YSK yerel seçim takvimini açıkladı

img
ANKARA - YSK, 31 Mart yerel seçimler için belirlediği seçim takvimini açıkladı. YSK, seçimlerin başlangıcını 1 Ocak olarak belirledi. 
 
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yerel seçimlerin başlangıcını 1 Ocak olarak belirlediği seçim takvimi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. Seçim takvimine göre; YSK, seçime katılabilecek siyasi partileri 2 Ocak 2019 tarihinde ilan edecek. Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri ise 27 Ocak 2019’da çekilecek kurayla belirlenecek.
 
Siyasi partilerin, mahalli idareler seçimleri için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirme süresi 3 Ocak 2019 Perşembe günü sona erecek.
 
Takvime göre, ön seçim-aday yoklaması 10 Şubat Pazar günü yapılırken, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için de il seçim kurullarınca 3 Mart Pazar günü ilan edilecek.
 
Seçim propaganda ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak. Propaganda yasağının 30 Mart saat 18.00'de, seçim yasaklarının ise oy verme günü saat 24.00'te sona ermesi öngörülüyor.