HDP heyeti Avrupa’da temaslarda bulunacak

img
ANKARA- HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki heyet, siyasal ve bölgesel gelişmeler, kayyum atamaları gibi güncel konuları görüşmek üzere Avrupa’da çeşitli temaslarda bulunacak.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki heyet, 16-18 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da çeşitli temaslarda bulunacak.
 
16 Eylül’de Strazburg’daki halk buluşmasına katılacak olan Temelli ve beraberindeki heyet, 17 Eylül’de Avrupa Parlamentosu’nda Avrupa Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu ve Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi parti grupları ile görüşmeler gerçekleştirecek. Heyet, aynı gün AP’de bulunan farklı siyasi grupların katılımı ile bir basın toplantısı da düzenleyecek. 
 
PEKÇOK BAŞLIK TARTIŞILACAK 
 
Yapılacak görüşmelerde, siyasal gelişmeler, bölgesel sorunlar, Türkiye Avrupa Birliği (AB) ilişkileri, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve kayyum atamaları gibi güncel konular ele alınacak. 
 
Temelli ve beraberindeki heyet 18 Eylül günü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nde görülecek olan HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın duruşmasını da takip edecek.