küresel zeminde ortaya koyduğu siyaset budur. O yüzden diyoruz ki HDP sadece Türkiye için değil, Ortadoğu için de Avrupa için de bir seçenektir, gelecektir" ifadelerini kullandı. 
 
'KAŞIK İLE VERİP SAPI İLE ALACAK'
 
Küçülen Türkiye ekonomisinden en fazla çiftçi ve esnafların etkilendiğini kaydeden Temelli, "Bütün Afrika'yı doyuracak bu ova kendisine yetemiyor. Bütün tarım alanlarını yok ettiler, çiftçiyi yoksul ettiler. Hayvancılığı bitirdiler. Bütün bu sorunlar ortadayken çiftçiyi mağdur ederek, büyük medya kuruluşlarına aktardılar. Şimdi esnafı, çiftçiyi borçlandırıyor. Seçim öncesi kaşık ile verip, seçimden sonra sapı ile almaya çalışıyor" dedi.  Erdoğan'ın "terörist" söylemini de hatırlatan Temelli, "Bizi tümüyle terörist ilan etmiş. Biz terörist değiliz HDP'yiz. Manavlar, hal esnafı, çiftçiler, herkes terörist oldu. Patates ithaline izin veren bu çiftçilerin yanında ne oluyor. Biz kimseye kötü söz kullanmıyoruz, her şeyi biliyoruz, peşinizdeyiz. Bu ülke buğday, saman ithal ediyor. Bunları söyledikçe halkı ve bizi suçlamaya devam ediyor" dedi. 
 
'EDEP BİRAZ EDEP’
 
Erdoğan'ın ezana yönelik sözlerine de tepki gösteren Temelli, "Bu ülkenin ortak değerlerine kimse bugüne kadar kimse laf etmemiş. 3-5 oy için halkı bir birine düşürüyor. Bu ülkenin ezanına da, bayrağına da, marşına da bugüne kadar kimse laf etmedi, etmez de. Ama burada siyaset yapanlar bu ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor. Bunlar yetmedi, şimdi çıkmış benim soyadım ile alay ediyor. Bu soyadı benim onurumdur, soyumdur. Artık sıra ailelere mi geldi. Haddinizi bilin. Edep biraz edep. Bu ülkeye ayrımcılığı getirmeyin. Bunu içinize sindirin, seçimle geldiniz, seçimle gideceksiniz. İnsanların değerleri, soyadları ile alay etmeyiniz. Bu halk size sandıkta en güzel cevabı verecek. Bu halkın nasıl erdemli olduğunu o gün anlayacaksınız" diye konuştu. 
 
'MİTİNGİN DE TADI TUZU KALMADI'
 
Umutsuzluğa yer olmadığını dile getiren Temelli, "Bütün gazeteler, TV'ler onlarda. Biz burada bir aradayız. Adana’dan, Zonguldak’tan gelmiyoruz. Sizin gibi taşımalı miting yapmıyoruz. Bunlar önce taşımalı eğitim dediler, eğitimi mahvettiler. Sonra taşımalı sandık dediler, sandık güvenliğini yok ettiler. Şimdi de taşımalı miting yaptılar, mitingin tadı tuzu kalmadı. Şırnak'ta çıkmış 'doğalgazınız geldi, ısınıyor musunuz?' diyor. Şırnak'ta doğalgaz yok. Dışardan gelen insanın Şırnak'ta ne olup, olmadığını nereden bilsin. İnsanların senden talepleri var, insanların dertlerine cevap vermesi gerekirken, onları azarlıyor. Sen Cumhurbaşkanı mısın, parti başkanı mısın" dedi. 
 
‘SÜPÜRGELERİNİZ HAZIR MI?’ 
 
Türkiye'de bir enkazın olduğunu belirten Temelli, sözlerini şöyle noktaladı: "Bir enkaz var. Kayyum enkazı var, kayyumun olmadığı yerlerde AKP'li belediyelerin enkazı var. Süpürgeleriniz hazır mı? Hazır olmayanlar hazırlasın. 31 Mart'ta bu kayyumları ve kötülükleri faşizmin çöplüğüne süpüreceğiz. Bugün artık demokrasiye, barışa oy verme zamanıdır, bugün demokrasi güçlerini AKP-MHP karşısında iktidara taşıma zamanıdır. Bu ülke bu iktidara mahkum değildir. Tüm kayyum olan belediyeleri geri alacağız. Cihanbeyli'de iktidara geleceğiz. Tek başına iktidara gelemiyorsak Türkiye halkları çözümsüz mü kalsın? Bize düşen seçenek yaratmaktır. İktidara geleni biz belirliyorsak, seçenek yaratmak da bizim elimizdedir. Sandıklara gittiğimizde HDP logosu varsa HDP'ye basacağız. Eğer HDP aday çıkarmamışsa orada demokrasi güçlerine güç katacağız. Yerellerde iktidara gelmek herkesin beklentisi olan değişimin başlangıcıdır" diye konuştu. 
 
Temelli, konuşmasının ardından HDP'nin seçim bürosuna geçti. Halkın yoğun ilgisi eşliğinde büroya geçen Temelli, ardından Cihanbeyli'den ayrıldı.

Diğer başlıklar

24/04/2024
22:51 İran’da Kürt sanatçıya idam cezası
21:46 Sultangazi Kadın Dayanışmasından 'İstismar failini mahallede istemiyoruz' çağrısı
21:10 Mêrdîn’de kaza: Bir çiftçi ve çocuk hayatını kaybetti
21:04 CHP'li Tanrıkulu: Bu bir suç duyurusudur, kayyımlar araç motorlarını bile sökmüşler
20:35 Êlih DEM Parti İl Örgütü’ne gerçekleştirilen baskın protesto edildi
20:26 İHD Colemêrg Şubesinden madde bağımlılığı raporu: Polisler temin ediyor
19:58 Örkmez ve Uğur'un özgürlüğü için eylem
19:50 DEM Parti il binasındaki baskın sona erdi: Katledilen kadınların fotoğrafları yere atıldı
19:42 ‘Kürt basınını susturma çabası Türkiye’ye kaybettirecek’
19:00 KHK eyleminde 1 Mayıs'a davet
18:38 Adana Emek ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Mayıs'a çağrı
17:51 İstismar faili serbest, tepki gösteren muhtara gözaltı
17:40 ÖHD ve İHD'den gazetecilere dayanışma ziyareti
17:28 Cenevre eylemi: Saldırılara karşı topyekun mücadeleyi sürdüreceğiz
17:08 Danıştay Eğitim-Sen’e randevu vermedi
17:03 Polis barikatlarıyla çevrilen Şenyaşar: Bu zulmün altında kalın
16:56 Gazeteci Güleş'e 'haber' soruşturması
16:46 Avukatlar gazetecilerle görüştü: Başka evde yapılan aramada deliller gazeteciye yazıldı
16:02 Avukat ve ailelerden savcı mütalaasına tepki
16:00 Madımak Katliamı'nda çocuklarını kaybeden Sivri yaşamını yitirdi
15:33 Sendikalar Taksim’de: Valiliğin kararını tanımıyoruz
15:17 Danıştay başkanı değişmedi
15:14 İzmir'de cinsel saldırı faili öğretmen açığa alındı
15:11 Êlih'te DEM Parti binasına polis baskını
15:08 Bombacıları getiren kişinin telefonu dinleniyormuş
15:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında: Soykırımı tanıyın ve af dileyin
14:59 Televizyon stüdyolarına baskında Fransa detayı
14:49 Soylu’nun hedef gösterdiği 2 kişi hakkında müebbet hapis istemi
14:10 Kanser hastası sağlıkçıya riskli görevlendirme!
14:06 Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi
13:57 Aile Hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor
13:56 Sağlık meslek örgütlerinden şiddete tepki
13:32 Gar Katliamı Davası: Mütalaada ‘insanlığa karşı suç’ yok sayıldı
13:19 Mali müşavirlerden 15 talep
13:07 Türkoğlu: Özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz
13:03 Yargıtay'da seçim 23'üncü tura kaldı
12:57 ‘Gazeteciliklerine tanığız, meslektaşlarımızı serbest bırakın’
12:36 DİSK Genel Başkanı: Valiliğin görevi yer göstermek değil güvenliği sağlamaktır
12:28 Gazetecilere 'Kürt Gazeteciler Günü' suçlaması
12:28 MESEM'lerde 336 çocuk kaza geçirdi
12:13 Birçok kentte protesto: Gazeteciliğin engellenmesi suçtur
12:04 Colemêrg'te madenlere karşı 4 talepli eylem
12:02 Deştin'de imar planı davasına red
11:58 İskenderun'da poliklinik olarak kullanılan 3 konteynerde yangın
11:55 Ermeni Soykırımı için 'yüzleşme' çağrısı
11:10 Mereş'te bir çocuk katledildi
10:44 Dêrsim’de 2 kadın tutuklandı
10:40 Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır
Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı
10:25 Şehba ve Minbic’e saldırı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:27 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:27 ‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü’ için eylemdeler
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
09:00 24 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
00:32 Pasûr’da uzman çavuş, park nedeniyle tartıştığı genci tehdit etti
23/04/2024
23:08 Özgür Basına yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
21:39 Siyaset Bilimci Oğuz: Türkiye'de sendikalaşma oranı yüzde 10
21:05 Soykırımda yakınlarını kaybetti: Ermeni halkı ölüm yolculuğuna çıkarılıyordu
20:19 Tunus açıklarında 19 mültecinin cenazesine ulaşıldı
20:13 Amed Tiyatro Festivali 6'ncı gününde
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
18:50 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Bakay’a kitlesel ziyaret
18:44 TJA ve DEM Parti'den Makbule Özer için tahliye çağrısı
18:31 ABD’den 86 sayfalık Türkiye raporu: Kürtler tehdit ve şiddete maruz kalıyor
18:01 Fırat Nehri kıyısında onlarca martı ölü bulundu: Nedeni siyanür mü?
17:54 Makbule Özer’in ailesine ziyaret
17:32 AP Üyesi Villumsen: Erdoğan zulmünün AB'de yeri yok
16:58 DEM Parti ve HDK: Özgür Basın diz çökmeyecek
16:51 Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?
16:45 Gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz
15:58 AYM kararına rağmen çocuğuyla birlikte cezaevine konuldu
15:41 KNK: Erdoğan’ın yeni savaşı tüm Ortadoğu için bir tehdit
15:29 Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor
14:47 Gazeteciler: Kürt medyası hiçbir zaman susmadı
14:45 Hatimoğulları'ndan 'Demokratik Anayasa' çağrısı
14:44 DİSK’in Taksim başvurusu reddedildi
14:21 Amed’de Makbule Özer protestosu
13:34 Gözaltındaki gazetecilere avukat kısıtlılığı
13:27 HDK, DBP ve DEM Parti: Özgür Basın’ın yanındayız
13:15 Saldırılara karşı Özgür Basın etrafında kenetlenme çağrısı
12:37 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
12:22 Farqîn Belediyesi kayyımın taşınmaz devir kararlarını iptal etti
12:21 Amed’de 5 yılda 200’den fazla petrol arama-çıkarma sahası açıldı
12:20 Gözaltına alınan gazeteci sayısı arttı
11:50 Kadıköy'de yapılacak Ermeni Soykırımı anması yasaklandı
11:46 Özgür Basın'a dönük gözaltılara tepki yağdı
11:33 Stêrk ve Medya Haber: Halkımızın sesi soluğu olmayı sürdüreceğiz
11:21 Gazeteci Arslan: TV’lere saldırı savaş politikalarından bağımsız değildir
10:44 DFG ve MKG: Saldırılar Özgür Basını yıldıramaz
10:23 Gazeteci Özdemir: Savaş biraz daha uzar ama sonuç değişmez
10:09 Emine Şenyaşar'a ‘Erdoğan'a hakaretten’ dava
10:01 Kazaların eksik olmadığı yol onarılmıyor
09:32 Malezya'da askeri helikopterler çarpıştı: 10 ölü
09:27 Eylemdeki tutsağın annesi: Çözüm İmralı kapılarının açılmasıdır
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 182 gündür haber yok
09:06 4 saatlik baskında teknik malzemelere el konuldu
09:04 Tutuklanan zihinsel engelli Gezer’in avukatı: Cezai ehliyeti yok
09:03 AKP'li vekillerin uçak biletleri kayyımdan
09:00 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında
09:00 1 Mayıs’a çağrı: Özgürlük için Taksim Meydanı’na
09:00 Dağlarda bahar rüzgarı esiyor
09:00 23 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
07:41 Özgür Basın çalışanları gözaltına alındı
06:11 Stüdyoları basılan Stêrk ve Medya Haber TV'den çağrı
06:00 Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına polis baskını
22/04/2024
23:41 İsviçre’de Metîna’ya yönelik saldırılar kınandı
22:48 TAJÊ’den Irak devletine: Türkiye’nin ortağı olma
22:23 Gever’de tutuklanan 12 kişi tahliye edildi
21:24 İSİG: Çocuk işçiliğe karşı 1 Mayıs’a
20:42 Şirnex’te 1 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı
19:48 İzmir’den kadınlar: Özel savaş politikalarına dayanışmayla cevap vereceğiz
18:50 Parti ve derneklerden Şenyaşar’a destek
18:20 Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı
18:03 Öğretmen Sendikası’ndan Milli Eğitim Bakanlığına 15 bin imza
17:13 Serêkanîyê Belediyesi tebrik çiçeklerinin gelirini SMA hastasına verdi
17:03 Kayyımdan alınan Tûşba Belediyesinin borcu 237 milyon 374 bin 774 TL
16:35 Hazine 31.6 milyar lira borçlandı
15:06 Bagok’ta yasak sonrası bombardıman ve silah sesleri
14:38 Êlih’te kayyım 3 milyar 53 milyon 977 bin TL borç bıraktı
14:25 81 yaşındaki Makbule Özer tekrar tutuklandı
14:24 DEM Parti PM sonuç bildirgesi: Alacakaranlığa karşı ilk ışık yakılmıştır
14:06 İki dönem kayyımla yönetilen Kop Belediyesi’nin borcu açıklandı
13:16 Bakırhan’dan JINNEWS ve MA’ya ziyaret
13:05 DEM Parti Sözcüsü Doğan: Yeni dönem yol haritamız Üçüncü Yol siyasetiyle örülecek
12:49 DEM Parti Kürt gazetecilere yönelik baskıyı Meclis’e taşıdı
12:18 Bagok’taki 5 alanda ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilanı
11:23 Kargon var denilerek çağrılan genç gözaltına alındı
11:19 Dersim’de 5 gözaltı
11:03 KDP Erdoğan ziyareti öncesi Hewlêr caddelerine Türk bayrakları astı
11:02 Gever kayyımı milyonları emniyet, kutlama ve kadayıfa harcamış
10:18 DEM Parti: Kürt gazeteciler 126 yıldır hakikatin izinde
09:49 Şengal'de 'özsavunma' hamlesi: Kendini savunmak her kadının görevi
09:13 Bakırhan: Çözüm için samimi olan her partiye açığız
09:06 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:01 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 181 gündür haber yok
09:01 ‘Birlikte mücadeleyle İmralı tecridi kaldırılabilir’
09:01 Yazar Karacabey: Sanatçıların inadı çok hükümet devirir
09:00 Gazeteci Karadaş: Ortadoğu'da halkların kaderi birbirine bağlı
09:00 22 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:40 Adana’da minibüs kazası: 3 ölü, 18 yaralı
21/04/2024
23:11 Amedspor Kadın Futbol Takımı’ndan 3-1’lik skor
23:04 Amed’te Tiyatro Festivali sürüyor
21:17 Sakarya’da bir kadın hayatını kaybetmiş halde bulundu