SGP Başkanı Qeftan: Suriye Baas’ın değil halklarındır

img
RAKKA - Özgürlüğünün birinci yılında Rakka'da merkez binası açan Suriye Gelecek Partisi (SGP) Îbrahîm El-Qeftan, “Hiçbir inanç ve halk arasında ayrım yapmadan, birlikte yaşamı esas alıyoruz. Suriye Baas’ın değildir, Suriye halklarınındır” dedi.
 
DAİŞ’ten geçtiğimiz yıl bugün arındırılan ve halkların “ortak yaşam” temelinin atıldığı Rakka'da Suriye Gelecek Partisi, Genel Merkez binası açtı. Rakka El-Beldî Stadı’nda geçtiğimiz Pazartesi günü düzenlenen kitlesel etkinlikte, Arap aşiretlerinin temsilcilerinin yanı sıra Dêra Zor, Tabqa, Minbic, Eyn Îsa ve Girê Spî’den katılan aşiretler ve toplumun önde gelenleri krize çözüm programlarını açıkladı. Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve Rakka Sivil Meclisi yöneticilerinin de mesajlar verdiği etkinlikte, Suriye iç savaşın çözüm bulması için siyasi yolların geliştirilmesi mesajı verildi. 
 
HALKLARIN RENGİ
 
Suriye Gelecek Partisi Genel Başkanı Îbrahîm El-Qeftan, partilerinin Rakka’yı merkez alarak halklarına ve tüm dünyaya kentin DAİŞ’e ait olmadığını ispatladığını söyledi. Rakka’nın sadece gri ve siyah renklerden oluşmadığını kaydeden Qeftan, oluşturdukları yapıyla ülkelerinin daha renkli bir hale geldiğini ifade etti.
 
RAKKA MOZAİK BİR KENT 
 
Bütün halkların kentte temsiliyetini bulduğunu dile getiren Qeftan, “Mozaik bir kenttir. Araplar, Kürtler, Süryaniler, Ermeniler ve Türkmenler yaşıyor. Bugüne kadar DAİŞ, kenti karanlık bir yer olarak tanıtmıştı. Bugün bu algının doğru olmadığın belirtiyoruz. Onun için burada toplanarak, merkezimizin açılışını yaptık. Hiç kimse birbirini reddetmiyor, tam aksine birlikte yaşamayı esas alıyoruz” dedi.
 
HALK QSD’YE KAPILARINI AÇTI
 
Îbrahîm El-Qeftan, Suriye’de gerçekçi çözümün tüm renklerin kendini var edebileceği bir sistemin oluşturulması olduğunun altını çizdi. Rakkalıların kendi kentinden hiçbir zaman vazgeçmediğini belirten Qeftan, şöyle devam etti: “Kentini özgürleştiren Demokratik Suriye Güçleri'ne (QSD) kalbinin kapılarını açtı. Onun için merkezimizi kentin özgürleştirilmesi yıldönümünde gerçekleştirdik. Bugün Suriye Gelecek Partisi’nin burada büyük bir temeli var. Bu da Rakka halkının partimize güvendiği ve onun için inşasında yer almasında geliyor.”
 
‘SURİYE SURİYE HALKLARININDIR’
 
Suriye’nin başkentinin Şam olduğunu, ancak onun her şey olmadığını altını çizen Qeftan, esas olanın ülkenin bütün kesimlerinin kendini bulduğu bir yapı olduğunu vurguladı. Önceliklerinin göç eden halkın Suriye’ye tekrar dönmesi olduğunu, yaşam yerlerinin herkesin bir arada olduğu, bir çatı altında inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Qeftan, “Hiçbir inanç ve halk arasında ayrım yapmadan, birlikte bir anlayış geliştirmeye odaklanıyoruz. Suriye Baas’ın değildir. Biz Suriye Gelecek Partisi’nin de olacak demiyoruz. Ülke Suriye halklarınındır. İleriki zamanlarda bunu daha açığa çıkaracağız” dedi.
 
MA / Nazım Daştan