Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nda final

img
ADANA - HDP Adana Gençlik Meclisi’nin düzenlediği Kemal Kurkut Futbol Turnuvası, final maçıyla sona erdi. 
 
Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Adana Gençlik Meclisi ve HDP Genç Kadın Meclisi tarafından “Sen de bağımlılığa bir gol at” şiarıyla düzenlediği Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nda final karşılaşması oynandı. Turnuvanın finaline, HDP Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, Adana Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.  Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesi’nde bulunan bir halı sahada yapılan final müsabakasında, Kurkut fotoğraflarının olduğu “Kemal Kurkut ölümsüz” ve “Bi niva Kemal li hember tiryak û şere taybet denge xwe bilind bike” pankartlarını taşıyan takımlar meşaleler ve konfetilerle sahaya çıktı. “Kemal Kurkut ölümsüzdür”, “Biji berxwedana ciwana” sloganları atılırken, burada konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, Kurkut’un katledilmesi ve cenazesine yapılan tahammülsüzlüğü anlattı. Kurkut’un makul şüpheli görülüp katledildiğini ifade eden Karakış, “Demokratik bir cumhuriyet istiyorsanız gençliğin önünü açacaksınız. Ama bugün maalesef Türkiye gençliği uyuşturucunun batağında yozlaşmanın ve çürümenin eşiğinde” diyerek gençler üzerinde asimilasyon politikasına son verme çağrısında bulundu.
 
4 TAKIM KARŞILAŞTI
 
Konuşmalar ardından barış annelerinin topa ilk vuruşlarıyla maçlar başladı. Sahaya ilk olarak üçüncülük için Hürriyetspor ve Mamxuran Gençlik takımları çıktı. Ardındın birincilik için de Dostlar ve Zagros takımları karşılaştı. 
 
POLİS MÜZİK İÇİN SAHAYA İNDİ!
 
Bu arada maç devam ettiği sırada polisler sahaya gelip, müziği kapatmasını isteyerek, “Burada Kürdistan müziği açarsanız müdahale edeceğiz” diyerek uyarıda bulundu. 
 
ZAGROS TAKIMI BİRİNCİ OLDU
 
Final karşılaşmasında galip gelen Zagros takımı, Kemal Kurkut Turnuvası’nın birincisi, Dostlar takımı ikinci, Mamxuran Gençlik takımı ise üçüncü oldu.