Şehba’da 3’üncü Amara Festivali başladı

img

HABER MERKEZİ- Şehba’da PKK Lideri Öcalan’ın doğum gününün kutlandığı 3’üncü Amara Festivali başladı.

Şehba ve Efrin kantonlarında Amara Festivali Fafin ilçesine bağlı Direniş Kampı'nda düzenlendi. Kampın ana meydanında toplanan yüzlerce kişi PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları, Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği’nin bayraklarını taşıdı.

Festivalde konuşma yapan Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Emina Hec Ebdo, Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı.  Gençliğin toplumdaki rolüne değinen EBdo, "Özgür toplum, gençliğin verdiği güçle kurulur. Türk işgali ve ortaklarının politikalarına karşı Önder Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesini devrimin temeli yapan gençler devrimin öncüleridir” şeklinde konuştu.

"Gençlik başından beri Rojava devrimine katıldı. Mücadele ve direnişin simgesi oldular, çetelerin saldırılarına karşı direndiler, kurum ve birlikler aracılığıyla toplumu yönettiler, devrimin kazanımlarına sahip çıktılar” diyen Ebdo, gençleri Türkiye’nin devrimin kazanımlarını yok etmeye çalışan planlarına karşı mücadele etmeye çağırdı.

Ardından Arap Baz Mordem grubu, Êzidî Birliği'nin Azadi grubu, Mazlum Nisebin tiyatro grubu ve Zinarin Cudi folklor grubu eserlerini sundu.

Festivalin 4 Nisan'a kadar devam etmesi bekleniyor. Yarın Babnis Stadı'nda spor etkinlikleri yapılacak, festivalin üçüncü ve dördüncü günlerinde ise Serdem Kampı ve Ehdas semtinde eserler sergilenecek.