Operasyona itiraz eden güçleri hedef aldı

img
HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik olası operasyona itiraz eden uluslararası güçleri, “Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir. Türkiye kendi yolunu kendi belirler kendi göbeğini kendisi keser'' diyerek hedef aldı 
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı Ankara'da Gazi Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik olası operasyona dair konuştu.
 
Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonu akabinde 370 bin mültecinin Türkiye'den gönüllü geri dönüş yaptığını ileri süren Fuat Oktay, şimdi sıranın Fırat'ın doğusunda güvenli bölgeyi oluşturmaya geldiğini belirtti.
 
“Türkiye hem güney sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine haddini bildirecek hem de Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin gönüllü olarak ülkelerine dönmelerine fırsat sağlayacaktır” diyen Oktay, bu yönde uluslararası camiadan gelen itirazları da eleştirdi.
 
Oktay, “Uluslararası camiaya mesajımız nettir; Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir. Söz konusu Türkiye'nin güvenliği olduğunda Cumhurbaşkanımızın her zaman vurguladığı gibi Türkiye kendi yolunu kendi belirler kendi göbeğini kendisi keser, hiçbir şartla da kendi sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru ve terör devleti oluşturulmasına asla ve asla müsaade etmez. Bedeli ne olursa olsun'' dedi.