Bakan Albayrak: Dolar güvenilirliğini yitiriyor

img
ANKARA – Doların güvenilirliğini yitirdiğini savunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türk liramızı koruyacağız. TL ile yürüyeceğiz” dedi.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, SETA’nın düzenlediği AKP’nin kurul yıl dönümüne dair sempozyumda konuştu. 
 
Albayrak, "Tüm özel sektör paydaşlarımız çok sağlam kararlı bir duruş ortaya koydular. Buradan çok net söylemek istiyorum ki serbest piyasa kuralları içinde kalarak adımlarımızı atmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Bankalar ve BDDK ile birlikte kur artışından etkilenen firmaların tespit edilip, rahatlama yoluna gidecekleri duyuran Albayrak, “Banka ve özel sektörümüzün sonuna kadar yanındayız. Bu süreç bize bazı eksik olduğumuz alanları da gösterdi” diye konuştu.
 
Döviz riskini azaltmaya yönelik adımlar atmaya devam edeceklerini belirten Albayrak, “Türk liramızı koruyacağız. TL ile yürüyeceğiz. Önümüzdeki dönemde Türk Liramızın daha da güçleneceğini göreceğiz” diye belirtti.
 
Albayrak, şunları ifade etti: “Avrupa’dan yükselen tepkileri önemsiyoruz. İstediğini yaptırmaya yönelik anlayış eninde sonunda yalnız kalmaya mahkum olacaktır. Küresel finans piyasalarında bu şekilde saldırılara girişmek tüm ülkelerin piyasaları için risktir. Herkes net bir şekilde görmektedir ki artık dolar güvenilirliğini yitirmiştir. Dolar’ın politik cezalandırma aracına düşündüğü dönemde TL’yi koruyacak adımları atmaya devam edeceğiz.”