Yıldırım: Dalgalanmaların temelinde ekonomi değil, siyaset var

img
ANKARA - Çankaya Köşkü'nde konuşan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, döviz kurundaki dalgalanmaların Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle izah edilemediğini, yaşanan gelişmelerin temelinde ekonomik değil, siyasetin olduğunu söyledi.
 
Ankara'da düzenlenen 10'uncu Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türkiye'de bulunan büyükelçilerle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Meclis Başkanı Binali Yıldırım, ABD ve Türkiye arasında yaşanan krize dair konuştu.
 
Yıldırım, "Parti ayrımı gözetmeksizin elimizden geleni yapmaya hazırız. Hoyratça baskıların ötesini görecek basirete sahibiz; sistematik bir saldırı altındayız. Bu yaşananlar açıkça gösteriyor ki Türkiye'ye yapılanlar yarın başkasına yapılabilir. Türkiye bu mücadeleden zaferle çıkacaktır" dedi.
 
'ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ'
 
Yıldırım, "Dünyanın doğusundan batısına bütün dost ve müttefikler, NATO müttefikleri, bu keyfilik bu aymazlık karşısında sesini daha da yükseltmelidir. Parlamenter demokrasi, parlamenter diplomasi büyük ülkelerin etkin kullandığı önemli bir dış politika aracı haline gelmiştir” ifadesinde bulundu.
 
'HALEN ÇÖZÜM FIRSATI VAR'
 
Döviz kurundaki dalgalanmaların Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle izah edilemeyeceğini söyleyen Yıldırım, yaşanların gelişmelerin temelinde ekonomik değil, siyasetin olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Halen çözüm fırsatı olduğunu, çözüm için konuya suhuletle yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda ilk adımı atması ve tutarlı bir noktaya gelmesi gereken ise Amerikan yönetimidir" diye konuştu.