Erdoğan: Münbiç’ten Irak sınırına kadar sürecek

img

HABER MERKEZİ - Bakü’de Kuzey ve Doğu Suriye’ye  yönelik 7 gündür süren operasyona ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Münbiç’ten Irak sınırına kadar olan bölgeyi güvenli hale getireceğiz” dedi.

 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkentti Bakü’de düzenlenen “Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi” toplantısında yaptığı konuşmada, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik operasyona değindi. Dünya kamuoyunun yükselen tepkilerine rağmen operasyonu sürdürecekleri mesajı veren Erdoğan, “9 Ekim’de önemli bir adım attık. Birinci amacı PKK/YPG kaynaklı terör tehdidinin ortadan kaldırılması. İkinci nedeni misafir ettiğimiz Suriyeli Arapların ülkelerine dönmelerini sağlamaktır. Bugün harekatın 7. günündeyiz. Güvenli bölge haritasına uygun şekilde operasyon devam ediyor. Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık” dedi.
 
“Kısa zamanda Münbiç’ten Irak sınırına kadar olan bölgeyi güvenli hale getireceğiz” diyen Erdoğan, operasyon için Azerbaycan’dan da destek istedi.