Ayhan Bilgen’den Kars için ‘hodri meydan’

img
HABER MERKEZİ – HDP’nin Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, hırsızlık ve suistimallerle gündeme oturan kentin 20 yıllık belediyecilik pratiğini araştırmak üzere şehrin kanaat önderleri, sivil toplum örgütlerinden oluşacak bir komisyon kurulmasını önerisinde bulundu.  Bilgen, diğer partiler “Eğer onlar da varsa, hodri meydan diyoruz” dedi.
 
Serhat bölgesi kentlerinde etkili olan zorlu kış koşulları ve soğuk havalar, 31 Mart yerel seçimlerinde partileri Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından eşbaşkan adayı olarak gösterilmiş isimleri durdurabilmiş değil. HDP’li adaylar, yakın zamanda başladıkları çalışmalarının temposunu her geçen gün yükseltme çabasında. 
 
Kars’ta halk toplantısı düzenlenirken,Van Muradiye’de seçim bürosu açıldı. Yine Ağrı ve Erzurum’da mahallelere gidilip, esnaflar ziyaret edildi. 
 
KARS’TA BİLGEN’DEN HODRİ MEYDAN
 
Seçim çalışmalarının sürdüren partinin Kars Belediyesi Eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca ise, düzenlenen toplantıda halkla bir araya geldi.
 
Toplantıda konuşan Eşbaşkan adayı Alaca, sözlerine Leyla Güven’in direnişini selamlayarak başladı. Devamında adaylıkları sonrası iktidar partisi ve kendilerine karşı kurulan diğer ittifakların kentte partilerine dönük giriştiği karalama kampanyaları üzerinde duran Alaca, “Özellikle diğer parti adaylarının, partimiz üzerindeki karalama politikaları ile mücadele ediyoruz. Biz bu polemiklere girmek istemiyoruz. Bizim önceliğimiz Kars’ın sorunları. Seçim çalışmalarında Kars’ın sorunlarının ne kadar ağır olduğunu bir kez daha gördük. Kars adeta mahrumiyet bölgesi, insani koşullarda yaşamıyoruz. Bu sıkıntıları çözmek bizim önceliğimiz bütün enerjimizi, motivasyonumuzu bu konulara yoğunlaştıracağız” dedi.
 
‘KOMİSYON KURALIM’ 
 
Ayhan Bilgen ise, şu ana kadar ki çalışmalarının hazırlık ve ısınmaya dönük olduğunu ifade etti.
 
Bilgen, “Biz daha çalışmaya başlamadık. Şu anki çalışmalarımız daha çok ziyaretlerle kentin mevcut sorunlarını dinleme, bunlara dair nasıl bir çalışma yürüteceğimizi ve nasıl bir belediyecilik düşündüğümüz konsuunda bir görüş alışverişleri noktasında. Esnaflar, STK’lar ve halkların talep ve önerilerini dinliyoruz. Önümüzdeki günler için somut bir önerimiz var. Bu şehirle ilgili hayal satmaktan, boş vaatlerde bulunmaktan kendimiz dahil bütün partileri alıkoymak için çağrıda bulunuyoruz.  Diyoruz ki; Bu şehri şimdiye kadar yöneten 3 parti başta olmak üzere bütün belediye başkanlarını da şehrin sorunları ile ilgili özellikle yolsuzlukla ilgili, belediyedeki suistimal iddialarıyla ilgili bir komisyon kurmaya davet ediyoruz. Biz bu komisyona üye vermeye hazırız” dedi. 
 
Bilgen, önerdikleri bu komisyonun şehrin kanaat önderleri, sivil toplum örgütlerinden oluşmasının kendileri için memnuniyet verici olacağını da ifade etti.
 
Kurulacak komisyonun Kars’ın son 20 yıllık belediyecilik pratiğini aklaması halinde seçimlerden çikilmeye hazır olduklarını söyleyen Bilgen, “Ama bugüne kadar o meşhur tekerlemede olduğu gibi; ‘Biri yakalamış, biri kesmiş, bir soymuş, biri yemiş, biri de hani bana’ diyor. Düzen partilerinin Kars ile ilgili bütün propagandaları, argümanları bundan ibaret. Biz bu şehri soydurmamak için, yağmalatmamak için yola çıktık. Bu komisyon teklifimizde son derece ciddiyiz, ısrarlıyız. Adaylar birbirleriyle horoz dövüşü yapacaklarına birbirleri ile it dalaşı yapacaklarına gelsinler, şehrin neden bu hale geldiğini, bu hale gelmesinde kimin payı olduğunu hep birlikte objektif bir şekilde araştıralım. Araştırmanın sonucunu kamuoyuna deklere edelim. Kars halkı nasıl taktir ediyorsa, nasıl tercih ediyorsa bütün partiler sahada olalım, biz varız. Eğer onlar da varsa, hodri meydan diyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bilgen ve Alaca , toplantının ardından kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.
 
VAN’DA HEDEF 14 - 0
 
Kentte sürdürülen seçim çalışmaları kapsamında Muradiye ilçesinde seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışa milletvekili Muazzez Orhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı, Muradiye Belediye eşbaşkan adayları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan ile İl Eşbaşkanı Ümit Dede katıldı. 
 
Açılışta kısa bir konuşma yapan milletvekili Orhan, açlık grevindeki DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i selamladı. Orhan, Güven'in talebinin Kürt halkının talebi olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı ise, kent belediyelerinde hedeflerinin 14-0 olduğunu dile getirip, partililerden bu hedefe odaklanmalarını istedi. 
 
Yapılan konuşmalar sonrası seçim bürosunun açılışı çekilen zılgıtlarla eşliğinde yapıldı. Açılışlka partililer çalılşan müzikler eşliğinde halaya durdu.
 
AĞRI
 
Ağrı’da ise Belediye Eşbaşkan Adayları Yeliz Karaaslan ve Abdurrahman Doğar, yoğun kar yağışı altında kent merkezindeki esnafları ziyaret etti. Eşbaşkan adaylarına kentin partili Milletvekili Abdullah Koç ile parti yöneticileri de eşlik etti. Tahir Elçi Caddesi üzerindeki esnafları sıradanda HDP’lilere yoğun ilgi gösterildi. Eşbaşkan adayları, tek tek dolaşıp sohbet ettikleri esnafların sorunlarını dinleyip, not aldı. Esnaflar en çok yaşanan ekonomik krizden dert yandı. 
 
Eşbaşlanlar ise, 31 Mart seçimlerinin mevcut koşulların değişmesi üzerindeki önemini anlatıp, değiştirmek için destek istedi.
 
ERZURUM 
 
Erzurum’un Karayazı ilçesinde ise, HDP’li eşbaşkan adayları Burhanettin Şahin ve Melike Göksu, partilerinin ilçe yöneticileri ile birlikte yoğun kar yağışı altında ev ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. 
Kentin Hınıs ilçesine de eş başkan adayları taziye ziyaretinde bulundu.