Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler anıldı: Sorumluları cezalandırılsın

img
HABER MERKEZİ – Sivas Katliamı yıldönümü dolayısıyla yaşamını yitiren 33 aydın, yazar, sanatçı anıldı. Sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile siyasi partiler, faillerin yargı önüne çıkartılarak, cezalandırılmasını istedi. 
 
Sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile siyasi partiler, 2 Temmuz 1993'te Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 aydın, yasar ve sanatçıyı eylem eve etkinliklerle andı. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Meclisi, katliamda yaşamını yitirenleri yaptığı yazılı açıklamayla andı. 
 
Açıklamada, Sivas Katliamı’nın devletin gözü önünde yapıldığı belirtilerek, katliama çanak tutulduğu belirtildi. Aradan geçen 27 yıla rağmen katliamın aydınlatılmadığını, faillerin cezalandırılmadığı anımsatılarak, “Sivas katliamı davası ise yıllar sonra zaman aşımı gerekçe gösterilerek düşürüldü. İnsanlık suçunda zamanaşımı söz konusu olamayacakken, 33 canımızın katilleri bu sayede ‘aklanmış’ oldu” denildi. 
 
SİVAS’I AKP’LİLER SAVUNDU 
 
HDK açıklamasında 18 yıllık AKP döneminde Alevi halkına yönelik saldırıların arttığına dikkati çekilerek, “Cami Cemevi projesi ve benzeri tahrip edici politikalar ve uygulanmalarla Alevileri asimile etmeye çalışarak, dedelere maaş bağlanması gibi projelerle yeni Hızır Paşalar yaratma arayışlarını bugün de sürdürüyorlar. Sivas Katliamı’nda yer alan katillerin savunmasını yapan avukatların AKP'nin avukatları arasında olduğunu akla getirdiğimizde AKP'nin bakış açısını net bir şekilde görebiliriz” diye belirtildi.
 
KATLİAMLAR SON BULANA KADAR
 
Adalet istenilen açıklamada, katliamda yaşamını yitirenlerin katillerinin açıklanması, katliamları planlayan ve yönetenlerin yargılanarak, cezalandırılması istendi.  Katliamda yaşamını yitirenleri anan HDK, savaş ve katliam doğuran devlet ve yönetim yaklaşımlarının son bulması için mücadele kararlılığını yineledi. 
 
İHD: HAKİKAT ORTAYA ÇIKARTILSIN 
 
İnsan Hakları Derneği (İHD) Sivas Katliamı’nın 27. yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. “2 Temmuz 1993’de Sivas'ta Yakılan İnsanlıktır” başlıklı açıklamada, “Din ve inanç özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi evrensel insan hakları prensiplerini yok sayan ve yine farklılıkları zenginlik unsuru olarak görmeyip tekçi, baskıcı bir sistemi tesis etmek ve daim kılmak isteyen politikalar ve uygulamalar Madımak Katliamına yol açmıştır” denildi.
 
Açıklamada, yaşanan katliamın tüm boyutları ile etkili bir şekilde soruşturulmamasının yine gerçek sorumluların yargı önüne çıkarılmamasının cezasızlık politikasının yansıması olduğu belirtildi.
 
‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’
 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Sivas Madımak’da yaşanan katliamına ilişkin hakikatin ortaya çıkarılması, geçmişle gerçek bir yüzleşme sürecinin yaşanması ve en önemlisi baskıcı zihniyetin değişmesi gerekmektedir. Bu zihniyet değişikliğinin yapılması ise insan haklarının prensiplerinin tamamen yaşama geçirilmesi ile mümkündür. İHD olarak, Madımak katliamında yaşamını yitiren insanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor ve hakikatin ortaya çıkarılması mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.”
 
DERSİM 
 
Demokratik Alevi Derneği (DAD) Genel Merkezi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Emek, Demokrasi Güçleri, katliamın yıldönümü dolayısıyla Sanat Sokağı’nda açıklama yaptı. Madımak Otel’inde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartın açıldığı açıklamada, “Unutmadık” yazılı dövizler taşındı. 
 
DAD Genel Merkezi yöneticisi Reyhan Kumru, hala yurt dışında yaşayan faillerin iadesi için çaba gösterilmediğini belirterek, bugün AKP’nin sadece Alevilere değil demokrat ve muhaliflere karşı baskı, sindirme politikalarını sürdürdüğünü kaydetti. AKP’nin Kürt sorununda demokratikleşmeyi değil, güvenlik eksenli savaş politikalarını esas aldığını dile getiren Kumru, “Bu savaş politikaları nedeniyle birçok insan hayatını kaybetmiştir. Bütün halkımızı bir daha böyle acıları ve katliamları yaşamamak için Sivas Madımak katliamında yitirdiğimiz canlarımızı, önderimiz Pir Sultan Abdal’ın ‘dönen dönsün ben dönmem yolumdan’ şiarıyla unutmadığımızı, unutturmayacağımızı bir kez daha haykıralım” dedi.
 
 DÜZGÜN BABA DERGAHINDA ANMA

2 Temmuz 1993'te Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler, ayrıca Nazımiye ilçesinde bulunan Düzgün Baba Ziyaretgâhı’nda anıldı. Katliamda yaşamını yitirenler anısına çerağlar yakılıp, deyişler söylendi. Anmaya siyasi parti ve kurum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Anmada konuşan Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek, on binlerce Alevinin Koçgiri, Dersim, Çorum, Maraş ve Sivas katliamlarında yaşamını yitirdiğini anımsattı. Alevilerin dil, kültür ve inançlarının ortadan kaldırılmak istendiğini belirten Kırımızıçiçek, asimilasyon politikalarıyla köklerinden ve tarihlerinden koparılmak istendiklerini dile getirdi

Anma, pirlerin yaşamını yitirenler için söylediği deyişler eşliğinde sona erdi.

İSTANBUL
 
HDP İstanbul İl Örgütü, katliamda yaşamını yitirenleri parti binası önünde yaptığı açıklamayla andı. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve çok sayıda kişinin katıldığı anmada, “Sivas katliamını unutmadık unutturmayacağız” pankartı açıldı. Anmada, “Sivas'ı unutma, unutturma” ve “Sivas için adalet her kes için adalet” sloganları atıldı.
 
‘KATLİAM YAPANLAR DEĞİŞMEDİ’
 
HDP’li Musa Piroğlu, yaşanılan zulmü ve yapılan katliamın unutmamanın önemli olduğunu söyleyerek, “Sanki onlar bu katliamı yapmamış gibi çıkıp acımızı paylaştıklarını söylüyor. Biz, bize katliam yapanlarla aynı acıyı paylaşmıyoruz. Roboski’de, Cizre'de, Gever’de katledilenler, sokakta cenazeleri bırakılanlar bize bir şeyi gösteriyor. Katliam yapanlar hiç değişmedi dünün katliamcıları başka kimliklerle katliam yapmaya devam ediyorlar” şeklinde konuştu. 
 
HDP İl Eşbaşkanı Eif Bulut ise, “Bu toprakları ölü topraklara çevirdiler. Kimse birbirinin etnik kimliği ile ilgilenmezdi. Bununla ilgilenenler iktidardır. Bu yüzden katliamlar bitmez bu ülkede. Katliamlarını sürdürebilirler ama bunun karşısında direnenler var. Bizlere bu utancı yaşatanlar bilsin ki bunun peşini bırakmayacağız. 27 yıldır bu acı sürüyor. Bu acı adalet yerini bulduğunda sonlanır. Adalet arayışımız son buluna kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz” diye belirtti.  
 
Son olarak konuşan HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı da, 2 Temmuz’un Anayasal haklarını kullanmak isteyen aydınlara dönük yapılan bir katliam olduğunu söyledi. Sivas davasının zaman aşımına uğramasının katliamı yapanları temize çıkarmadığını dile getiren Avcı, “İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz bu tüm dünya hukuk sistemde var. Katliamı yapanlar hakkettiği cezayı almadı ancak bu katliamı yapanlar ve onların arkasında olanlar kim varsa yargılanacaklar” şeklinde konuştu. 

Fatih Dayanışması ise, Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydın, yazar ve sanatçı için Fatih’te bulunan Kocamustafapaşa Meydanı’nda anma düzenledi. “Sivas katliamını unutmadık, unutturmayacağız” pankartının açıldığı anma öncesinde, katledilenlerinin fotoğrafları olduğu pankart da yere serilerek, üzerine kırmızı güller konuldu. Ardından yapılan anmada, “Sivas hala yanıyor” ve  “unutMADIMAKlımda” dövizleri taşınırken, sık sık “Sivas’ı unutma, unutturma”, “Katillerden hesap sorulacak” ve “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.

‘ORGANİZE EDİLDİ’      

Anmada söz alan Dayanışma üyesi Bülay Doğan, 33 kişinin içinde devletin üst kademelerinin, yerel yöneticilerinin, ordunun ve siyasal İslamcı örgüt militanlarının olduğu organize bir katliamla öldürüldüğünü söyledi.

Katledilenlerin kurulu düzenin eşitsizliklerine karşı çıkan ve boyun eğmeyen insanlar olduğunu belirten Doğan,  “Şairdiler, türkü söylerlerdi, yazı yazarlardı. Tarihler 2 temmuz 1993’ü gösterdiğinde, işte bu insanları susturmak istediler. Madımak’taki 33 canı aldılar. Ama biz, Madımak’ta kaybettiğimiz canların kim olduğunu, neyin mücadelesini verdiğini unutmadığımız gibi bu katliamın nasıl gerçekleştiğini de unutmadık, unutturmamaya da kararlıyız” dedi.

‘FAŞİZME KARŞI BİR ARADAYIZ’

Sivas Katliamının planlı ve kasıtlı olduğunun altını çizen Doğan, katillerinin “bulunamadığını” söyledi. Doğan, “Biz adaletten yine de ümidimizi kesmedik, mücadeleyi bırakmadık. Sivas Davası’nın ve öldürülen canlarımızın peşini bırakmayız, bırakamayız. Bu dava çözülmezse, devletin Sivas Katliamı’ndaki sorumluluğu kabul edilmez, gerçek suçlular ortaya çıkmazsa, bizler Suruç Katliamı’nda, Ankara Katliamı’nda olduğu gibi kırılmaya devam edeceğiz. Tüm bu katliamların hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Anmanın ardından katledilenler için Ramazan Efendi Parkı’nda müzik ve şiir dinletisi yapıldı.

 
ADANA
 
Adana Alevi Platformu, Sivas Katliamı'nın 27’nci yılında olayda yaşamını yitirenleri çerağ uyandırarak andı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılıp, çok sayıda kişi katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının  üzerine karanfiller konuldu. 
 
Burada konuşan Adana Alevi Platformu Dönem Eşbaşkanı Sıtkı Keskin, Maraş, Çorum ve Sivas katliamlarının faillerinin gizlenip, kollanarak hesap sorulmadığını dile getirdi. İnsanlığa karşı suç işleyenleri asla unutmayacaklarını söyleyen Keskin, "Sivas Katliamı’nı unutturmak isteyenlere, o gün yanan o aydınlık yüzlerin ışığını söndürmeye, umutlarını yok etmeye çalışanlara inat ayrımcılığa, gericiliğe, karanlığa, yobazlığa, din sömürücülerine karşı durduk. Toplumsal barışı ve kardeşliği savunduk. Sivas Katliamı'nda yakılarak yaşamını yitiren canlarımızı saygıyla anıyor, acılarını yüreğimizde paylaşıyoruz" dedi.
 
CHP Adana İl Örgütü de yazılı açıklama ile Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı. Katliamın bir “insanlık suçu” olduğunun altını çizilen açıklamada, "Bu vahşeti gerçekleştirenleri, insanlığı katledenleri hiçbir zaman affetmeyeceğiz, unutmayacağız ve unutturmayacağız” denildi.
 
MERSİN
 
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu da, 27’nci yıldönümünde Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenleri Özgür Çocuk Parkı'nda yapılan açıklamayla andı. Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, yüreklere düşen ateşin halen dağlanmaya devam ettiğini ifade etti. Özbay, “Demokrasi, barış, kardeşlik ve güzel bir gelecek için mücadeleyi duraksamadan sürdürecek, yaşadığımız katliamların hesabını barışın, kardeşliğin, emeğin ülkesini kurarak soracağız” dedi.
Mersin Cemevi ise, yaşamını yitirenleri Madımak Anıtı önünde andı. Anmada çerağlar uyandırılıp, gulbaglar okundu. Anmada konuşan Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, katliamları lanetleyerek, "Barış ve kardeşlik için Sivas'ı, Maraş'ı, Çorum'u unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı. 
 
HATAY
 
Hatay’da da HDP İl Örgütü, yaptığı yazılı açıklama ile Sivas Katliamı’nın sorumluları yargılanmadığı için toplumun vicdanının halen kanamaya devam ettiğini vurguladı.  Hakikatleri Araştıracak Komisyonu’nun kurulması talep eden açıklamada, “Aradan değil 27 yıl, 27 bin yıl geçse, Sivas Madımak'ta yitirdiğimiz demokrasi şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Aynı zamanda adalet tecelli edinceye dek mücadelemiz devam edecektir” denildi.
 
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şubesi de, Sivas Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla İskenderun Cemevi’nde anma düzenledi. Saygı duruşuyla başlayan anmaya İskenderun Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP yöneticileri  ile çok sayıda kişi katıldı. Yapılan konuşmaların ardından anma sinevizyon gösterimiyle son buldu.

Defne Alevi Kültür Derneği, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenleri basın açıklamasıyla andı. Hatay Alevi Kültür Derneği'nde yapılan anmaya HDP, İHD, SYKP ve çok sayıda kişi katıldı. Anmada konuşan Defne Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sait Altun, Sivas Katliamı’nın tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ve  katliamının ateşinin 27 yıldır yürekleri yakmaya sürdürdüğünü kaydetti. Altun, "O gün  Sivas’ta  insanın insanca yaşaması için mücadele eden  canlara kıyılmamıştır. O gün Sivas’ta, Madımak Oteli’nde insanlık yakılmıştır. Su, ateş utanmış  halk düşmanı yobazlar utanmamıştır. Sivas katliamı, Türkiye‘nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasiye, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırıdır. Sivas Madımak katliamını unutmadık, unutturmayacağız" dedi. 

İZMİR

İzmir’de Alevi kurum bileşenleri, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenleri Konak İlçesi Eski Sümerbank önünde andı. Anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür ve parti çalışanlarının yanı sıra çok sayıda Sivil toplum örgütü katıldı. “Madımak yanıyor” pankartının açıldığı açıklamada, katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı. “Sivas'ı yakanlar AKP'yi kuranlar”,  “Suruç için adalet Sivas için adalet” ve “Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarının atıldığı açıklamayı Alevi Bektaşi Derneklerini Federasyonu Genel Başkanı Yıldız Yılmaz okudu

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Sivas Katliamı davasında yargılananların cezasız bırakıldığını ve hukukun bunca yıl işletilmediğini belirten Yılmaz, herkesi zulme karşı ortak mücadele etmeye çağırdı.

DENİZLİ

Denizli’de ise Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri Denizli Şubesi anma etkinliği düzenledi. Candoğan Parkı’nda gerçekleşen anmada ölenler anısına saygı duruşu yapıldı.

Açıklamaya,  sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri destek verirken, açıklamayı Dernek Başkanı Erkan Aras okudu.Aras, Maraş ve Çorum katliamları gibi Sivas Katliamı’nın da gizlenmiş faillerinden ve azmettiricilerinden hesap sorulmadığını hatırlattı. 

Diğer başlıklar

19/04/2024
23:56 Norveç’te hükümet kabinesinde değişiklik yapıldı
23:08 İstismar faili Kösedağ hakkındaki haber ve paylaşımlara erişim engeli
21:23 Amed’te Tiyatro Festivaline yoğun ilgi
21:15 Her Yer Çocuk Derneği İzmir’de Açıldı
21:01 Doğan’dan Mêrdîn ve Amed’e müfettiş tepkisi: Beyhude çabalar
20:46 Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’ne resen soruşturma başlatıldı
19:54 Bakanlıktan 'müfettiş' açıklaması
18:07 Şengal’de toplu mezar bulundu
17:56 İsrail’in saldırıları 196’ncı gününde: 34 bin kişi hayatını kaybetti
17:50 Amed Büyükşehir Belediyesi ‘bayrak kaldırıldı’ haberini yalanladı
17:33 Kerim Coşkun, boşanma aşamasında olduğu kadını katletti
17:13 Serêkaniyê Belediyesi üretim atölyesi kurdu
17:10 Halise Aksoy cezaevinden çıktı
16:49 İç Anadolu Cezaevleri raporu: En az 42 tutuklu yaşamını yitirdi
16:34 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 80’inci gününde
16:04 Gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı
15:57 Amed Tiyatro Festivali’nde ‘Güney’deki Kürt Tiyatrosu’ konuşuldu
15:55 Dedeoğulları'na saldırı davasında sanıklara indirimli cezalar
15:41 DEM Parti Hüda Kaya’nın tutukluluğunu Meclis’e taşıdı
15:30 Lezita işçilerini ziyaret eden kadınlar, sendika başkanı tarafından tehdit edildi
15:27 ‘Yüksek güvenlikli cezaevleri kapatılsın’ çağrısı
14:49 186 kişinin hayatını kaybettiği site kaçak çıktı
14:45 Tanju Özcan hakkında suç duyurusu
14:38 Sinpaş'tan ekolojiste 'kapımı kırdın' davası
14:35 Riha'da iş cinayeti
14:27 Tutsaklara 'tarafsız koğuş' baskısı
14:26 'Konuş, sen nerelisin' diye soran yurttaşa soruşturma
14:25 Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’ndan 1 Mayıs çağrısı
14:16 30 yıllık tutsağın tahliyesi 6 ay ertelendi
14:03 Wan’ın Tûşba ve Artemêt ilçesinde şüpheli ölüm
14:01 İzmir'in su kaynağına kum ocağı açılacak
13:45 Erkek şiddeti sonucu yaralanan Yıldız yaşamını yitirdi
13:44 Suriye'de DAİŞ saldırısı: 28 asker ve milis öldü
13:20 AYM'den üniversitelerde bildiri dağıtmaya dair karar
12:06 Oğlunun cenazesini alamadan yaşamını yitirdi
11:23 İmralı için ailelerden görüşme başvurusu
11:21 Konya'da Talha Ç. anneannesini katletti
11:18 Maden faciasının yaşandığı yerde bir kişinin cenazesine ulaşıldı
11:11 Ege'de 4.5 büyüklüğünde deprem
10:42 Türkiye saldırısında bir peşmerge hayatını kaybetti
10:33 Hatimoğulları: Seçim sonuçları umudumuzu büyüttü
10:20 Bolu'da erkek şiddeti: 2 kişi katledildi
09:52 Halise Aksoy tahliye edildi
09:50 İtirafçı beyanları üzerinden ağırlaştırılmış müebbet talebi
09:46 Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemdeler
09:29 KDP'nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:22 Dağlardan sofraya inen Zuzax
09:17 ABD basını: İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı
09:15 'MEB farklı projelerle cemaat ve istihbaratı okullara sokuyor'
09:08 Ziyaret Beldesi borç batağında
09:02 'Ekoloji mücadelesi anti-militarist ve anti-emperyalist olmalı'
09:02 Ortadoğu'da çatışmalar tırmanıyor: Tek çözüm Demokratik Ulus
09:02 Adalet Nöbeti eylemcileri: Mücadelemiz devam edecek
09:01 Baharın müjdecisi kardelenler çiçek açtı
09:00 19 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
01:24 Kobanê’de SİHA saldırısı
01:18 ABD, Filistin'in BM üyeliğini veto etti
01:14 Kenya’da helikopter kazası: Genelkurmay Başkanı ve 10 asker öldü
01:10 Meclis İliç Komisyonu’nun üyeleri Resmi Gazete’de
18/04/2024
23:17 Tokat'ta 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha
23:09 Amed Tiyatro Festivali’nin startı verildi
22:49 Dêrik Belediyesi’nde x-ray cihazları kaldırıldı
22:31 Rönesans Rezidans davası: İmar affı yapan, imzası olan herkes yargılansın
21:31 Tokat’ta ev ve ahırlarda ağır hasar oluştu, halk sokakta
21:18 DİSK’ten 1 Mayıs’a katılım çağrısı
20:16 Erdoğan, AYM başkanıyla görüştü
20:06 AKP’li belediye, kömür küllerini dereye döktü
19:35 ‘Gardiyanlar, Örkmez ve Uğur’u ‘sizi tecavüzcülerin yanına veririz’ diye tehdit ediyor’
19:22 SES eski Eş Genel Başkanı Erden'in ev hapsi kaldırıldı
19:10 Kadınlar Amed’den seslendi: Devlet şiddetine karşı mücadeleye devam
18:27 Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
18:23 DEM Parti, AK Genel Sekreteri Pejcinovic ile görüştü
17:54 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbetine ÖHD ve DEM Parti’den destek
17:18 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanına ilişkin rapor
17:06 Et ve Süt Kurumu’ndan yüzde 25’lik zam
17:01 Hastane deposunda bir işçi ölü bulundu
15:54 Amed’de kaza: 2’si çocuk 10 yaralı
15:48 21 kişinin hayatını kaybettiği otelin 5 kolonu eksikmiş
15:46 MEB’de ‘ihale’ soruşturmasında 3 gözaltı
15:26 AKP'li Beyoğlu'nun kaldırdığı kadın heykeli yeniden dikildi
14:47 Özerk Yönetim ve Şam yeniden diyalog masasında
14:46 Êlih kayyımı 3 milyar 53 milyon 970 bin TL borç bıraktı
14:44 Wan’da düzenlenecek 1 Mayıs bölge mitingine çağrı
14:22 Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatları CPT ile görüştü
14:21 Uzman çavuş tacizini takip eden Şirnex Barosu’na tehdit
14:20 Kaçak kazıda 3 kişi hayatını kaybetti
14:15 AKP'li yönetim belediye araçlarını bu hale getirdi
13:57 Gazeteci Gültekin hakkında beraat kararı
13:45 Taşımalı oylarla seçilen AKP'liler birbirlerini 'kirli işlerle' suçladı
12:52 Konya’da kuran kursu patlama davasında yeniden karar çıktı
12:43 CHP’nin yeni grup başkanvekili belli oldu
12:33 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:40 Wan-Gever yolu heyelan nedeniyle kapandı
11:39 AKP’nin bıraktığı borç billboardlara asıldı
11:04 Gazeteci Yalçın’a 1 yıl hapis ve para cezası
10:59 DEM Parti MYK'si toplandı
10:54 1 kolber katledildi, 1 kolber kayıp
10:36 Gülistan Doku Futbol Turnuvası: Özel savaşa karşı sahaya çıkıyoruz
10:10 Cinsel saldırıdan tutuklanan askerden 'saygın biriyim' savunması
09:45 Remziye Bor davasında AYM’den karar bekleniyor
09:28 Kayyımdan Erdoğan mitingi ve hediyelik eşyaya 8 milyon 886 bin TL harcama
09:04 177 gün oldu: Gazeteci Ahmet’ten haber yok
09:03 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
09:02 Ahtamar’da ilkbahar güzelliği
09:00 MİT’in çocuk etkinliğine tepki: Eğitim eğitimcilere bırakılmalı
09:00 'Tutsakların direnişine ortak olalım'
09:00 Gazeteci Özuğurlu: Egemenlerin düzeni arıza vermeye başladı
09:00 Gazeteci Oynaş: Cezaevinde baskılara karşı direniş arttı
09:00 18 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:54 Uluslararası 'Öcalan’la Diyalog' etkinlik günleri düzenlenecek
08:48 Deprem yaşanan Tokat’ta okullar tatil
00:43 Furkan Nesli Derneği’nde bıçaklı saldırı
17/04/2024
22:08 Şengal’de Çarşema Sor kutlamaları
20:44 Çanakkale'de kanal çalışmasında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti
20:20 Binarê Qendîl’e saldırı
18:31 Uzman çavuş ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklandı
18:24 Evli olduğu Enes Suna tarafından şiddet gören kadın hayatını kaybetti
18:01 Japonya’da 6.4 ve 5 büyüklüğünde deprem
17:43 Cenevre’de CPT’ye çağrı: Tecrit işkencesini sonlandır
17:34 Şenyaşar: Üstünlerin hukukuna karşı nöbetimiz devam ediyor
17:26 Irak Parlamentosu'ndan Türkiye'ye ziyaret
17:02 Kobanê Davası’nda tahliye çıkmadı
16:45 Misirc kayyımının borçları bilboardlara asıldı
16:31 Sırrı Süreyya Önder Meclis oturumunda rahatsızlandı
16:14 Esenyurt’ta mobilya imalathanesinde yangın
15:55 Bafil Talabani: Seçimler zamanında yapılacak
15:53 Hezex’te renkli Çarşema Sor Bayramı kutlaması
15:35 Kayyım seçime 2 gün kala tüm kamera kayıtlarını sildirdi
15:29 Colemêrg’te 3 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
15:24 Belediyede 4 görev verilen AKP'li başkan görevden alındı
15:21 Abdullah Öcalan’ın aile ve avukatları AK’de: Bu kanunsuzluğu durdurabilirsiniz
15:17 Emekli ve emekçilerin maaşlarının düzenlenmesi için komisyon kurulması talebi
15:08 YSK, Hatay ve Ordu başvurularını reddetti
15:06 İşkence görüntüleri ortaya çıkan Veli’den günlerdir haber yok
14:44 Tutsak Rozerin Kalkan’ın tahliyesi 11 ay engellendi
14:38 Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışma
14:33 Wêranşar'da ilk 'Çarşema Sor' kutlaması
14:24 İYİ Parti'den istifa
14:05 BES mülakat uygulamasının kaldırılmasını talep etti
14:00 Sağlıkçılardan 'sağlıkta şiddete son' çağrısı
13:42 Erdoğan'dan seçim yorumu: Tek iktidar Cumhurbaşkanı’dır
12:31 Bakan Işıkhan: Temmuz'da asgari ücrete ara zam olmayacak
12:16 Kobanê Davası: 13 tutsak siyasetçi duruşmaya katılmadı
11:49 Tutsak kadınlara tehdit
11:35 Türkiye, Yeşil Gelecek Endeksi'nde son sıralarda
11:11 Yargıtay başkanı seçimi 20'nci tura kaldı
10:50 'Bêrû'nun yasaklanması hukuka aykırı bulundu
10:22 DEM Parti Eş Genel Başkanları: Kobanê Davası tarihi fırsata çevrilebilir
10:19 AYM'den 'tek tip elbise' kararı
10:12 İsrail’den Gazze’ye saldırı: 18 kişi yaşamını yitirdi