Başaran: MYK üyemiz derhal serbest bırakılmalı

img
ANKARA - HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP MYK Üyesi Tuna Aydın’ın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran,  İstanbul’da gözaltına alınan HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Tuna Aydın için yazılı açıklama yaptı. 
 
Başaran’ın HDP MYK üyesi Tuna Aydın için yaptığı açıklama şöyle:
 
“Devam eden gözaltı dalgalarının bugün gerçekleşen ayağında, Merkez Yürütme Kurulu üyemiz ve Gençlik Meclisi Eş Sözcümüz Tuna Aydın İstanbul’da bilinmeyen bir gerekçe ile gözaltına alınmıştır. Muhalif kesimlerin tümü bu furyadan etkilenirken, mevcut devlet yönetiminin gençliğe yönelik ‘özel’ tutumu, tüm kamuoyu tarafından fark edilmektedir. Gayrı meşru yöntemler ile kaçırılan ve yargı sopası ile tehdit edilip muhbirleştirilmeye çalışılan gençler birçok ilde bu uygulamalara direndiler. Bundan sonra da direneceklerdir. Çaresiz kalan iktidar güçleri bu nedenle de gözaltı ve tutuklamaları yoğunlaştırmaktadır.
 
DERHAL SERBEST BIRAKILMALI
 
Özellikle HDP çatısı altında söz sahibi olan, mücadele eden, talepleri ve temsiliyetleri Meclis’e de taşınan gençlerin bu tip saldırılar ile sindirilemeyeceğini belirtmek isteriz. Gücünü uzun yıllara dayanan örgütlü öğrenci hareketlerinden, demokratik kazanımlardan ve haklı mücadelelerden alan gençler bu saldırılar karşısında geri adım atmayacaktır. Saray yönetiminin kendi aile bireyleri ile kurduğu gençlik vakıfları, gençliğe ‘kindar’ nesil olmayı öğretiyor. Tuna Aydın ve onun gibi milyonlarca genç ise özgür ve demokratik bir gelecek ve ülke için mücadele etmeye devam edecektir.
 
Merkez Yürütme Kurulu üyemiz ve Gençlik Meclisi Eşsözcümüz Tuna Aydın derhal serbest bırakılmalı, gençliğe yönelik bu akıldışı saldırılar bir an önce sonlandırılmalıdır.”