Bahçeli: Geri dönüşü arzulamak sisteme haksızlıktır

img
ANKARA - MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için “Tek adamın Türkiye'yi dönüştürdüğü mazeretiyle geri dönüş arzulamak sisteme haksızlıktır” dedi. 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bayramlaşma programında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ve Suriye'nin kuzeyine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini karşılıksız destekliyoruz. Herhangi bir pazarlığın içerisinde değiliz, bir beklenti içerisinde bulunmuyoruz” diyen Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin istikrarsızlık getirdiği, tek adamın Türkiye'yi dönüştürdüğü, Meclis'in devre dışı bırakıldığı gibi mazeretler öne sürülerek bir geriye dönüşü arzulamak, sisteme haksızlıktır” dedi. 
 
Bahçeli, “güvenli bölge”nin oluşturulmasına ilişkin de şunları söyledi:  “Suriye'de dolaşan Amerikalıları, çuval geçirenleri bir kenara atacaksınız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin dış politikadaki etkilerini de dikkate alarak bir güvenlik koridorunun oluşması için her tarafı karıştıran Amerika'yı ikna ederek, tehdit ve tehlikeleri hafifletmek yolu, yadırganacak bir yol olarak düşünülmemelidir.”