Alevi köylerinin işaretlendiği haritayı paylaşan doktora soruşturma

img

TOKAT- Tokat'ta bir doktorun, Sağlık Bakanlığı logolu bir haritada Alevi köylerini kırmızı renkle “Alevi” yazarak işaretlediği ortaya çıktı, doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

Tokat'ta yerel yayın yapan "Anadolu'nun Sesi Tokat" sitesinde yer alan habere göre, Tokat'ın  Almus ilçesine bağlı Arısu köyü Eskici mahallesinde rahatsızlanan bir kadın ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Hastanın İstanbul'da yaşayan oğlu annesinin sağlık durumunu öğrenmek için aradığı hastanede bir doktor hangi köyden olduklarını öğrenmek için Almus'un köylerini gösteren bir harita gönderdi.

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü ise, bakanlığın böyle bir haritası olmadığını açıkladı.

DOKTOR HAKKINDA SORUŞTURMA

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, tepki çeken harita hakkında açıklama yaparak doktor hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bazı internet sitelerinde yer alan "Sağlık Bakanlığı logolu haritada Aleviler fişlendi" başlıklı haberler üzerine bu açıklamaya gerek görülmüştür" denildi.

Söz konusu açıklamada, "Tokat Almus Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli bir hekimin, merkezde asılı olan Almus ve köylerini gösteren haritanın fotoğrafını çektiği ve şahsi telefonundaki bu fotoğraf üzerinde değişiklikler yaptığı anlaşılmıştır. Hekim, beyanında Almus ilçesinin kültürünü ve köylerin eski isimlerini öğrenebilmek için haritada bu değişiklileri yaptığını ifade etmiştir. Haberlerde iddia edildiğinin aksine, müdürlüğümüzde ya da bağlı sağlık tesislerimizde böyle bir harita bulunmamaktadır İlgili personel hakkında müdürlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.