Amed Çocuk Festivali başladı

img
DİYARBAKIR – Tiyatro gösterilerinin yanı sıra fotoğraf, sanat, kukla, drama ve oyun atölyelerinin yer aldığı Amed Çocuk Festivali fotoğraf atölyesiyle başladı. 
 
Amed Şehir Tiyatrosu tarafından bu yıl ilki organize edilen Amed Çocuk Festivali fotoğraf atölyesi ile  başladı. Festival, 4 Haziran’a kadar sürecek. “Dora min li te” sloganına sahip festivalde, çocuk oyunlarının yanı sıra sergi, drama ve fotoğraf atölyesi ile “Çocuğa tiyatro şart mı?” başlıklı söyleşi de yer alıyor. Amed Şehir Tiyatrosunun Diyar Galeria’daki yerinde 4 Haziran’a kadar sürecek festivalde ayrıca Ma Müzik Çocuk Orkestrası konser verecek.
 
Festivalin ilk gününde fotoğraf atölye çalışması ile çocuklara fotoğraf makinesinin temel mantığı ve kompozisyon öğretildi. Fotoğraf makinesinin temel mantığını kavrayabilmek için oyuncak fotoğraf makinesi yaptıklarını söyleyen Fotoğraf Eğitmeni Kibar Süvari, “Makinanın yapısı ile ilgili bir oyuncak yapıyoruz. Aynalardan bir çiçek dürbünü yapacağız. Makinanın temel mantığını kavratmaya çalışacağız. Kadraj oluşturup çocuklara kompozisyon mantığını öğretmek istiyoruz. Oyuncak makinayı bitirdikten sonra fotoğraf makinasıyla çocuklarla fotoğraf çalışması yapıp, çocukların çektiği kareler üzerinden fotoğraf okuması yapacağız. Dersin bitiminde çocuklar mektup yazarak neler yaptıklarını, ne hissettiklerini, atölyenin onlara neler kattığında dair düşüncelerini ifade edecekler” dedi. 
 
Festival Mim Atölye çalışması ile  yarın devam edecek.