HDP’li Öcalan’dan Barış Çakan tepkisi

img

ANKARA – HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Barış Çakan’ın Kürt ve dilinin de Kürtçe olduğu için saldırıya uğradığını belirterek, “Kürtlere yönelik bir düşman hukuku yürütülüyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Öcalan, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle Barış Çakan’ın öldürülmesine ilişkin açıklamasını Kürtçe yaptı.

Öcalan, Çakan’ın Kürt ve dilinin de Kürtçe olduğu için saldırıya uğradığını belirterek, “Barış Çakan Kürt milletinin oğluydu, Ağrı Patnos ilçesinden Ankara’ya gelmişti. Ama maalesef Ankara'da Türkiye'nin başkentinde kirli bir şekilde öldürüldü. Sadece Barış Çakan üzerinde değil topyekun Kürt halkı üzerinden bir düşmanlık var” dedi.

‘KÜRTLERE DÜŞMAN HUKUKU UYGULANIYOR’

Kürtlere yönelik bir düşman hukukunun olduğunu dile getiren Öcalan, devamla “Kürtlere yönelik bir düşman hukuku yürütülüyor, bu şekilde Türkiye Cumhuriyetinin bir şey elde edeceğine inanmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni savunanalar Kürtlerin düşmanlığını yürütüyor, iktidarda yer alan Kürt milletvekilleri de Kürdüm demiyorlar. Bizim ‘Kökenimiz Kürt’ diyorlar. Kökleri Kürt ama onlar kendileri Kürt değil, anneleri, babaları Kürt ama onlar kendilerini Kürt olarak görmüyor. İktidar partisinde siyaset yürüttükleri için  ‘Kürdüm’ bile diyemiyorlar. Kürtler yıllardır mücadele ediyorlar, bundan sonrada mücadele edecekler. İşgalcilere karşı bundan sonrada baş eğmeyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yapması gereken, yaptıkları siyaseti gözden geçirip, bütün haklar için demokratik siyaset yapmaları gerekir” diye konuştu.