İzmir'de Enes Kara için açıklama

img

İZMİR - Elazığ'da cemaat yurdunda gördüğü baskılar nedeniyle yaşamına son veren Enes Kara için açıklama yapan gençlik örgütleri, yaşananların intihar değil cinayet olduğunu söyledi.

İzmir'de bulunan gençlik örgütleri, cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle intihar eden Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara için Bornava'da basın açıklaması yaptı. "İntihar değil cinayet. Sorumlusu sömürü düzeni" pankartının açıldığı açıklamada,  "Enes'in hesabını soracağız" ve "Cemaatlere değil üniversiteliye bütçe" dövizleri taşındı.

Gençler adına basın metnini okuyan Mehmet Kasar, Kara'nın geleceksizliği ve ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskı ve özgürlük arzusunu bir video ile anlattığını hatırlattı. Enes'in, iktidarın kapitalist sömürü düzeninin eliyle katledildiğini vurgulayan Kasar, "İhtiyacımız olan bu çürümüş düzenden kurtuluş mücadelesini omuzlamak, örgütlü mücadele ile yarınları kendi ellerimizle yaratmaktır" dedi.

Enes'in intiharının cinayet olduğunı söyleyen Kasar, var olan düzeni değiştirmek ve özgür bir geleceği kazanmak için gençliği mücadele etmeye çağırdı.