26 yıllık eski peşmerge: Halk için mücadele edenin yanında olun

img

HAKKARİ - KDP’nin Türkiye’ye desteğine tepki gösteren eski Peşmerge Süleyman Demir, “Eğer ihanet edenler yola gelmiyorsa, herkes bu halkın yararı için kim mücadele ediyorsa onun yanında olsun” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin KDP ortaklığıyla 17 Nisan’da Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Avaşîn ve Metîna bölgesine dönük saldırısı, şiddetli çatışmalarla sürüyor. KDP, saldırıdaki rolüyle Kürt halkının kazanımlarını tehlikeye atarken KDP’nin bu tutumuna da tepkiler büyüyor. Hakkari’de yaşayan ve 26 yıl peşmerge olarak görev yapan Süleyman Demir, KDP’nin Kürt kazanımlarına zarar verdiğini söyledi.
 
'BARZANİ’Yİ LİDER OLARAK GÖREMEYİZ'
 
Federe Kürdistan Bölgesi’nin statüye kavuşmasına 4 parçada yaşayan tüm Kürtlerin sevindiğini hatırlatan Demir, “Çünkü en azından ‘sürgün edilsek bile yaşayabileceğimiz bir toprağımız var’ diyorduk. Ama ne yazık ki, bize o fırsatı ve imkanı bile bırakmadılar. Mesut Barzani de Kürt liderlerinden biriydi ama saldırılara göz yumarak artık liderlik vasfını yitirdi. Barzani, Kürt halkının topraklarını işgal etmesine göz yumuyor ve saldırılara ortak oluyor. Bunu yapan birini liderimiz olarak göremeyiz” dedi. 
 
50 YIL GERİ GİTMEK 
 
Barzani’nin saldırıdaki tutumundan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Demir, “Buradan Barzanî ailesine bu kirli savaş siyasetinden vazgeçmesini istiyoruz. Kan dökülmeye devam ettikçe 50 yıl daha geriye gideceğiz. Bu savaşı yürüterek, orada olanları çıkarıp rahatlayacağını sanıyorsa yanılıyor. Onlar oradan çıktığı gibi sıra Barzanî ailesine gelir, sırasıyla yok edilirler” uyarısında bulundu.
 
'MÜCADELE EDENLE OLUN'
 
“Mücadele edenler Başur’dan çekildiği gibi, Kürt halkının topraklarına el koyacaklar” diyen Demir,  “Kim hangi partiden olursa olsun, ihanet yapan her kimse tüm Kürt halkı karşılarında durmalı. Kim ki ihanet yapıyorsa, halk tüm desteğini ve bağını koparmalıdır. Eğer ihanet yapanlar yola gelmiyorsa, herkes Kürt halkının çıkarları için doğru yolu seçsin, bu halkın yararı için kim mücadele ediyorsa onun yanında olsun” şeklinde konuştu.
 
'KAZANAN KÜRTLER OLACAK'
 
Savaşı başlatanların savaşı kaybeden taraf olacağını söyleyen Demir, “ Kaybedenler, ihanetini sürdürdüğü sürece Barzani ailesi ve topraklarımızı işgal edenler olacaktır. Bu savaşın asıl kaybedenleri AKP ve KDP olacaktır. Bedel ödemeyen Kürt kalmadı. Bir temel kurduk, bu temelin çöküşüne neden olmasın” diye kaydetti.