‘AKP ve MHP’nin savaş dışında vaadi kalmadı’

img
DİYARBAKIR - Partisinin Yenişehir kongresinde konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, “AKP ve MHP’nin savaş dışında topluma verecek tek bir vaadi kalmadı” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Yenişehir İlçe Örgütü’nün 3’üncü Olağanüstü Kongresi gerçekleştirildi. “Demokratik siyasetle faşizmi yıkacağız, toplumu özgürleştireceğiz” şiarıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark’ta bulunan Tigris Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, HDP’li milletvekilleri Semra Güzel ve Remziye Tosun ile belediye eşbaşkanlarıyla birlikte partililer, ESP Diyarbakır İl Örgütü, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisleri, 78’ler Derneği üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Kongre salonuna “Dün başardık, bugünde başaracağız” ve “Güneşimizin etrafında örgütlenelim, özgürleşelim” yazılı pankartlar asıldı. Kongre yapılan saygı duruşu ardından Divan Kurulu’nun seçilmesiyle devam etti.
 
‘KÜRTLERE BIRAKUJÎ DAYATILIYOR’
 
AKP ve MHP’nin Kürt inkarı üzerine politikalar yürüttüğünü dile getiren HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, bu politikaların sonuç alamayacağını, Kürt halkının iradesinin ve varlığının kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi. TSK’nın Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik askeri operasyon ve Kuzey Suriye’ye yönelik müdahale tehditlerine dikkat çeken Ceylan, “AKP ve MHP’nin savaş dışında topluma verecek tek bir vaadi kalmadı. İktidarlarını savaşla korumaya çalışıyor. Ülkede ve Güney Kürdistan’a yönelik operasyonlar yetmiyor gibi Rojava’da Kürt halkının kazanımlarını elinden almaya çalışıyor. Kürt halkına ‘Birakujî’ (kardeş katli) dayatıyor” dedi. 
 
‘DEMOKRATİK SİYASETİ ÖRGÜTLEMELİYİZ’
 
Hükümetin savaş politikalarına karşı Kürt halkının ulusal birliğini sağlaması, Türkiye halklarının ise örgütlenmesi gerektiğinin vurgulayan Ceylan, “AKP topluma zarar veriyor. Buna karşı demokratik siyaseti örgütlemeliyiz” diye konuştu.
 
HDP İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ise, “Savaş tantanaları yine kapımızda” diyerek, hükümetin sürdürdüğü savaş politikalarına ilişkin “Artık bireysel değil, toplumsal çıkarları göz önünde bulundurmamız gerekiyor” dedi. 
 
‘KİMSESİZLER MEZARLIKLARI ANNE VE BABALARLA DOLU’
 
Bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında ve kırsal kesimlerde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitirenlere ait cenazelerin kimsesizler mezarlıklarında bekletilmesine dikkat çeken Uyanık, “Kimsesizler mezarlıkları evlatlarını arayan anne ve babalarla dolu” diyerek, cenazelerin ailelerine verilmesini istedi. 
 
Yapılan konuşmalar ardından HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanlığına Remziye Süzücü ve Sadrettin Kaya seçildi.