Koçyiğit: HDP çözümün adresidir

img
 
İSTANBUL- HDK 9'uncu dönem 4'üncü Genel Meclis toplantısında konuşan HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP il binasında devam eden eylemi hatırlatarak,  “18 yıldır iktidarda olanlar HDP'nin kapısında oturuyorsa bu iyi bir sonuçtur, HDP çözümün adresidir" dedi. 
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 9'uncu dönem 4'üncü Genel Meclis toplantısını İstanbul’da gerçekleştiriyor. Toplantıya HDK Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu,  HDK meclis yöneticileri ve delegeler katıldı. Saygı duruşuyla başlanan toplantının açılış konuşmasını HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit yaptı.
 
12 Eylül faşist darbe sistemini kınayarak sözlerine başlayan Koçyiğit, "Faşizme karşı mücadele edenleri saygıyla karşılıyoruz. Darbe mekaniği devam ediyor. 15 Temmuz'dan beri ülke darbe sistemi ile yönetilmeye devam ediyor. Belediyelere atanan kayyumlarda darbe sisteminin devamıdır. Darbe mekaniğine karşı direnişteler de sürüyor. HDP'yi  kriminize  etme amacını güdüyorlar ama çabaları beyhudedir" dedi.
 
'HDP ÇÖZÜMÜN ADRESİDİR'
 
HDP il binası önünde bulunan annelerin oturduğu yerin yanlış olduğunu söyleyen Koçyiğit, "Barış iklimini ortadan kaldıranlar yeniden savaşı başlatanlardır. HDP'nin barış merkezi olmasını doğru buluyoruz. Buna anlam biçmek gerekiyor. Ama hiç kimse AKP ve MHP'nin oyununa gelmemelidir. AKP'li bakanların HDP önünde bulunması iyi bir sonuçtur. Biz devletin iflas ettiğini söylemiştik. 18 yıldır iktidarda olanlar HDP'nin kapısında oturuyorsa bu iyi bir sonuçtur, HDP çözümün adresidir" diye konuştu.
 
 
Roboski’de katledilen çocukların anneleri ile Barış Anneleri ve  Cumartesi Anneleri’ni de hatırlatan Koçyiğit, "Bu iktidar Cumartesi Anneleri’ni, Barış Anneleri’ni darp eden bir anlayışın savunucusudur. AKP'nin bu kirli politikalarına karşı set çekmeliyiz" dedi. 
 
‘KÜRTSÜZ BİR NİZAM İSTİYORLAR’
 
Kayyum atamalarına da değinen Koçyiğit, "Kayyum darbesinden beri mücadele eden arkadaşlarımız var. Leyla Güven üzerinde bir baskı yaratılmak isteniyor. HDK olarak DTK'nin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. AKP, HDP'nin Türkiye'nin batısı ile kurmak istediği demokrasi ittifakını bozmak istiyor. Kürtsüz bir nizam kurmak istiyor. Kürtleri bir yere entegre etme çabası var. Bu aklın ne olursa olsun işe yaramayacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.
 
ŞENOĞLU: ÖRGÜTLÜLÜK ESAS OLMALI
 
Ardından konuşan Sedat Şenoğlu ise siyasal örgütlenmenin önemine dikkat çekerek, "Faşist örgütler güç kaybettiği oranda saldırganlaşır. Güçleri birleştirmemiz gerekiyor. Bütün özgürlük güçleri rollerini açıkça oynamalarıdır" dedi.
 
Toplantı, planlama ve sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erecek.