Boğaziçili öğrenciler: Naci seni de göndereceğiz!

img

İSTANBUL- Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Naci İnci’yi protesto ettikleri için tutuklanan 2 öğrencinin tahliye olması ardından oluşturulan kampanya grubu, “Naci seni de göndereceğiz” mesajıyla sonlandırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Naci İnci’yi protesto ettikleri için tutuklanan 2 öğrencinin tahliye edilmesi için oluşturulan “Berke’ye Perit’e Üniversiteye Özgürlük Kampanyası Grubu”, başlattıkları kampanyayı sonlandırdıklarını duyurmak üzere İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda,  “Berke’yi Perit’i aldık Naci’yi göndereceğiz. Üniversiteleri özgürleştireceğiz” yazılı pankart asıldı. Toplantıya, 7 Ocak’ta tahliye olan Boğaziçi Üniversitesi Öğrencisi Enis Berke Gök’ün yanı sıra birçok öğrenci de katıldı.

‘BULU’YU DEVİRDİK’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan tarafından 2 Ocak’ta Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım olarak atanması ardından birçok üniversite olarak direnişe başladıklarını anımsatan Tutku Kırcalı, Bulu’yu devirdiklerine işaret etti. Boğaziçi direnişinin başlamasıyla birlikte üniversitenin kapısına kelepçe vurulduğunu, bu kelepçenin aynı zamanda üniversitelere de vurulmak istendiğine dikkati çeken Kırcalı, bu tehdide karşı binlerce öğrencinin bir araya geldiğine değindi.

Kayyım atamasına karşı dayanışma örgütleri ve inisiyatifler kurduklarını hatırlatan Kırcalı, ayrıca kayyuma karşı şarkılarla, resimlerle ve sloganlarla da direndiklerini kaydetti. Kırcalı, “Kayyuma karşı meydanları doldurduk ve aynı talebin etrafında ‘Kayyum rektör istemiyoruz, üniversiteler bizimdir.’ diyerek Boğaziçi Direnişi’ni 1 yıl boyunca büyüttük” dedi.

‘BİRLİKTE KARŞI DURDUK’

“Kayyumların isimleri Melih’ten Naci’ye dönüyor ve üniversite bileşenlerinin iradesi gasp edilmeye devam ediliyor” diyen Kırcalı, Bu baskılara karşı birleşik mücadele hattı kurduklarını ifade etti.Kırcalı devamla, “Bu süreçte birlikteliğimizden dizleri titreyenler, kendi özgürlüğümüzü ellerimizle inşa etmemizden korkanlar, baskılarla, gözaltılarla, tutuklamalarla, uzaklaştırmalarla, muhbirlik teklifleriyle, sivil takipleriyle, burs kesintileriyle gözümüzü korkutmak, bizi direnişimizden vazgeçirip sindirmek istedilerse de biz de direnişi bir o kadar kuvvetlice sürdürdük ve umudu mücadelemizde gördük” şeklinde konuştu.

KAMPANYA SONLANDI

Berke Gök ve Perit Özen’in tutuklanması ardından söz konusu kampanya grubunu kurduklarını paylaşan Kırcalı, “‘Alacağız dostlar sizi’ diye çıktığımız bu yolda Berke ve Perit’i 94 günün sonunda aldık, arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuştular. Bugün itibariyle bileşenleri olarak kampanya grubunun bitişini ilan ediyoruz” dedi.

‘NACİ SENİ DE GÖNDERECEĞİZ’

Kampanyayı sonlandırdıklarını ancak direnişlerini sürdüreceklerini belirten Kırcalı, sözlerini “Üniversitenin  özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Naci seni de göndereceğiz” diyerek noktaladı.