Erkan Baş: HDP baskılara boyun eğmeyeceğini kararlı yürüyüşüyle göstermiştir

img

ANKARA - TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP’yi hedef alan açıklamalarına karşı ve HDP’lilerin yürüyüşüne dönük müdahaleye tepki göstererek, “HDP 7 milyon oy almış, Türkiye'nin üçüncü büyük partisidir. Baskılara boyun eğmeyeceğini dünkü kararlı yürüyüşüyle bir kez daha göstermiştir” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP)  Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Baş,  Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurlarının Ankara’da yaptıkları kitlesel eylemine değinerek, “Bu mücadelenin sesini kısmaya çalışan basın yayın organları 6,3 milyon EYT mağdurunun vebali boynunuzdadır. Bize ulaşan bilgilere göre AKP, EYT mücadelesine saldırıya hazırlanıyor. Yandaş medya devreye sokulacak, size çeşitli iftiralar atacaklar. Yenemedikleri haklı olan her mücadeleyi karaladıkları gibi karalayacaklar. Dış güç diyecekler, maşa diyecekler, terörist diyecekler” ifadelerine yer verdi.

‘HALK SİZİ SİYASETTEN EMEKLİ EDECEKTİR’

Baş konuşmasını “Bir sözümüzde iktidaradır. Önümüzdeki günlerde yeniden genel kurula gelecek olan kanun teklifinde lehte oy kullanıp aleyhte kullananları teşhir edeceğiz. Buradan iktidarı bir kez daha uyarıyoruz, eğer EYT mağdurlarını emekli etmezseniz, halk sizi siyasetten emekli edecektir” diyerek sürdürdü.

‘AKLA BİLİME DAİR İLERLEME YOK’

İstanbul Kartal’da yaşanan bina çökme olayını üzülerek tanık olduklarını dile getiren Baş, “ Bu yaşanan olay AKP zihniyetinin memleketi getirdiği noktanın kısa bir özeti gibidir. Bakın 1995 yılında Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken basına verdiği bir demeçte ‘Kaçak yapılara ruhsat verip bağış alıyoruz’ demiştir. 24 yılda akla, bilime dair hiçbir ilerleme olmadığını görüyoruz” dedi.

MADEN YASASI

Geçen hafta Meclis'te tartışılan bu hafta da meclis gündeminde olan Maden Yasası teklifine ilişkin konuşan Baş, "44. maddenin asıl amacı Termik santralleri hiçbir kurala kanuna mahkemeye uymaksızın doğayı, tarımı, yaşamı, bitirmek için bütün yasal süreçlerin dışında tutmaktır. Yasanın özeti budur” dedi. 

‘IMF FİKİRLERİ İKTİDARDADIR’

Baş sözlerini şöyle sürdürdü: “Erdoğan, Başkan olur olmaz Küresel Gıda şirketinin Temsilcisi olan Bekir Pakdemirli’yi tarım bakanı yaptı. Tarım ve Ormancılık Bakanlığının bütçesini yarı yarıya indirildi. AKP iktidarının en büyük propagandalarından biri IMF’den kurtulduk söylemi. IMF ile ilişkimiz bitti diyorlar ama IMF fikirleri iktidardadır.”

'HDP BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ'

Son olarak HDP'li vekillerin dün Taksim'de yaptığı eyleme değinen Baş, “  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, halkın iradesini yok sayıp, halkın temsilcilerini ‘yürütmeyeceği’ tehdidini savuracak cüreti buldu. HDP 7 milyon oy almış, Türkiye'nin 3. büyük partisidir. Baskılara boyun eğmeyeceğini dünkü kararlı yürüyüşüyle bir kez daha göstermiştir” diyerek sözlerini sonlandırdı.