CHP Sözcüsü Öztrak: Saray milleti duymuyor

img
ANKARA- AKP iktidarı döneminde 11 yıl geriye gidildiğini belirten ve hükümeti uyaran CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bir tarafta el kadar bebeğe tek taş yüzük takanlar, diğer tarafta ailesiyle birlikte canına kıyan vatandaşlar var. Milletimiz inim inim inliyor ama saray duymuyor” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Sözcüsü Faik Öztrak,  Parti Genel Merkezi’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
Öztrak, bugün başlayan asgari ücret görüşmeleri, ekonomik kriz, vergi oranlarına dair konuştu. Öztrak, "Devlet kendi aldığı vergilere yüzde 22,58 oranında zam yaptı. Niçin? Geçtiğimiz yıl uğradığı enflasyon kaybını telafi etmek için yaptı. Ekonomik krizin son bir yılda 789 bin yurttaşımızı işinden ettiğini biliyoruz. İşsiz kalan her 100 kişiden 78'i en düşük maaş alan kesme mensup. Diğer taraftan bakınca bütçe açıklarının geldiği yer itibariyle bütçeyi desteklemek amacıyla harcanan kaynakların da sınırlandığını görüyoruz. Krediye krediyle takla attırarak geldiğimiz noktada büyüme falan ortada yok. Bütün dünyanın kabul ettiği bir şey var. En kırılgan kesimlerin gelirlerini artırmanız lazım ki ekonomi canlansın” dedi.
 
‘BU BÜYEME İŞSİZLERE YARAMIYOR’
 
İktidarın açıkladığı büyüme rakamlarının işsizlere yaramadığını vurgulayan Öztrak, “Büyümenin hem kalitesi hem de sürdürülebilirliği açısından önemli olan bir diğer husus, yatırımlar. Yatırım yapacaksınız ki iş imkanı verebilesiniz ki milletin tenceresi dolsun. Bu yatırımda son beş çeyrektir daralıyor. Rakamlar, büyümenin istihdam yaratmadığını ortaya koyuyor. Bu sadece İstanbul'da parasını borsaya yatıran bir avuç yandaşa ve Londra'daki bir avuç insana yarıyor. Albayrak, arkadaşına talimat verdi şunu 5 çıkar diye. Yani her yıl yaratılan pastadan çalışanlara daha az ödüyoruz” diye konuştu.
 
‘11 YIL GERİYE GİTTİK’
 
AKP döneminde 11 yıl geriye gidildiğine işaret eden Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uyarıyoruz, artık aspirin tedavisinden vazgeçin. Milletin derdine derman olacak tedbirleri alın. 2020 bütçesinin görüşmeleri sona erdi. Şimdi artık genel Kurul'da tartışılacak. Ama çok ilginç bazı bakanlar için bu komisyon adeta günah çıkarma odasına dönüştürdü. Ulaştırma Bakanı ‘Osmangazi Köprüsü'nde çok yüksek garanti parası verdik, kimse bunu ödeyemez, o yüzden bu parayı düştük’ diyor. Derhal bu köprünün ismini değiştirin, buna Deli Dumrul köprüsü deyin. Geçenden 30, geçmeyenden döve döve 40 akçe. Bir tarafta el kadar bebeğe tek taş yüzük takanlar, diğer tarafta ailesiyle birlikte canına kıyan vatandaşlar var. Milletimizi inim inim inliyor ama saray duymuyor.
 
ADİL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI
 
Adil Öksüz'ün yeri biliyorsa gereği derhal yapılmalıdır. Bu kişi derhal yakalanmalıdır. Ekonomiyi düzeltmek için millete hiçbir şey veremeyen tek adam devleti yerine parlamenter sistemi kurmak durumunda olduğumuzu görüyoruz.”