Tüm il idare ve pandemi kurulları toplanıyor

img

ANKARA - İçişleri Bakanlığı, bugün tüm illerde önce il idare kurulları, sonra il pandemi kurulları toplanarak, koronavirüs salgınına dair alınacak yeni tedbirlerin görüşüleceğini açıkladı. 

 
İçişleri Bakanlığı,  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bugün saat 09.00'da tüm valiliklerde, koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için eş zamanlı olarak önce il idare kurullarının ardından pandemi kurullarının toplanacağını bildirdi.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, il idare kurullarında, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşların en üst düzeyde riayet etmeleri ve vatandaşların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarının sağlanmasına yönelik konular görüşülecek. 
 
İl pandemi kurullarının toplantılarında ise  başta 30 büyükşehir olmak üzere sosyal izolasyon ve iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak her türlü ilave tedbir karara bağlayacak.
 
Valiler tarafından illerin özel durumları göz önünde bulundurularak il pandemi kurulu tarafından alınacak ilave tedbirler, gerekli koordinasyonun sağlanması için İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılacak.