Kadınlardan tecrit tepkisi: Herkes karşı çıkmalı

Paylaş:
ŞIRNEX - PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride tepki gösteren Botanlı kadınlar, tecridin kaldırılması için tüm kesimlere “mücadele” çağrısı yaptı. 
 
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde ağır tecrit koşullarında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'dan 32 aydır haber alınamazken, halklar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıkmaya ve tecride karşı tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. 
 
‘MÜCADELE’ ÇAĞRISI 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasının önemine vurgu yapan Şirin Demir, Öcalan’ın özgürlüğünün mazlum halkların özgürlüğünü ifade ettiğini belirtti. “Öcalan şahsında bizler tecrit ediliyoruz” diyen Demir, “Daha ne kadar baskı altında kalacağız ve daha ne kadar ezileceğiz? Herkesin bütün işini bir kenara atıp tecridi kırmak için mücadele etmesi gerekiyor" diye belirtti. 
 
Kadınlardan Nafya Küçük, tecridin savaşı tırmandırdığına işaret ederek, "Bu tecridi kabul etmiyoruz ve bu tecridin kaldırılmasını istiyoruz. Herkes gibi biz de haklarımızı, anadilimizi istiyoruz. Bugün Kürt olduğunu söyleyen tutuklanıyor ama Türk değilim, Kürdüm” diye belirtti. 
 
Piroze Deniz, Türkiye'nin içinde bulunduğu çıkmazın ağır tecritten kaynaklandığını kaydetti. Zeynep Yılmaz da, "Kürtler artık ayağa kalkmalı. Apo serbest bırakılırsa bu savaş durur, barış gelir" ifadelerini kullandı. 
 
Behiye Özgür, Öcalan üzerindeki tecridin son bulunması talebinde bulunarak, "Kıyamete kadar zulüm mü göreceğiz?” diye sordu. Özgür, herkesi tecride karşı mücadele etmeye çağırdı. 
 
'TECRİT AĞIRLAŞTIKÇA SAVAŞ DERİNLEŞİYOR'
 
Nafiye Kurt, her Kürdün tecride karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunarak, “Sayın Öcalan'a yönelik bu tecridi kabul etmiyoruz. Vicdan sahibi herkes tecride karşı sesini çıkartmalı. Bizler daha ne kadar tecrit altında kalacağız, ne kadar kontrol altında olacağız? Herkes ayağa kalkmalı ve karşı çıkmalıdır” ifadelerinde bulundu. Esmer Çıkmaz ise, barışın İmralı’nın kapılarının açılmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bu tecrit aynı zamanda Kürt halkına yönelik yürütülüyor. İnsanlar bu tecridin son bulmasını istiyor. Tecrit son bulduğunda barış ve uzlaşma olur. Tecrit arttıkça savaş da derinleşiyor. Bizler barışı bekliyoruz, barış da İmralı'dadır.”
 
İlgili Haberler
Av. Enmek: Başmüzakerecinin özgürleşmesi gerekiyor
Av. Enmek: Başmüzakerecinin özgürleşmesi gerekiyor

"Umut hakkı"nın artık bekletilemeyecek bir noktaya geldiğini belirten ÖHD Riha Şubesi’nden Avukat Hidayet Enmek, “Başmüzakereci olarak kabul edilen Sayın Abdullah Öcalan'ın bu süreci yürütebilmesi isteniyorsa, kendisinin fiziki olarak özgürleşmesi gerekiyor” dedi.

Türkdoğan: MHP, iktidar ortağı olduğunu hatırlamalı, 'umut hakkı' için harekete geçmeli
Türkdoğan: MHP, iktidar ortağı olduğunu hatırlamalı, 'umut hakkı' için harekete geçmeli

MHP kanadından gelen "umut hakkı" açıklamalarına işaret eden DEM Parti Hukuk Komisyonu Eşsözcüsü Öztürk Türkdoğan, "MHP, iktidar ortağı olduğunu hatırlamalı. Konuyu gündemde tutmak, arkasında durmak önemli ama artık harekete geçme zamanı" dedi.

Abdullah Öcalan’ın avukatı: Zaman kaybetmeden 'umut hakkı’nın gereğini yerine getirin
Abdullah Öcalan’ın avukatı: Zaman kaybetmeden 'umut hakkı’nın gereğini yerine getirin

“Umut hakkı”nın Barış ve Demokratik Toplum Süreci’nin ana zeminini teşkil ettiğini vurgulayan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, Abdullah Öcalan için zaman kaybetmeden bu hakkın yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Aileler İmralı'ya gitmek için başvurdu
Aileler İmralı'ya gitmek için başvurdu

PKK Lideri Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutsakların aileleri, görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvurdu.

Filipinli avukat Conti: Tecridin karşısındayız, Kürtlerin yanındayız
Filipinli avukat Conti: Tecridin karşısındayız, Kürtlerin yanındayız

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması gerektiğini belirten Filipinli avukat Maria Kristina Conti, “Filipin halkları olarak Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin karşısındayız, Kürtlerle dayanışma içerisindeyiz” dedi.