Metin Göktepe Gazetecilik Ödüllerini kazananlar belli oldu

img

İSTANBUL - Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecilerin anılarını yaşatmak amacıyla bu yıl 22'ncisi Metin Göktepe Gazetecilik Ödüllerini kazananlar belli oldu.

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecilerin anılarını yaşatmak, genç gazetecileri gerçekleri esas alan bir habercilik konusunda özendirmek amacıyla bu yıl 22’ncisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin kazananlar belli oldu.
 
YAZILI HABER ÖDÜLÜ  ‘ZİNDAŞTİ BOMBASI’ HABERİNE VERİLİDİ
 
Bu yılki yarışmada Yazılı Haber Ödülü’nü, Cumhuriyet gazetesinde 5 Mart 2019 günü manşetten yayımlanan “Zindaşti bombası” haberiyle Zehra Özdilek kazandı. Haberde, eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu ile İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin birlikte yemek yerken fotoğrafına yer veriliyor.
Yarışmanın Görüntülü Haber Ödülü’nü ise Sevgi Şahin ve Mustafa Soybaş’ın Fox TV’de yayımlanan ve Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü haftasında düzenlenen eylem sırasındaki polis saldırısını konu alan haberi kazandı.
Artı Gerçek internet sitesinden Rıfat Doğan’ın, “Cumartesi anneleri ve gazeteciler” başlıklı fotoğrafı ise bu yılki fotoğraf ödülünü kazandı.
 
Yerel Gazetecilik Ödülü’nün bu yılki sahibi de “Princess casinoda öldürülen Özbek kadının 1 Lari değeri yok mu?” başlıklı haberiyle Rize Nabız Gazetesi’nden Gençağa Karafazlı oldu.
 
İKİ JÜRİ ÖZEL ÜDÜLÜ VERİLDİ
 
Bu yılki yarışmada yazılı ve görüntülü haber ile fotoğraf ve yerel gazetecilik ödüllerine ek olarak, iki jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Artı TV’den Fatma Yörür ve Özgür Söylemez, mega proje 3. havalimanında çalışma koşulları nedeniyle isyan ederek iş bırakan işçilerle, şantiyede görüşerek yaptıkları haberle, Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü.
 
“Cumhurbaşkanına hakaret” davalarında gelinen noktaya çarpıcı bir örnek oluşturan Uğur Şahin’in Birgün gazetesinde manşetten yayınlanan “Baba-kızı birbirine düşürdüler” başlıklı haberi de Jüri Özel Ödülü kazandı. Haberde, babanın kızından, kızın da babasından ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunu işlediğini öne sürerek şikayetçi olmaları konu ediliyor.
 
ÖDÜL JÜRİSİ
 
Ödülleri Celal Başlangıç, Elif Yılmaz, Faruk Bildirici, Fatih Polat, Gökçer Tahincioğlu, Mehveş Evin, Nazım Alpman, Semra Kardeşoğlu’dan oluşan yarışma jürisi belirledi.
 
Kazananlara ödülleri Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek törenle verilecek.