Kılıçdaroğlu'dan Bahçeli'ye yanıt: YSK'ya değil milyonlara güveniyoruz

img
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘YSK’ya güvenmiyorsanız seçime girmeyin’ diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Biz YSK’ya güvenmiyoruz ama milyonlara güveniyoruz" yanıtı verdi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu. Toplantıya, İYİ Parti ile ittifak kapsamında Ankara'dan aday gösterilen Mahsur Yavaş da katıldı.
 
Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmasında "Bir beton ormanıyla karşı karşıyayız. Ama bunu değiştireceğiz. Kötü kader sürekli değildir, değiştireceğiz. Bunu bir kişinin kararlılığıyla değiştireceğiz. O kişi ve arkadaşları Ankara'yı çağdaş bir yaşam kenti haline getirecek. O kişinin adı Mansur Yavaş. Ankara'nın kaderini değiştireceğiz. En görkemli başkentlerinden olacak Ankara" dedi.
 
Kimsenin ekmeğiyle oynamayacakları ve çalışanların iş güvencesinin Mansur Yavaş olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Herkesin aşına ve işine saygı gösterilecektir. Yeter ki çalışılsın. Biz yani sosyal demokratlar, her kuruşun hesabını millete vermeyi görev ediniriz. Millete hesap vermek bizim temel görevlerimizden biridir. Sayın Mansur Yavaş da harcadığı her kuruşun hesabını millete verecek" sözlerini sarf etti.
 
TRUMP'IN AÇIKLAMASI
 
CHP lideri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye’ye dair açıklamalarına dair ise, "Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kimse tehdit edemez" dedi. 
 
İktidara da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "En rahat yönetilen kişiler, egemen güçler tarafından teslim alınanlardır. 16 yılda Türkiye'yi tefecilere teslim ederseniz, egemen güçlere muhtaç hale getirirseniz, onlar gelir ensenize vurur, ağzınızdaki ekmeği alırlar. Biz asla egemen güçlere teslim olmayacağız. Bizim kitabımızda, terbiyemizde, ahlakımızda teslim olmak yoktur" diye konuştu.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ‘YSK’ya güvenmiyorsanız seçime girmeyin’ sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Biz YSK’ya güvenmiyoruz ama milyonlara güveniyoruz. Bizim adaylarımıza her partiden adaylar oy verecek. Bizim başkanlarımız kimseyi ötekileştirmeyecek. Harcadıkları her kuruşun hesabını verecekler" dedi.