Temelli Lice’de: Operasyonlar AKP’nin seçim kampanyasıdır

img
DİYARBAKIR – Lice’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yürütülen operasyonların AKP’nin seçim kampanyası olduğunu belirterek, “Lice’de 1925’ten beri büyük bir suç işleniyor” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve HDP milletvekillerinden oluşan heyet, Diyarbakır’ın Lice ilçesine vardıktan sonra HDP ilçe binasına geçti. Heyet, burada partililer ve yurttaşlarla bir araya geldi. 
 
‘YAKANIZA YAPIŞACAĞIZ’
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, burada kısa bir açıklamada bulundu. Diyarbakır merkezli operasyonlar ve yargılamalara dikkat çeken Temelli, şunları söyledi: “Yargı, siyaset vesayet altında karar veriyor. Bu hükümlerin vicdanlarda da toplumda da karşılığı yoktur. Türkiye’de yaşayan herkesi sürece duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu AKP’nin seçim kampanyasıdır. Bu kampanya şiddete ve zulme dayalıdır. Bu kampanya HDP ve Kürt düşmanlığına dayalıdır. Bütün çıplaklığı ile bir kez daha açığa çıkmıştır. Şiddet ve işkence ile operasyon gerçekleştirilmiştir. Bunların hesabını soracağız. Devletin kolluk güçleri bir kamu görevlisidir. Bunu unutmuş, sarayın emrine girerek, terör estiriyorlar. Kamu görevlisi iktidarın söylediği her şeyi yapmak zorunda değildir. Suç içeriyorsa eğer iktidar gidince adalet yakanıza yapışacaktır. Biz sizin yakanıza yapışacağız.”
 
‘1925’TEN BERİ LİCE’DE SUÇ İŞLENİYOR’
 
Temelli, Lice’de ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve askeri operasyonlara ilişkin, “Büyük bir suç da Lice’de işleniyor. 1925’ten beri bu suç işleniyor. Bir asırdır bu suç işleniyor. İnsanlar katlediliyor. Yine böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Lice asla siyasi iradesini teslim etmeyecektir. Bu iktidar bu iradeyi kırmak dışında bir şey peşinde değil. Seçim çalışmalarını da getirip buna bağlıyor” diye konuştu.  
 
‘BELEDİYELERİ GERİ ALACAĞIZ’
 
Yerel seçimler gündemiyle konuşmasını sürdüren Temelli, DBP’li belediyelere atanan kayyumlara işaret ederek, şöyle konuştu: “Kayyumlar bu halkın iradesine saldırıdır. İnsanlar yaşadıkları ve var oldukları yerde, kendi düşünceleri ve talepleri ile yönetim şekillendirirler. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz dedik. Kayyum ile bizden bunu aldıklarını sanıyorlar. Aldıkları sadece belediye binalarıdır. Bu binaları da Mart ayında geri alacağız. Önündeki betonları da kaldıracağız. Belediyelere yine halk hakim olacaktır. Halk kentini bizzat yönetecektir.”
 
MÜCADELE ÇAĞRISI
 
Türkiye’deki toplumsal kesimleri yürüttükleri mücadeleye dahil olmaya çağıran Temelli, “Kayyumların buralara verdiği hiçbir şey yok. Gittikleri her yeri betona gömerek, doğayı insanı katlederek var olacaklarını sanıyorlar. Bu ülkeyi bu utançtan biz kurtaracağız. Bütün ülkenin demokrasi ve özgürlük anlayışına ve barış talebine atanmıştır. Kayyumlara karşı mücadele barış ve demokrasi mücadelesidir. Gelin birlikte başaralım. Ülkenin demokrasi kanallarını tıkayanlara karşı yan yana mücadelemizi yükseltelim. Önümüzdeki yerel yönetim seçimlerini barış ve demokrasi mücadelesine çevirelim. Bütün Türkiye’de bunu başaralım. HDP güç birliğine güç katmaya bütün seçmenleri ve örgütleriyle hazırdır. Faşizme karşı mücadele veriyorsak, ancak omuz omuza verilir. Ülkenin orta yerinde başkonsoloslukları önünde cinayetler işlenmekte ve ses çıkmamakta. Ülkenin ekonomisi çökmüştür. Siyaseti kriz içindedir. Bütün bunlara karşı biz toplum olarak birlikte mücadele vererek, tüm bunları aşabiliriz” değerlendirmesinde bulundu. 
 
Heyet, partililer ve yurttaşlardan ilçenin kırsal kesimlerinde askeri operasyonlar sırasında yaşanan hak ihlallerine ilişkin bilgi aldı. 
 
Heyet ilçe esnafını ziyaret ettikten sonra basın toplantısı düzenleyecek.