Bağımlılığa karşı bir araya geldiler

img
İSTANBUL- Madde bağımlılığına karşı bir araya gelen HDP Gençlik Meclisi, Türkiye’de her geçen gün bağımlılığın artığına işaret ederek, buna karşı bir arada mücadele çağrısı yaptı.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, “Bağımlılığı Kıralım, Yeni Yaşamı Kuralım” kampanyası kapsamında Eseler İlçe Örgütü’nde etkinlik düzenledi. “Bağımlılığa karşı özgür yaşamda buluşuyoruz” sloganıyla yapılan etkinlikte, "Uyuşturan sisteme karşı örgütlü ve özgür gençlik" ve "Bağımlılığı kıralım yeni yaşamı kuralım" yazılı pankartlar açıldı. 
 
Sinevizyon gösterimiyle başlayan etkinlik, daha sonra çekilen halaylarla sürdü. 
 
İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR
 
Madde bağımlığının zararlarına değinen HDP Gençlik Meclisi üyesi Zilan Koç, bu zararların başında “psikolojik rahatsızlık” yaratan boyutunun geldiğini ifade etti. Bağımlılığın yoksunluk duygusu yarattığını dile getiren Koç, bağımlığın kişiyi intihara doğru sürüklendiğine dikkati çekti. Türkiye dahil hiçbir ülkenin bağımlılıkla mücadele etmediğine işaret eden Koç,“Aynı zaman da hiçbir ulus-devlet, bağımlılığa karşı mücadele eden kimseyi de istemez” dedi. Bağımlılığın oluşmasındaki etkiye de değinen Koç, bu etkilerin başında aile içinde yaşanan sorun ve ilgisizlik halinin geldiğini kaydetti. 
 
KULLANIM ARTTI
 
Türkiye’de bağımlılığın 2015’ten sonra daha da artığına işaret eden Koç, “Türkiye, bağımlılığın en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Bizler, bağımlılığa karşı büyük bir mücadele vermeli ve bağları daha güçlü tutmalıyız” diye konuştu.