HDP’li Farisoğulları: Kent Ormanı’nın konut alanına dönüştürülme gerekçesi nedir?

img

DİYARBAKIR - HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır’daki Kent Ormanı alanının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar değişikliğiyle konut alanı olarak belirlenmesini Meclis’e taşıdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır’daki Kent Ormanı’nın yerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar değişikliğiyle konut alanı olarak belirlenmesini Meclis gündemine taşıdı. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Farisoğulları, mevcut imar planında yeşil alan olan Kent Ormanı’nın konut alanına dönüştürülmesiyle kentin yeşil alan bütünlüğünün bozulacağını ve yurttaşların sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına açıkça bir saldırı olduğunu belirtti. 
 
Farisoğulları, yaklaşık 3 milyon metre karelik ormanlık alanın imara açılmasının yaratacağı doğa talanının, dönüşü olamayacak büyüklükte bir çevre felaketine sebep olacağı kaçınılmaz bir gerçek olduğunu vurguladı. 
 
Farisoğulları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yanıtlaması talebiyle verilen önergede, şu soruları yöneltti: 
 
"* Gerek yazılı gerekse sosyal medyada yer alan bu haber ile ilgili Bakanlığınız bir açıklama yapacak mıdır?
 
* Yaklaşık 3 milyon metre karelik bir ormanlık alanın, imar planı değişikliği ile konut alanına dönüştürülmesinin gerekçesi nedir?  
 
* Anayasal hak olan temiz ve sağlıklı çevrede yaşama hakkını gasp etmeye çalışan bu uygulama ile ne kadarlık bir alan konut imarına açılacaktır?
 
* İmara açılacak bu alan ile ilgili Bakanlığınızca bir proje hazırlanmış mıdır?
 
* Bir proje hazırlanmış ise bu proje hangi şirketler ya da şahıslar tarafından yürütülecektir?
 
* Ormanlık alanda kesilecek ağaç sayısı kaçtır?”