Yeni Yaşam Kadın Eki 8 Mart temasıyla çıktı

img
HABER MERKEZİ  - Yeni Yaşam gazetesi Kadın Eki’nin yeni sayısı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü temasıyla okurlarıyla buluştu. 
 
Yeni Yaşam gazetesi, “Yeni Yaşam Kadın” adıyla 15 günde bir yayınlanan kadın ekini 1 Kasım 2020 tarihinde okurlarıyla buluşturdu. Her sayısında kadın gündemini tartışan ve yaşama dair zengin içerikler sunan Yeni Yaşam Kadın’ın yeni sayısı ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle “Bu isyan eve sığmaz” manşetiyle çıktı. 
 
Kadın gazetesinin 9’uncu sayısında Nevin Cerav’ın kadın örgütleri ile yaptığı “Özgürlük yolunda büyük kadın buluşması”, Hicran Urun’un TJA aktivisti Sevim Biçici ile gerçekleştirdiği “Erkeğe, devlete, faşizme ses çıkar!” söyleşileri yer alıyor. Ayrıca gazetenin yazarlarından Figen Aras “Genç kadın arkadaşlara bir 8 Mart deneyim aktarımı” ile bağımsız feminist Hülya Osmanağaoğlu ise “Em xwe diparêzin ve feminizmi savunmak” başlıklı yazısı ile bu sayıda bulunuyor.
 
Gazetenin 8 Mart sayısında yer alan diğer başlıklar ise şöyle: “Rus gazeteci Akensandr Rybin ‘Kürt jineolojisi nedir?’, Nebile Irmak Çetin ‘Emek tarihinde kadın mücadelesi’, Heval Aslan ‘Faşizm kaybedecek, kadınlar kazanacak’, Zeynep Altınkaynak ‘Sınanmak’, Mizgin Tekin ‘New York’tan Rojava’ya: 164 yıldır sönmeyen meşale’, Firdevs Hoşer ‘Erkek yargıdan kadınlara: Biz size ölmeyi uygun görüyoruz hayatınıza sahip çıkmayı değil’” 
 
Gazete portre kategorisinde, Ida B. Wells’i işliyor. Lakshmi Gandhi’nin kaleminden çıkan yazı, “Ida B. Wells’in olağanüstü yaşamı ve mirası” başlığıyla sunuluyor. Ayrıca Julie Bindel’in “Neden hala kadınları öldüren erkeklere sempati duyuluyor?” başlıklı yazısı da okurların ilgisini çekecek yazılardan.