Kaçırılıp darp edildi: Genç başladık, genç başaracağız

img
ANKARA - Ankara’da kendisini istihbarat görevlileri olarak tanıtan kişilerce kaçırılarak, darp edilen Berşan Erdoğan, “Bize göz dağı vermeye çalışıyorlar ama biz genç başladık, genç başaracağız” dedi. 
 
Ankara’da son 2 yıldır kendilerini polis ya da istihbarat görevlileri olarak tanıtan kişilerce ajanlık tehditlerine maruz bırakılan Berşan Erdoğan (20), 12 Nisan'da kaçırıldı ve darp edildi. Erdoğan’a dayatılan ajanlık dayatması ve tehdidi, 1 Şubat 2022 tarihinde ajansımızda yayınlanan “Polis baskısı ses kaydında” (LİNK) başlıklı haberde gözler önüne serilirken; Erdoğan, sonrasında da defalarca kez tehditlerle karşı karşıya kaldı. 
 
EVİNİN OLDUĞU SOKAKTA KAÇIRDILAR
 
Telefon üzerinden birçok kez aranarak kendisine baskı kurulmaya çalışıldığını aktaran Erdoğan, kaçırıldığı 12 Nisan'da yaşadıklarını ve maruz bırakıldığı işkenceyi şöyle anlattı: “Öğleden sonra saat 15.00 civarında, evimizin olduğu sokaktaki marketin önünden geçen siyah bir VİTO marka araç yanıma yaklaştı ve durdu. İçinden çıkan bir erkek kimliğini çıkardı ve aracın arka kapısını açtı. Beni arabaya bindirdiler. İçeride daha önceki dönemlerde çeşitli zamanlarda yanıma gelip beni tehdit eden uzun saçlı, hafif kilolu kişi ile önceden görmediğim ancak kendisine 'Şef' olarak hitap edilen bir kişi daha vardı. Daha sonra bana gerçek olmayan bir yakalama kararı gösterdiler. Avukatımı aramak istediğimi ve belgeyi ona göstermek istediğimi söylediğimde küfrettiler ve belgeyi vermediler."
 
'DARP EDİLDİ'
 
Kendisini araçla Samsun yoluna doğru götürdüklerini belirten Erdoğan, "O sırada içlerinden biri, 'Her şeyden haberimiz var, biz senin iyiliğini istiyoruz. Gerekirse sana para da veririz' dedi. Ayrıca bana birkaç kişinin ismini söyledi ve tanıyıp tanımadığımı sordu. Katıldığım basın açıklamaları ve legal etkinliklerin suç olduğunu söylediler ve beni korkutmaya çalıştılar. Bunun üzerinde ben de onlara, 'Sizden hiçbir şey istemiyorum' diye cevap verince araç içerisinde bulunan iki kişi tarafından darp edildim. Beni darp edenler, ‘Biz devletin kendisiyiz. Bugün iktidar gitse biz yine kalırız. HDP de gelse biz kalırız’ ifadelerini kullandılar. Ardından ise Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi civarında serbest bıraktılar" şeklinde konuştu.
 
TELEFON ARAMALARI SÜRDÜ
 
Kaçırılmasından günler sonra 5 Mayıs sabah saat 10.38’de, 0531 39... telefonundan kendisini kaçıran kişilerden biri tarafından arandığını belirten Erdoğan, kişinin kendisinden görüşme talep ettiğini, ancak bunu kabul etmediğini söyledi. Bu aramadan birkaç gün sonra tekrar telefonla aranan Erdoğan, kendisine şu cümlelerin kurulduğunu belirtti: “Ahmet abi seni aramış. Sen de işim var demişsin. Ya güzellikle gelirsin ya da her zamanki gibi seni sokaktan alırız.” Bundan 2 yıl öncesinde de ismi Ahmet olan bir kişi ve yanındakiler tarafından parka götürülerek ajanlık dayatması yapıldığı bilgisini veren Erdoğan, kendisini Ahmet olarak tanıtan kişinin, “Bizim bir kırmızı çizgimiz var. Onu geçersen seni içeri alırız” diyerek tehdit ettiğini de aktardı.
 
'GENÇ BAŞLADIK GENÇ BAŞARACAĞIZ'
 
Yaşadığı baskı ve dayatmaların hiç son bulmadığını ve yaşamından endişeli olduğunu ifade eden Erdoğan, buna karşın muhalif bir genç olarak bu baskılara boyun eğmeyeceğinin mesajını verdi. Erdoğan, şunları söyledi: “Onların gösterdiği bu tavır bizim mücadeleye daha çok sarılmamıza neden oluyor. Bizi yıldıramazlar. Özellikle gençlerden korktukları için gözdağı vermeye çalışıyorlar ama biz genç başladık, genç başaracağız."