Gençlerden fuhuş ve uyuşturucuya karşı açıklama

img

DİYARBAKIR - Fiskaya’da uyuşturucu ve fuhuşa karşı geliştirilecek mücadeleye dikkat çekmek için açıklama yapan HDP Gençlik Meclisi, özel savaş uygulamalarına karşı mücadeleyi büyüteceklerini belirtti. 

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyeleri bölgede artan uyuşturucu ve fuhuşa dikkat çekmek amacıyla Ferit Köşkü’nde şölen düzenlemek istedi. Polisin engellenmesiyle karşılaşan gençler, tepki olarak açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP İl Örgütü ve çok sayıda genç katıldı. 
 
Dağ, HDP Gençlik Meclisi’nin fuhuş ve uyuşturucu üzerinden yürütülemeye çalışılan özel savaşa karşı yapmak istedikleri kampanyayı hatırlatarak, “Fiskaya’da gençlik meclisimiz şarkılarla, halaylarla halk içerisinde bir farkındalığı başlatmak istediler. Ancak polisler saatlerdir burada bekledi. Gençliğin açıklama yapmaması için zorluk çıkarıyor” dedi. 
 
‘BU YAKLAŞIMI TEŞHİR EDİYORUZ’
 
Polisin tutumunu kınayan Dağ, şunları söyledi: “Özel savaşı halk içerisinde yaymaya çalışanlar, fuhuşu ve bağımlılığı gençliğe yayanlar bu zihniyettir. Bu zihniyete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan sonra da hem genç kadın meclisleri hem de gençlik meclisleri hem de HDP ve tüm Kürtler olarak bu zihniyete karşı mücadele edeceğiz. Ne olursa olsun toplumumuzda fuhuş ve bağımlılığın yapılmasına izin vermeyeceğiz. Ne olursa olsun biz bu politikayı bu yaklaşımı teşhir edeceğiz. Bir kere daha bu yaklaşımı kınıyorum.” 
 
Gençler, “Bağımlı olma özgür ol” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla eylemlerini sonlandırdı.