HDP aday adaylık başvurusunu 18 Aralık'a kadar uzattı

img
ANKARA - Son bir ay içerisinde partilerine dönük baskı ve gözaltı operasyonları nedeniyle birçok yerde aday adaylık başvuru işlemlerinin aksadığını belirten HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler, sürenin 18 Aralık'a kadar uzatıldığını söyledi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler için aday adaylık başvurusunu uzattığını duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yayınlayan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler, sürenin 18 Aralık'a kadar uzatıldığını belirtti. 
 
HDP Eş Genel Başkanı Yurdusev Özsökmenler’in konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:
 
“Son 1 ay içerisinde yüzlerce üye ve çalışanımız gözaltına alınmış, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyelerimiz ile önceki dönem milletvekillerimizin de bulunduğu onlarca kişi tutuklanmıştır. Özellikle açlık grevi destek eylemleri gerekçesiyle il ve ilçe binalarımız abluka altına alınmış, parti binalarımız basılmıştır. İl ve ilçe binalarımızı kuşatan emniyet güçleri partimize giriş ve çıkışları da engellemiştir. Bu abluka, gözaltı ve tutuklamalar nedeni ile bazı illerimizde aday adayı başvuru işlemleri büyük ölçüde aksamıştır. Zaten iktidarın amacı da HDP'nin yerel seçim çalışmalarını engellemektir. Ancak bütün baskı ve zulme rağmen aday adaylığı için binlerce kişi partimize başvurmuştur. Yapılan her başvuru aynı zamanda baskı ve zulme karşı onurlu bir beyan ve duruştur. 
 
Halkımızın yoğun talebi, parti binalarımızın abluka altına alınması ve işlemlerin aksaması nedeniyle aday adaylığı başvuru süresi 18 Aralık 2018 Salı günü saat 17.00’ye kadar uzatılmıştır.
 
31 MART’TA AKP KAYBEDECEK 
 
HDP, demokrasi ve barış mücadelesinin sürükleyici gücüdür. HDP, umut demektir, güven ve cesaret demektir. Partimiz, halkların ve ezilenlerin beklentilerini boşa çıkarmayacak, bütün baskı ve engellemelere rağmen bu mücadeleyi yerel seçimlerde de ülkenin her yanında ve hayatın her alanında yükseltecektir. HDP’yi her gün abluka altına alsanız bile, her bir sokak ve cadde, her köy ve ilçe, fedakar ve vicdan sahibi halkımızın her bir evi partimizin adresidir aynı zamanda. Halkımızın desteği ile 31 Mart günü AKP iktidarı bu baskıların cevabını alacak ve en güvendiği yerleri kaybedecektir."