AGİT ve Venedik Komisyonu HDP ile görüştü

img

ANKARA - HDP, AGİT ve Venedik Komisyonu temsilcileriyle Meclis'te bir araya geldi. Görüşmede, seçim süreçlerinde yaşanan ihlaller, HDP'li siyasetçilere dönük baskılar ile muhtarlıklara ve belediyelere atanan kayyumlar konuşuldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Venedik Komisyonu ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcileriyle Meclis'te bir araya geldi.

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin içeriğine dair şunlar aktarıldı: "Görüşmede önceki seçim süreçlerinde yaşanan ihlaller, medya ambargosunun daimi bir hal alması, devlet kaynakları ile valilikler ve kaymakamlık gibi makamların yetkilerinin AKP lehine kullanılması, HDP'li siyasetçilere ve seçmenlere yönelik ayrımcı ve saldırgan tutumlar, belediyelerden sonra muhtarlıklara da kayyum atanması gibi konular gündeme alınmıştır.

Tüm bu uygulamaların yaklaşan yerel seçimin demokratik ve adil olmasını engelleyeceği yönündeki kaygılar dile getirilmiştir."