SP Antep İl Başkanı: 31 Mart AKP'nin son seçimi olacak

img

ANTEP – Saadet Partisi (SP) Antep'te yerel seçime kendi adayı ile girecek. İl Başkanı Mehmet İslam, "31 Mart yerel seçimleri AKP’nin son seçimi olacaktır" dedi.

Antep'te AKP-MHP adayı Fatma Şahin ile CHP-İyi Parti adayı Ejder Demir’e karşı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) aday çıkarmayıp Demokratik Sol Parti (DSP) adayı Celal Doğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Kentte adayını açıklamayan tek parti olan Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mehmet İslam, uygulayacakları stratejiyi tabanlarıyla yaptıkları istişareler sonucu belirlediklerini belirterek, seçimlere diğer partilerle ittifak yapmadan tek başlarına gireceklerini kaydetti.
 
Antep’te DSP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Celal Doğan’a destek verecekleri ve belediye meclis üyesi adaylarını CHP listesinden koyacakları yönünde ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden İslam, belirledikleri adayları kamuoyuna açıklayacaklarını ve 31 Mart yerel seçimlerinde Antep’te AKP’nin elindeki belediyeleri alacaklarını söyledi. 
 
‘AKP’Lİ BELEDİYELERİ ELLERİNDEN ALACAĞIZ’
 
Birkaç aydır yerel seçim stratejisine dönük yürüttükleri toplantıların sonucunda belli bir noktaya ulaştıklarını aktaran İslam, toplantılarda parti genel merkezinin belirlediği çerçevede Antep’te de tek başlarına seçim yarışına girme yönünde karar aldıklarını belirtti. Büyükşehir belediye başkanı ve ilçe belediye başkan adaylarının büyük çoğunlukta netleştiğini ifade eden İslam, “Saadet Partisi olarak Antep’te büyük kazanımları hedefliyoruz. Kazanmak için ciddi bir çalışma yürüteceğiz. Oyumuzu ciddi oranda yukarıya çekip AKP’nin Antep’teki belediyelerini ellerinden alacağız. Biz bu seçime kazanmak için giriyoruz. Antep’e en faydalı olacak adayı çıkarmak için çaba gösteriyoruz, ancak takdir halkımızındır. Dürüst adaylarla yola çıkıp ciddi neticeler alacağız” dedi. 
 
‘YOLSUZLUK, BORÇ VAR HİZMET YOK’
 
AKP’li adayların her seçim öncesi halka çok sayıda proje vadettiğini hatırlatan İslam, fakat 15 yıldır Antep’i yöneten AKP’nin proje vaatlerini yerine getirmediğini vurguladı. Antep Büyükşehir Belediyesi'nin en borçlu belediyelerin başında geldiğini paylaşan İslam, “Bu kadar borca karşılık ortada yeterli hizmeti göremiyoruz. Antep Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan yolsuzluklar, Sayıştay’ın son denetim raporlarına yansımıştı. AKP’li adayların kendilerine Müslüman deyip, diğer taraftan yolsuzlukları görmezden gelmeleri büyük bir çelişkidir. Yolsuzluğu önleme yerine Sayıştay’ın denetim raporlarını hazırlayan görevliyi görevden aldılar. Yani bir nevi suçlarını örtbas etmek istediler. Bize göre 31 Mart yerel seçimleri AKP’nin son seçimi olacaktır" dedi.