Erdoğan: Betona çevirme gayretinde olanlar var

img
ANKARA – AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 16 yıldır sürdürdüğü inşaatta dayalı büyüme modelinin tersi bir konuşma yaparak, “Deniz kenarlarını orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var” dedi. 
 
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde düzenlenen “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler” sempozyumuna katıldı. Burada konuşan Erdoğan, parlamenter sistem içinde koalisyonlarla geçen yılların ülkeye ağır maliyetleri olduğunu ileri sürdü. 
 
Erdoğan, “İktidara gelişimizle birlikte koalisyonlar dönemi bitiyor. Bizden önceki son 14 yılın enflasyon ortalaması 70.3. Son 16 yılın enflasyon ortalaması yüzde 9.54. Gerçek ortada, hepsinde tek başımıza iktidarız. İnşallah 2019 yılıyla birlikte Türkiye yeni ve güçlü bir yükseliş dönemine geçecektir, bundan kimsenin endişesi olmasın. Şimdi ana muhalefet çıkıyor en yüksek enflasyon AK Parti iktidarları döneminde olmuştur diyor. Siyaset yalan üzerine kurulu olduğu zaman orada çöp, çukur, çamurdan kurtulamazsınız” dedi.
 
‘İZBAN GREVİ’Nİ İKİ AY ERTELEDİK’
 
İZBAN’da greve dair de değerlendirmede bulunan Erdoğan, “İzmir'de İZBAN'da grev var baktık çözemiyorlar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile iki ay erteledik. Eskiden kağıt üzerinde kalan güçler ayrılığını gerçek anlamda hayata geçiren bir yapı ortaya çıkardık. İnşallah 2019 yılıyla birlikte Türkiye yeni ve güçlü bir yükseliş dönemine geçecektir, bundan kimsenin endişesi olmasın” diye belirtti.
 
‘KENEVİR ÜRETECEĞİZ’
 
 Poşet düzenlemesine dair de Erdoğan, “Sıfır Atık Projesi” ile yerel yönetimlerinde kararlı ve ısrarlı olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, devamla şunları söyledi: “Son zamanlarda biz bu plastik poşetler bunun benzeri birçok ürünlerle ilgili olarak savaş başlattık. Bunun 500 yıl 750 – 100 yıl toprak bunu eritemiyor. Buna karşı bir savaş. Bu savaşımızı kararlı bir şekilde başlattık. Anacığım evde file dokurdu giderdik alışverişi yapardık gelirdik. Gerekirse tekrar yıkıyorsun alışverişe gidiyorsun. Bunun toprakla bir dostluğu var. Bunlar kenevirden yapılıyordu. Keneviri yok ettik. Kenevirden atlet dokurlardı. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden Rize'mden keneviri söküp aldılar. Biz şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz. Burada kenevire dayalı yapılması gereken bazı şeyler varsa o ithal ürünlerle yapıyoruz. Ama şimdi yeniden bu alanda inşallah Tarım Bakanlığımız bir çalışmanın içerisine giriyor ve bu adımları atacağız. Yeniden bunu üreteceğiz. Arkadaşlara dedim ki '31 Mart kampanyasında biz file kullanalım, bez torba kullanalım.' Biz asla naylon poşet kullanmayacağız. Şu anda bunun çalışmasını yapıyoruz. Güzel olacak şık olacak.”
 
‘SEÇMEN TAŞIMA İŞGALİN BAŞKA TÜRÜDÜR’
 
Seçmen taşımalarına dair de konuşan Erdoğan, “'Bizim beldede amcaoğlunun kazanması lazım veya bizim aşiretten falancanın kazanması lazım, ne yapalım, Ankara'dan, İstanbul'dan göç yapalım.' Böyle bir şey olamaz. Bu, işgalin farklı bir türüdür. Bundan sonra bu tür şeyleri İçişleri Bakanlığımızla da daha yakın takibe alacağız. Çünkü bunun adı demokrasi değildir. Olmaz böyle şey. Kim oralarda yaşıyorsa seçimi onlar yapsın neticesine de herkes katlansın” diye konuştu. 
 
Doğa katliamına dair de konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Uzunca bir süredir tüm yerleşim yerlerimizde yatay mimari konusunda ısrar ediyorum. Böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz. Deniz kenarlarını orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var. Orman morman ne var ne yok kesiyor atıyor oraya dikey mimari yapayım oradan da malı götüreyim yapılan iş bu. Doğa şöyle olmuş böyle olmuş umurunda değil. Bize de örnek veriyor Manhattan şöyle, batsın senin Manhattan'ın. Çevre ve Şehircilik Bakanıma da söylüyorum, kimsenin gözünün yaşına bakmayacaksın yıkmaksa yıkacağız.”