Kemal Kurkut Turnuvası’nda çeyrek final başladı

img

DİYARBAKIR- HDP Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Kemal Kurkut Turnuvası’nda çeyrek final maçları başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri tarafından 21 Mart 2017 Diyarbakır Newrozu’nda polis kurşunu ile katledilen Kemal Kurkut anısına “Sen de bağımlılığa bir gol at” şiarıyla düzenlenen Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nın Diyarbakır’daki maçlarında çeyrek final müsabakaları oynanmaya başlandı. Toplamda 36 takımın katıldığı maçlarda grupların sona ermesi ile 8 takım çeyrek finale kaldı.

Çeyrek finalin ilk maçı Yenişehir ilçesinde bir halı sahada gerçekleşti. Saygı duruşu ile başlayan ilk maçta İtalya Ünited ve Goldman takımları karşı karşıya geldi. İlk yarısı 1-1 biten maçın ikinci yarısı hızlı başladı. İkinci yarıda bir müddet maç kıran kırana mücadele ile sürerken, Goldman Spor son 10 dakikada peş peşe attığı gollerle maçı 5-3 kazandı.

Çeyrek finalin diğer maçında ise Tavşantepe ile Avaşin takımları karşı karşıya geldi. Tavşantepe maçı farklı kazanarak yarı finale adını yazdırdı.

Çeyrek finalin ilk maçlarıyla birlikte Goldman ve Tavşantepe yarı finale çıkmayı garantilerken diğer finalistler ise yarın oynanacak olan Karaçalı-Seyrantepe ve Bağlar- Taxa Aramî maçlarını kazanan takımlar olacak.

Yarı final maçları da önümüzdeki günlerde oynanacak.