HDP Gençlik Meclisi bir genci daha uyuşturucudan kurtardı

img

VAN - HDP Gençlik Meclisi Üyesi Çetin Temel, Van’ın merkez mahallelerinde uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı yürüttükleri mücadele sonucu birçok gencin hayatını kurtardıklarını dile getirdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, 10 Eylül 2021’de fuhuş, uyuşturucu ve özel savaş politikalarına karşı başlattığı “Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım” kampanyası çerçevesinde birçok il ve ilçede eylem ve etkinlikler düzenleniyor. Van’ın merkez mahallelerinde ev ev, sokak sokak çalışan gençler, halkı konuya dair bilgilendiriyor. Gençlik Meclisi Üyesi Çetin Temel, özellikle savaş göçünün en çok yaşandığı Hacıbekir, Yalı, Esendere, Akköprü, Yeni ve Süphan mahallelerinde özel bir konsept halinde madde bağımlılığının arttığını söyledi. 
 
UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTTI 
 
Kürt illerinde yürütülen savaşla konunun yakından bağlantılı olduğunu ifade eden Temel, “Gençler maddeye rahat ulaşıyor. Mahallelerde bizzat bu özel savaş politikasını yürütenlerle ilişkili olan satıcılar var veya diğer ismi ile torbacılar var. Uyuşturucu kullanımı çok fazla yaygınlaştırılmış durumda. Özellikle son süreçte Kürt İllerinde bulunmayan kimyasal uyuşturucu madde kullanımının da arttığını görüyoruz. Bunlara karşı gençleri ve aileleri bilinçlendirme çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.  
 
BİR GENÇ KURTARILDI
 
Kısa bir süre önce İpekyolu ilçesinde ilk defa uyuşturucu kullanan iki gencin yaşamını yitirdiğini vurgulayan Temel, olayı ayrıntılı anlamak içim mahalleye gittiklerini ve buna ilişkin bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Bostaniçi Mahallesi’nde yaşayan bir gencin kendilerine ulaştığını ve uyuşturucuya nasıl bulaştığını anlattığını ifade eden Temel, “Bu mahallede doğmuş büyümüş ailesiyle beraber bu mahallede yaşayan Y.Y. esrar bağımlısıydı. Esrar bırakmak istiyordu. Bizimle iletişime geçti. Kendisine esrarı nasıl bulduğunu, mahallede bulunan satıcılardan aldığını söyledi. Polislerin de bu durumlardan haberdar olduğunu bize anlattı. Bunun üzerine kişiyi hastaneye götürdük ve tedavi almasını istedik fakat bize yardımcı olunmadı. Y.Y. tedavi görmeden ve tamamen bizim dayanışmamızla esrardan kurtuldu” diye konuştu. 
 
GENÇLER GELECEKSİZ BIRAKILIYOR
 
Kürt gençlerinin politikadan, kültürden, sosyal yaşamdan koparılmaya çalışıldığını dile getiren Temel, şöyle devam etti: “Kürdistan’da, sistem sürekli gençleri apolitikleştirmeye çalıştığı için madde bağımlılığına karşı durmuyor. Gençliği, başta kendisinden, sonra ailesinden, sonra arkadaşlarından sonra da toplumdan uzaklaştırarak kendine bağlı kılmaya çalışıyor. Bu politikayla gençleri geleceksiz bırakmak istiyorlar. Gençlik kendi geleceğini inşa edemediği için de çareyi başka yollarda arıyor. Bunun sonucunda da maalesef çoğu yaşamına son veriyor.” 
 
‘MÜCADELE EDECEĞİZ’
 
Gençleri uyuşturucudan uzaklaştırmanın sürekli mücadele isteyen bir durum olduğunu sözlerine ekleyen Temel, şunları söyledi: “HDP gençlik meclisi olarak özel savaş politikalarına karşı örgütleniyoruz. Kapı kapı, mahalle mahalle, sokak sokak ulaştığımız gençlerle iletişime geçiyoruz. Bütün gençleri; bugün Kürdistan ve Türkiye metropollerinde kendilerine uzatılan uyuşturucuya karşı el ele verip mücadele etmeye çağırıyoruz.  Yine gençleri HDP gençlik meclisinde örgütlenmeye çağırıyoruz. Tüm gençler uyuşturucudan kurtulana kadar çalışacağız. Bu konuda iddiamız da güçlüdür. Biz bu iddianın başarıya ulaşması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çünkü biz Kürt gençliği olarak bir gencimizin bile zarar görmesini ve ölmesini istemiyoruz.”