Erdoğan: YSK sağ olsun

img

HABER MERKEZİ  - Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin yapılan eleştirilere tepki göstererek, "Hakkımızı arama mücadelemizi verdik; YSK onlar da sağ olsun hakkımızı aramamızı tescil ettiler" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı düzenlediği iftar programında açıklamalarda bulundu. 
 
Konuşmasında İstanbul seçimleriyle ilgili YSK kararından sonra yapılan eleştiriler üzerinde duran Erdoğan, “Avusturya'da Cumhurbaşkanlığı seçimi 2 yıl sonra iptal edilebiliyor. Hiç ses duydunuz mu? Nasıl böyle bir şey olabilir diye herhangi bir serzeniş duydunuz mu? Bizde ise sadece müracat edişimiz bile batıyı rahatsız ediyor. Bu bizim milli iradenin hakkını arama mücadelesidir. Bize gönül verenlerin hakkını arama mücadelesidir. Biz de hakkımızı arama mücadelemizi verdik YSK onlar da sağolsun hakkımızı aramamızı tescil ettiler” dedi.
 
Erdoğan, seçimlerin yenilenmesi kararına dair Batı’dan gelen eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, şunları söyledi:  
 
“Samimi olan hakikati tahrif edemez. Önce onu anlamaya çalışır. Bunlar ülkemize baktıklarında gerçeği değil, sadece önyargılarını görüyorlar. Zihinlerindeki eski Türkiye ile gerçek Türkiye arasındaki farkı kabul etmek istemiyorlar. Son 17 yılda yaşanılan büyük değişimi görmeye yanaşmıyorlar. Karşılarında hazırolda bekleyen Türkiye olmadığını bir türlü idrak edemiyorlar. Kabullenseler de kabullenmeseler de Türkiye bağımsız, egemen, demokratik ve hukukun üstünlüğüne inanan bir ülkedir. Türkiye hiç kimsenin müstemlekesi, mandası değildir. Topraklarında darbeci katilleri ağırlayanlar bize hukuk dersi veremez. İsrail terörüne seslerini yükseltmeyenler seçim kanunumuz çerçevesinde yürüttüğümüz hak mücadelesine laf edemez. Venezuela'da darbecileri destekleyenler bize söz söyleyemez. 23 Haziran'da milletimiz özgür iradesiyle tercihini yapacaktır, buna inanıyorum.”