Beştaş: HDP’ye saldıran şüpheli ifadesi alınmadan serbest bırakıldı

img

SİİRT - Siirt’e HDP seçim bürosuna silahlı saldırıda bulunan şüpheli Sedat Kızılkan hakkında ifadesi alınmadan serbest bırakıldığını belirten HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, konuyu Meclis’e taşıdı. 

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Siirt’e partisinin seçim bürosuna yapılan silahlı saldırıya ilişkin Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Siirt Güreş Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunun motosikletli kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradığını hatırlatan Beştaş, “Yapmış olduğumuz araştırmada, olayın failinin aynı gece yakalanmış olmasına rağmen savcılık tarafından işlem başlatılmadığını, dosyaya soruşturma numarası verilmediğini ve şüpheli Sedat Kızılkan’ın ifadesi dahi alınmaksızın savcılıkça serbest bırakıldığını tespit ettik. Bir diğer husus ise şüpheli Sedat Kızılkan’ın sosyal medya hesaplarında AKP eski Gençlik Kolları Başkanı ve Siirt Belediyesi’ne atanan kayyımın Özel Kalem Müdürü Murat Özekinci ve Sağlık Bakanlığı’nda çalışan Emrah Oktav çekilen fotoğraflarının yer alması olmuştur” dedi. 
 
Beştaş, yanıtlaması istemiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti: 
 
“* Güreş Caddesi üzerinde bulunan seçim büromuzun kamera kayıtları ile izleniyor olmasına rağmen neden kamera kayıtları incelenmemiştir?
 
* Sedat Kızılkan’ın AKP Gençlik Kolları ile ilişkisi nedir?
 
* Sedat Kızılkan’ın belediyeye atanan kayyımın özel kalemi ile birlikte çektirmiş olduğu fotoğraflar nazara alındığında kayyım ile irtibat halinde olan bir kişi bir siyasi partiye hangi saikle saldırı düzenlemiştir?
 
* İçişleri Bakanı olarak belediyelere atanan kayyımlar ve birlikte çalıştıkları personellerin HDP binasına yüzüne poşet geçirerek saldırı düzenleyenlerle ilintisini tespit ettiniz mi? Bu tür saldırılar organize midir?”