Adliye önünde hasta tutuklular için tabutlu eylem

img
İZMİR - Hasta tutukluların bile bile ölüme terk edildiğini söyleyen gençler, İzmir Adliyesi önünde tabutlu eylem yaptı. 
 
İzmir Özgür Öğrenci İnisiyatifi, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla İzmir Adliyesi önünde açıklama yaptı. "Bıbın denge zindanan. Zindanlara ses ol" pankartının açıldığı eylemde sık sık "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "İçeride dışarıda zindanları parçala" ve "Hasta mahpuslara özgürlük" sloganları atıldı. Gençler, adliye önüne hasta tutukluların cezaevlerinde öldüğüne dikkat çekmek için tabutla geldi.  
 
‘SUSMAK GİBİ BİR ŞANSIMIZ YOK’
 
İnisiyatif üyesi Murat Boztaş, cezaevlerinde süren hak ihlalleri, baskı, tehdit, işkence ve ölümlerin 12 Eylül dönemini aratmadığını söyledi. Tutuklulara bu uygulamalar dayatılırken onların sesi olmak isteyenlerin de engellendiğini aktaran Boztaş, "Adalet Nöbeti'ndeki annelerimiz bir muhatap bulamıyor. Artık susmak gibi bir şansımız yok. Göz göre göre ölüme itilen hatta katliamcı bir zihniyetle tutsakları işkenceyle katledenlerin kimler olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi. 
 
'TECRİDİ KIRACAGIZ'
 
Geçtiğimiz hafta annesini kaybeden tutuklu Abdülkadir Aksu'ya da değinen Boztaş, "Annesinin ölmeden önceki son isteği oğlunu görebilmekti. Sonuç olarak son isteği yerine getirilmeden öldü. Bu zulüm elbette son bulacak, işte o zaman hesabını vereceksiniz. İşte tüm hukuksuzluğun, adaletsizliğin, işkencenin ve katliamın sorumlusu olan adliyenin önündeyiz. Buraya kanlı tabutla geldik. Buraya katledilen, ölüme terk edilen tutsak yoldaşlarımızın hesabını sormaya geldik. Adli Tıp Kurumu'nun zulmü her gün devam ediyor, zindanda kalamayacak tutuklular için 'kalabilir' raporu veriliyor. Bu apaçık bu zulme ortak olmaktır. Göz göre göre öldürmektir. Birçok tutuklunun tabutları cezaevlerinden çıktı. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit bütün zindanlara yayılmıştır ve bu yapılan işkence, taciz, baskı ve ölümler bu tecridin sonucudur. Tecrit kırılmadıkça sorunların devam edeceği açıktır. Yok etme üzerine kurdukları bu sistemi reddediyoruz" diye belirtti. 
 
Bu politikalara karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Boztaş, haksızlığa ve hukuksuzluğa teslim olmayacaklarını tecridi kıracaklarını belirtti.