Girê Spî savunmasında olan Zagros Kobanê: Tüm dünya direnişimize tanıklık edecek

img

GİRE SPÎ - Girê Spî kırsalında Türkiye ve paramiliter güçlerine karşı savunma yapan Zagros Kobanê, "Tüm dünya nasıl Kobanê'de verdiğimiz savaşı ve direnişi gördüyse burada da aynısını görecek. Her yer Kobanê olacak. Tüm dünya da buna tanıklık edecek" dedi. 

 
Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı savaş 7'nci gününde devam ediyor. Hem havadan hem karadan yoğun bir şekilde bombalanan bölgenin savunma güçleri Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tün sınır hattında direniyor. Özellikle Girê Spî ve Serêkanîyê hattında adına Suriye Milli Ordusu denilen paramiliter gruplara ağır darbeler vuruyor. Girê Spî hattında bir kademe geri çekilen paramiliter güçlerle sınır hattında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 
 
Topraklarını savunanlardan biri olan Zagros Kobanê, Türkiye ve himayesindeki paramiliter güçlerin çok yönlü saldırısı altında olduklarını söyledi. Kobanê, buna rağmen savunma hattının irade savaşı verdiğini söyledi. 
 
Kobanê’nin kurtuluş mücadelesini hatırlatan Kobanê,"Tüm dünya nasıl Kobanê'de verdiğimiz savaşı ve direnişi gördüyse burada da aynısını görecek. Her yer Kobanê olacak. Onları her yerde kırana kadar savaşımız sürecek. Tüm dünya da buna tanıklık edecek" dedi.
 
Girê Spî kırsalındaki çatışmalar an be an muhabiriz Nazım Daştan'ın kamerasına yansıdı.
 
MA / Nazım Daştan