'Üyelerimizin aileleri polis tarafından tehdit ediliyor'

img
ANKARA - Üyelerinin ailelerinin polis tarafından aranılarak tehdit edildiğini duyuran Emek Gençliği, “Ne bu koşullar ne de artan saldırılar karşısında hiçbir genç yalnız değildir” açıklaması yaptı.
 
Emek Gençliği Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 10 Ekim Gar katliamı anmalarına katılan Emek Gençliği üyelerinin, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce aranılarak tehdit edildiğini yazılı açıklamayla duyurdu. “Artan saldırılara karşı birleşelim” başlıklı açıklamada, “ODTÜ’de üyelerimizin aileleri polis olduğunu belirten kişiler tarafından aranarak tehdit edildi. Aramayı gerçekleştiren kişiler 10 Ekim gar katliamı anmalarına katılmayı, gösteri, toplantı ve yürüyüşlerde bulunmayı ‘yasadışı faaliyetler’ olarak nitelendirmiştir. ‘Çocuklarınızın sicilleri yanar. Bursları kesilir. İleride iş bulamazlar. İsmini listeye aldık, bir daha olmazsa sileriz.’ vb. ifadelerle aileler tehdit edilmiştir” bilgileri verildi.
 
‘TERÖRİZE EDİLMEK İSTENİYOR’
 
Demokratik, eşit ve özgür bir Türkiye için gösteri ve protesto hakkını kullanmanın suç olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Üyelerimizin haklarının korunması için gerekli tüm adımları atacağız. Öte yandan, Türkiye gençliği halihazırda artan işsizlik, barınmadan beslenmeye temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayamama, sosyal ve politik olarak baskılanma gibi birçok sorunla karşı karşıyadır. Bu sorunların sorumlusu tek adam iktidarıdır. Gençlerin temel insani haklara ulaşmak için yürüttükleri en ufak mücadeleler dahi terörize edilmek ve marjinal gösterilmeye çalışılmaktadır.”
 
ÖRGÜTLÜ MÜCADELE VURGUSU
 
Yasalar tarafında korunan gençlik faaliyetini engellemeye çalışanların açıkça suç işlediklerinin altı çizilen açıklamada, “Gençlik örgütümüz gücünü arkasında duran egemenlerden, iktidar için sonuna kadar kullanılan devlet olanaklarından, yalan ve iftira merkezine dönüşmüş medyadan değil işçiler, emekçiler, gençler ve kadınlar içerisindeki ilişkilerinden ve gerçeklerden alır. Faaliyetlerini bugüne kadar kararlılıkla sürdürmüş ve sürdürmeye devam edecektir. Üyelerimize yönelik gerçekleşen bu sindirme politikası uzun süredir iktidarın çeşitli araçlarla Türkiye gençliğini baskı altına almak, korkutmak, sindirmek, tek tip gençler yaratarak biat eden bir kuşak yaratmak için süregelen saldırılarının bir parçasıdır” diye belirtildi.
 
MÜCADELEYİ BÜYÜTME ÇAĞRISI
 
Yaşanan gelişmeler ve artan saldırılar karşısında tüm güçleri ile mücadeleyi büyütme çağrısı yapılan açıklamada, “Ne bu koşullar ne de artan saldırılar karşısında hiçbir genç yalnız değildir. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında Emek Gençliği ile binlerce işçi, işsiz, öğrenci genç mücadele etmektedir. Tüm Türkiye gençliğini ortak ve haklı taleplerimiz, istek ve özlemlerimiz etrafında örgütlü mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” denildi.