Avukatlardan İmralı başvurusu

img
İSTANBUL - PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. 
 
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Nevroz Uysal, İbrahim Bilmez, Mazlum Dinç ve Serbay Köklü, müvekkilleriyle görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı. Avukatlar, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne de görüşme başvurusunda bulundu.
 
Başsavcılık, Öcalan’ın 2009 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı "Yol Haritası" gerekçesiyle, 23 Eylül 2020'de 6 aylık avukat görüş yasağı getirdi. Görüşme başvuruları bu karara dayanılarak sonuçsuz bırakılan avukatlar, geçtiğimiz Ocak ayında Öcalan’a yeni bir disiplin cezası verildiğini öğrendi. Fakat bu yasağın süresi 23 Mart’ta dolmasına rağmen avukatların yaptıkları başvurulara olumlu ya da olumsuz hiçbir yanıt verilmiyor. Öcalan'ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra en son 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti.
 
EN SON 25 MART'TA HABER ALINDI
 
22 yıldır İmralı Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan Öcalan, telefonla görüş hakkından ise ilk kez 27 Nisan 2020 tarihinde yararlandırıldı. Öcalan, kamuoyunda kendisine dair büyüyen kaygılar üzerine geçtiğimiz 25 Mart’ta, kardeşi Mehmet Öcalan’la yine telefonla görüştürüldü. Mehmet Öcalan, bu görüşmenin yarıda kesildiğini duyurdu.