Erdoğan'dan Prens Selman'a: Dünyayı enayi sanıyor

img
İSTANBUL -  Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Veliaht Prens Selman'a seslenerek, "Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesap sormasını bilir" dedi. 
 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Kudüs Platformu'nda konuştu. Konuşmasında İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine değinen Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a, "Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesap sormasını bilir" diye seslendi. 
 
Kral Salman’la Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ayrıntıları konuştuğunu söyleyen Erdoğan, “Ben Kral'a şunu sordum: 'Bu 15 kişinin İstanbul'da ne işi var? Bunlar konsoloslukta ne işi yaptılar. Bu katili siz biliyorsunuz. Bu katil bu 15 kişinin içinde dedim. İsterseniz siz bunu ilan edersiniz.' Bana Kral'ın verdiği yanı şu oldu: '18 kişiyi tutukladık. Sonra sayı 22'ye çıktı.' Tutuklamak çözüm değil. Yargılayamıyorsanız bunları İstanbul mahkemesinin yargılaması gerekiyor. Açıklama yaptılar, biz vatandaşımızı Türkiye'ye göndermeyiz diye. İstediğiniz kişileri ülkenize alıyorsunuz ama. Aynı zamanda yerli iş birlikçilerle yapıldı diye. Sordum, 'bu yerli işbirlikçileri açıklamak zorundasınız.' Açıklayamadılar ve sonra itiraz ettiler. Veliaht Prens dedi ki, Cemal Kaşıkçı başkonsolosluktan çıktı. Kaşıkçı çocuk mu? Dışarıda nişanlısı var. Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesap sormasını bilir.” dedi.